Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Всеки пети във Варна никога не е ползвал интернет

Снимка: архив

87% от домакинствата в област Варна имат достъп до интернет в домовете си. 21.7% от хората на възраст 16 - 74 години, или всеки пети, обаче, никога през живота си не са използвали интернет. Това показва проучване за 2023-та година на Националния статистически институт.

Във Варненска област хората, които ежедневно или поне веднъж седмично използват мрежата са 78.3%, сочи още изследването.

Този месец отново ще бъде проведено проучване по темата. За целта от анкетьори ще бъдат посетени 348 домакинства  на територията на област Варна, съобщават от Териториално статистическо бюро - Североизток.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Задръстване по улица

Голямо задръстване по ул. "Девня" във Варна

Огромно задръстване се е образувало по улица "Девня" до Аспаруховия мост, научи Радио Варна.  Причината - от близо час в в дясната лента до кръговото кръстовище с бул. "Левски" е закъсал украински автобус  При възможност избягвайте района. 

публикувано на 20.05.24 в 15:55

Внезапни проверки за нелоялни практики при туристическите пътувания

Продължават проверките за нелоялни практики при организираните туристически пътувания, съобщиха от Министерството на туризма.   Служители на Министерството на туризма съвместно с Комисията за защита на потребителите, Изпълнителнаta агенция „Автомобилна администрация“ (ИААА), Националната агенция по приходите (НАП) и Икономическа полиция извършиха..

публикувано на 20.05.24 в 15:21

121 блока ще се включат в празничното шествие за 24 май във Варна

121 групи с представители на детски градини, училища, университети, културни и научни институции ще се включат в шествието за 24 май тази година. Наградите "Варна" ще бъдат връчени ден по-рано - на 23 май от 11 часа в зала "Пленарна" на Община Варна, съобщиха от пресцентъра на администрацията.  Празничната програма за 24 май започва в 10 часа на..

публикувано на 20.05.24 в 14:21

МОН: Няма да има ощетени на матурата по БЕЛ заради липсващите диаграми

Оценките на учениците от матурата по български език и литература (БЕЛ), провела се в петък, категорично няма да бъдат повлияни от техническата грешка при провеждането на изпита, заради която някои ученици получиха тестове с липсваща диаграма. Това увери заместник-министърът на образованието и науката Емилия Лазарова, предаде БНР.  " Това е..

публикувано на 20.05.24 в 11:50

Военната прокуратура с втори оглед на автомобилите от катастрофата край Аксаково

Повторен оглед на двата автомобила, участвали в произшествието на входа на град Аксаково, ще бъде извършен днес от експерти на Военната прокуратура, свързани с разследването.  Припомняме, че автомобил на Националната служба за охрана катастрофира на входа за Аксаково на 16 май. При инцидента загина 63-годишният шофьор колата, сблъскала се с тази на..

публикувано на 20.05.24 в 10:23

Синодалният избор за нов Сливенски митрополит ще бъде на 26 май

На 26 май ще бъде синодалният избор на нов Сливенски митрополит, заяви пред БНТ Варненският митрополит Йоан , който е начело на Сливенската епархия до избор на нов владика. Светият синод ще трябва да избира между епископ Арсений , сочен за дясната ръка на пловдивския владика Николай, и епископ Герасим. Интригата около избора на Сливенски митрополит..

публикувано на 20.05.24 в 09:43

Безопасно ли е да пазаруваме от Temu?

Европейската потребителска асоциация и 18 национални организации внесоха жалби срещу онлайн платформатаTEMU   за нарушения на новото законодателство на Европейския съюз. Това съобщи за Радио Варна Богомил Николов от Асоциация „Активни потребители“. Онлайн платформата TEMU атакува потребителите с изключително ниски цени на всякакви..

публикувано на 20.05.24 в 09:37