Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Mета разследва глобалното прекъсване на Фейсбук и Инстаграм

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мета съобщи, че разследва широко разпространените прекъсвания на своите платформи Фейсбук, Инстаграм и Тредс, след като потребителите по целия свят бяха блокирани от своите акаунти, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

"Наясно сме, че хората имат проблеми с достъпа до нашите услуги. В момента работим по този въпрос", заяви говорителят на Meta Анди Стоун в публикация в X.

Според уебсайта DownDetector съобщенията, че Фейсбук не работи, са достигнали своя връх в 17:30 българско време - около 500 000. Пикът на съобщенията за Инстаграм е бил около 70 000 по същото време.

Тредс, конкурентът на Туитър (Х), който беше пуснат през 2023 г., също страдаше от съобщения за прекъсвания, въпреки че Уатсап, услугата за съобщения на Мета, изглеждаше пощадена.

На страницата със статуси на Фейсбук, предназначена за рекламодателите, се казваше, че сайтът страда от "сериозни смущения" и че "инженерните екипи активно търсят решение на проблема възможно най-бързо".

Потребителите, които се опитваха да получат достъп до Фейсбук, бяха помолени да влязат в системата, но не успяха да влязат в профилите си, използвайки правилната парола.

В Инстаграм потребителите на мобилни устройства споделиха, че „фийдовете“ им не се обновяват.

Фейсбук е най-голямата социална медийна платформа в света с 3 млрд. активни месечни потребители.

Според последните данни Instagram има около 1,35 млрд. потребители. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Инфлацията в Турция се повиши до 69,8% през април

През април инфлацията в Турция достигна 69,8% на годишна база. Националната статистическа служба (Tüik) обяви, че потребителските цени са се повишили с 3,2% на месечна база. Увеличението на лихвените проценти от 8,5% на 50% между юни и март от страна на..

публикувано на 03.05.24 в 10:53
Автомагистрала

Промяна в движението по магистрала „Хемус”

Има промяна в организацията на движение през тунелите „Топли дол” и „Правешки..

публикувано на 03.05.24 в 10:45

Оранжев и жълт код за гръмотевични бури в страната

Синоптичната обстановка ще се усложни. Над цялата страна ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд. В планинските райони валежите ще са значителни и ще са придружени с гръмотевици, предаде репортер на БГНЕС. 7 области в Западна и Южна България са с оранжев код за гръмотевични бури, жълт..

публикувано на 03.05.24 в 10:17

България е на 59-о място в класацията за свобода на медиите на „Репортери без граници”

България се изкачва с 12 позиции до 59-о място в годишната класация за свободата на медиите на „Репортери без граници” (RSF) за 2024 г., публикувана в петък по повод 3 май - световния ден на свободата на печата. Страната ни значително подобрява позицията в глобалния рейтинг, който включва 180..

публикувано на 03.05.24 в 09:33

Разпети петък е!

Велики петък е най-тъжният, най-тежкият ден за Божия син. Иисус Христос бил разпитван, вменили му вина, а римският наместник Пилат Понтийски, подстрекаван от тълпата, която ревяла "Разпни Го", му издал тежка присъда. Разпети петък е най-тъжният и драматичен ден за всички християни. Иисус трябва да отговаря на подстрекателските въпроси на Синедриона, за..

публикувано на 03.05.24 в 06:21

Облаци и дъжд на Разпети петък

Днес ще има значителна облачност с валежи от дъжд, с по-големи количества и на повече места в следобедните часове. Ще е почти тихо, по-късно следобед ще се появи слаб вятър от източна четвърт. Максимални температури между 14° и 19°, за Варна около 16°. Вълнение на морето 1-2 бала. Температура на морската вода 13°-15°.

публикувано на 03.05.24 в 06:14

Откриха линии за приемане на сигнали, свързани с нарушения на изборния процес

В Областна дирекция на МВР във Варна e създадена организация за подготовката и произвеждането на изборите на 9 юни, съобщават оттам. На тел. 112 се приемат денонощно сигнали за нарушаване на правилата за организиране и провеждане на изборите. Гражданите могат да съобщават за забелязани от тях нарушения или евентуални престъпления, съотносими към..

публикувано на 02.05.24 в 18:03