Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петя Кюпова, началник на районната служба на пожарната във Варна: При нас най-важни са работата в екип и самообладанието

На 8 март ви срещаме с Петя Кюпова, началник на Районната служба „Противопожарна и аварийна безопасност“ във Варна, която заема поста вече 5 години. Тя от 20 години работи в пожарната. Родена е в Благоевград, идва във Варна по разпределение, има дъщеря на 15 години. 

Според нея жените се справят по-добре в извънредни ситуации, защото имат по-добри организационни умения. 

Определя се като много адаптивен човек и още в началото влиза бързо в час. Занимава се с контролна дейност и извършва проверки. При по големи произшествия ходи на терен, с организационна цел.

Кюпова твърди, че най-важно в тяхната работа е самообладанието, работата в екип и планирането на дейността. Казва, че сред младите вижда много смели и самонадеяни. Винаги човек трябва да има капка умереност, за да може да преценява ситуацията, категорична е тя.

С колегите си работят с взаимно уважение. Тя държи на равенството между служителите, добра планировка на дейността и по-дълготрайни приоритети. Признава, че като началник, освен да поощрява и се е налагало и да раздава наказания.

Чуйте повече от разговора на Даниела Стойнова с Петя Кюпова, началник на Районната служба „Противопожарна и аварийна безопасност“ във Варна:






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Радио Варна в Украйна (ФОТОГАЛЕРИЯ)

Журналистът Доротея Николова и фоторепортерът Румен Сарандев от Радио Варна разказват от първо лице за Украйна.  Специалните ни пратеници в момента са в Одеса...   Сигнал за тревога получава на 18 юни, тази вечер, екипът ни й всички  жители на Одеса от системата за оповестяване, която изпраща съобщения на мобилни телефони. За живота на..

обновено на 18.06.24 в 21:52

Водолазно учение с международно участие „Тритон - 2024“

В района на Военноморска база Варна и териториалното море на Република България за четвърта поредна година се провежда учението „Тритон - 2024“. То продължава от 15 до 21 юни 2024 г. и в него участват военнослужещи от ВМС на България, Румъния, Турция, САЩ и Франция, специализирани в унищожаването и обезвреждането на боеприпаси под вода. Целта на..

публикувано на 18.06.24 в 19:59

Детски полицейски бележник представят в Балчик

Инспектор Мая Василева от Детска педагогическа стая при Районно полицейско управление – Балчик е инициатор на няколко прояви, насочени към превенция на домашното насилие и агресията в училище, както и създател на детски  по­ли­цей­ски бе­леж­ник за оцен­ка на въз­рас­тни­те за дви­же­ние по пра­ви­ла­та.  Книж­ка­та е от­пе­ча­та­на със..

публикувано на 18.06.24 в 18:54

15 хиляди посетиха Фестивала на цацата, продължават даренията за дете от Кранево, нуждаещо се от лечение в чужбина

Около 15 хиляди са посетилите фестивала на цацата, провел се в Кранево през уикенда, по данни на организаторите от сдружение "Зелени посоки". Фестивалът премина под знака на благотворителността в помощ на тригодишната Дениса Тахирова от Кранево, която е с детска церебрална парализа. Събрани са 2640 лева. Детето е включено в графика на клиника в САЩ за..

публикувано на 18.06.24 в 16:44

Русе отнесе наградите на хоровия фестивал "Черноморски звуци" в Балчик

Големият победител на международния хоров фестивал „Черноморски звуци“, който се проведе от 12 до 16 юни в Балчик, е на­род­ният хор на На­цио­нал­но учи­ли­ще по из­кус­тва­та "Проф. Ве­се­лин Стоя­нов" - Ру­се. Воденият от Диян Иванов състав спечели Grand Prize Winner, поз­ла­те­на ста­тует­ка "Чер­но­мор­ски зву­ци" и па­рич­на пре­мия, както и..

публикувано на 18.06.24 в 16:00

"Не!" на агресията у дома и в училище - казаха децата в Балчик

Преди няколко дни в Балчик се проведе кон­церт под над­слов "Не­ка бъ­дем доб­ри! Да кажем “Не!” на до­маш­но­то на­си­лие над де­ца и на­си­лие­то в учи­ли­ще!" . Поводът -  за­чес­ти­ли­те слу­чаи на де­ца, жер­тви или сви­де­те­ли на до­маш­но на­си­лие, как­то и де­ца - жер­тви на тор­моз в учи­ли­ще. Ини­циа­ти­ва­та е под­кре­пе­на от..

публикувано на 18.06.24 в 15:44

Изложба с творби на Пикасо, Дали, Шагал и Миро гостува във Варна

От 27 юни до 27 юли Варна е домакин на изложба графично изкуство „Модернистите на XX век“. Графични творби на Пабло Пикасо, Салвадор Дали, Марк Шагал и Хуан Миро ще бъдат изложени за месец в Градската художествена галерия на улица ул. „Любен Каравелов“ 1 от 10:00 ч. до 18:00 ч. в работното време на галерията от вторник до неделя.  В частната..

публикувано на 18.06.24 в 14:30