Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В детска градина във Варна отглеждат билки и зеленчуци

В детска градина "Слънчева дъга" във Варна си направиха зеленчукова градина. Първоначално засяват само 8 билки, но вече в двора на заведението се отглеждат зеленчуци, някои от тях дори в оранжерия. Това разказа Янка Иванова, директор на детската градината. Децата с голяма отговорност и радост се включват в грижите за растенията още от поставянето на семенцата в почвата. Те вече добре разпознават магданоза и копъра, а градинарството им помага дори да заобичат зелените подправки и да не ги отделят в чинията си, каза още тя.

Изсушени билки от детската градина предлагат като подарък на гостите си.

Чуйте повече от разговора на Даниела Стойнова с Янка Иванова:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Във Варна организират обучение на специалисти за грижа за деца с диабет и редки заболявания

Във Варна организираха обучение на медицински специалисти от училища, детски ясли и градини за работа с деца с диабет и редки заболявания. Събитието се проведе в Юнашки салон и е част от общинската програма „Грижа за деца с диабет и редки заболявания“, която сe финансира от дирекция „Здравеопазване“, съобщават от общинския пресцентър. По време на..

публикувано на 30.04.24 в 12:12

До близо 3000 адреса е стигнала детската линейка във Варна

До близо 3000 адреса е стигнала детската линейка, закупена със средства от събрани и предадени за рециклиране пластмасови капачки, за малко над една година. Специализираният автомобил бе дарен от благотворителната кампания "Аз вярвам и помагам" на Център за Спешна Медицинска помощ – град Варна, съобщават от кампанията. 26 тона капачки събраха във..

публикувано на 30.04.24 в 12:00
Снимката е илюстративна

Дере до спирка "Мир" е пълно с боклуци, оплакват се варненци

Дере до спирка "Мир" се пълни с изхвърлени клони, изсъхнали листа и боклуци. За това алармира варненката Людмила Алексиева, която живее в района. По нейни думи състоянието на дерето е такова от бедствието през ноември месец миналата година. От десет години до него е разположен склад за вторични суровини, откъдето според нея също се изхвърлят отпадъци...

публикувано на 30.04.24 в 11:06

Велики вторник

В календара на православната ни църква днес е Велики Вторник - ден за смирение и поучение. На Велики вторник Христос проповядва в храма и дава своите последни нравствени наставления, разказва притчата за десетте мъдри девици, очакващи идването на Господа и притчата за талантите. Христос прави пророчества за съдбата на Ерусалим. В тази..

публикувано на 30.04.24 в 07:03

Безплатни изследвания за диабет предлагат във Военна болница във Варна

Безплатно изследване на гликиран хемоглобин при хора със захарен диабет ще се проведе в периода 13-30 май в МБАЛ-Варна към Военномедицинска академия (ВМА). Кампанията е под наслов „Заедно към по-добър контрол на диабета!“ и има за цел да обхване хора, които са над 18-годишна възраст, и са с вече поставена диагноза захарен диабет, съобщават от ВМА..

публикувано на 29.04.24 в 16:40

Лесна работа: Душевност наша... необятна и неразгадаема

Великата седмица – време духовно. Искате ли да се фокусираме върху необятната и неразгадаема наша душевност? С делнични примери. Да речем, запазвате си час за лекар през съответното приложение. Планирате бързи и стегнати действия. Реалността е различна. Явявате се пред кабинета десетина минути по-рано. Пространството е малко: осем стола..

публикувано на 29.04.24 в 15:00

Наградиха ученици за най-добро есе и видео на тема "Европа - граници и мостове"

Наградиха ученици, участвали в деветия конкурс за есе и видео на тема "Европа - граници и мостове", организиран от варненската Първа езикова гимназия. Церемонията се състоя в Музея на нова история във Варна. Десетокласничката Сияна Костадинова спечели първо място в категорията за написване на есе. След нея се нареждат единадесетокласникът Ивайло..

публикувано на 29.04.24 в 14:51