Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

WWF-България предизвиква младежи за участие в Лабораторията на Пандата

„Бъдещето на природата“ е темата на следващият семестър в програмата на Лабораторията на Пандата(Panda Labs). Световният фонд за дивата природа WWF-България кани ученици, студенти и работещи млади хора, между 15 и 25 години, които обичат природата, имат интерес в сферата на предприемачеството и са отворени към зелените технологии. С помощта на опитни специалисти от областта на науката, бизнеса и НПО-сектора Лабораторията на Пандата ще потопи младите хора в един любопитен свят. Целта е да създадат заедно идейни предложения с фокус върху устойчивия начин на живот и различни новации, вдъхновени от природата. По време на хакатоните през април те ще трябва да генерират идея, която е решение на някои от належащите проблеми в природата. Темите в този семестър са: „Устойчив начин на живот“: онлайн от 12.04.24 г. - 14.04.24 г.  и „Иновации за човека от природата“: онлайн от 26.04.24 г. - 28.04.24 г. След това най-добрите идеи отиват на мастър клас една седмица в София, където отборите се състезават за голямата награда. Това разказа за Радио Варна Виктория Табакова, координатор „Младежка ангажираност“ във WWF-България.

Panda Labs е програма на WWF България, в която млади хора създават вдъхновяващи решения за преодоляване на сериозни екологични и социални предизвикателства. Те ще се състезават за стартово финансиране от 7 хил. лв. за реализиране на идеята си. Кандидатства се онлайн, а крайният срок е 10-ти март. Panda Labs се провежда за първи път през 2021 г. и до момента в нея са участвали близо 600 младежи, допълни Табакова.


По публикацията работи: Мариела Димитрова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Аматьорските футболни лиги отново се обединяват в благотворителен турнир по мини футбол в полза на Павел Станчев

Павел Станчев води неравна битка с коварна и много рядка болест. Става въпрос за Сарком на Юинг – рак на костите, чието лечение се оказа резистентно към първоначално приложената терапия и отново са нужни средства за нова и по-скъпо струваща терапия. През ноември 2023 г. огромна вълна на съпричастност допринесе в събиране на средства, с които да започне..

публикувано на 10.05.24 в 17:26

Випуск 1974г. на Строителен техникум Варна отбеляза 50 години от завършването си със засаждане на дръвче в двора на училището

Випуск 1974г. на Строителен техникум - Варна отбеляза 50 години от завършването си със засаждане на дръвче в двора на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Васил Левски". Идеята идва от главния двигател на випуска, Маринела Грудева, която успява да организира своите бивши съученици за това събитие. Благодарение на..

обновено на 10.05.24 в 15:41

Виолета Тончева с голямата награда за журналистика "Златен тризъбец"

Варненска журналистическа организация, която тази година чества своята 100-годишнина, днес раздаде своите награди на тържествена церемония в Арт салона на Радио Варна. Най-високото отличие е „Златният тризъбец“, което се връчва само при високи професионални постижения, веднъж на няколко години. Бронзовата статуетка, дело на скулптора Пламен..

публикувано на 10.05.24 в 15:08

Наградиха доброволци към клубовете за превенция във Варна

Във Варна наградиха най-изявените дванадесетокласници-доброволци към клубовете за превенция. Отличията се дават за изключителен принос в развитието и прилагането на общинската политика по превенция на рисковото поведение сред деца и млади хора.  Наградени с грамота са: Габриела Димитрова от училищния превантивен клуб към Първа езикова..

публикувано на 10.05.24 в 14:45

6 дни, 400 км. и една жена: Силвия, която ще пробяга Черноморието ни

Отвесни скали, пясъчни плажове, природни феномени, исторически забалежителности, курорти, антични градчета и още, и още. Всичко това очаква Силвия Кьосева - собственик и генерален мениджър на хотел в Слънчев бряг, която на 11 май започва предизвикателството си да пробяга българското Черноморско крайбрежие.  Замисълът е цялото предизвикателство, което..

публикувано на 10.05.24 в 09:05

Във Варна връчват журналистическата награда "Златният тризъбец"

Виолета Тончева е носителят на журналистическата награда "Златният тризъбец". Тържественото връчване на приза ще бъде от 11 часа днес в арт салона на Радио Варна. Събитието е част от двудневната юбилейна програма във връзка с няколко кръгли годишнини - 100 години от създаването на Варненска журналистическа организация, 100 години „Варненски..

публикувано на 10.05.24 в 08:00

Варненец дари средства за литературен конкурс в своето училище

Творческо предизвикателство за писане получиха в самия край на училището абитуриентите на варненското Средно училище с езиково обучение (СУЕО) "Александър С. Пушкин". Бивш възпитаник дари сума за награден фонд на конкурс за есе на тема „Личността, която ме вдъхновява“, като единственото му желание е било да бъде организиран за бъдещите абитуриенти..

публикувано на 10.05.24 в 06:55