Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Решението по жалбата на Община Варна срещу новия борд на болница "Св. Анна" пак се отлага

За началото на месец юни се отлага решението на казуса с жалбата на Община Варна срещу избрания през октомври 2021 г. борд на директорите на МБАЛ „Св. Анна“ във Варна – някогашната окръжна, която обслужва спешните пациенти на цяла Варненска област.

Неявяване на юрисконсулта на лечебницата на второ поредно заседание в Апелативния съд - първото беше в края на януари, отложи съдебното заседание, на което се очаква магистратите да преценят дали искът на община Варна срещу избраното през 2021 г, ръководство, което се очакваше тогава да започне да работи върху подобряването на финансовото състояние на болницата, е незаконосъобразен. Такова беше решението на първата инстанция по делото – Варненският окръжен съд.

Въпреки че от Министерство на здравеопазването, които притежават 73 процента от собствеността на болницата (община Варна има 24 процента), са изпратили писмо до новия кмет Благомир Коцев с искане жалбата на община Варна да бъде оттеглена от съда (Рaдио Варна разполага с копие от писмото), това към днешна дата не е направено и от администрацията все още поддържат жалбата си срещу новия борд на директорите.

Припомняме, че в интервю на Радио Варна, кметът Благомир Коцев заяви, че от общинската администрация ще изискат ясен план за оздравяване на болницата - независимо кой екип я ръководи. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Великденски сувенири изработиха в дом "Гергана"

В навечерието на един от най-големите християнски празници - Великден, обитателите на дома за възрастни хора "Гергана" изработиха авторски великденски украшения. Интересните тематочни сувенири са създадени по време на редовните занимания по трудотерапия в дома, с помощта на терапевтите, които водят занятията. Изделията бяха подарени на кмета Благомир..

публикувано на 30.04.24 в 18:03
Снимката е илюстративна.

Празници на балчишките села през май

В първия майски ден празнува Царичино. По традиция  ще бъдат поканени всички детски състави от Балчик Събитието ще бъде на открито, а за осъществяването му кметът на селото Георги Генов се надява на хубаво време. 2 май е празник на с. Оброчище. От 18,00 ч. на площада ще гостуват певиците Пепи Христозова и Димана. В тази връзка ще бъде спряно..

публикувано на 30.04.24 в 14:15

На 1 май се открива Фестивал на занаятите в Балчик

„Доб­рич­ки па­наир“ АД и ДКИ „КЦ „Дво­ре­ца“ ор­га­ни­зи­рат съв­мес­тно от 1 до 6 май „Фес­ти­вал на за­ная­ти­те в Дво­ре­ца“. Съ­би­тие­то е до край­бреж­на­та алея, в прос­тран­ство­то пред „Дво­ре­ца“, ка­то вър­ху спе­циал­ни щан­до­ве (шат­ри) над 10 бъл­гар­ски и ру­мън­ски из­ло­жи­те­ли ще пред­ста­вят на вни­ма­ние­то на жи­те­ли и..

публикувано на 30.04.24 в 14:10

„Подай ръка – спаси лапа“ от приюта в Каменар ще се проведе във Варна

Кампанията „Подай ръка – спаси лапа“ ще се проведе на 12 май от 10:00 до 16:00 часа на полянката под Пантеона в Морската градина. Събитието се провежда за трети път, като тази година мотото е „Осинови порода „любов“. Организатор е Ротаракт клуб – Варна и техни партньорски организации, със съдействието на Община Варна. Целта на кампанията е да насърчи..

публикувано на 30.04.24 в 13:57

Във Варна организират обучение на специалисти за грижа за деца с диабет и редки заболявания

Във Варна организираха обучение на медицински специалисти от училища, детски ясли и градини за работа с деца с диабет и редки заболявания. Събитието се проведе в Юнашки салон и е част от общинската програма „Грижа за деца с диабет и редки заболявания“, която сe финансира от дирекция „Здравеопазване“, съобщават от общинския пресцентър. По време на..

публикувано на 30.04.24 в 12:12

До близо 3000 адреса е стигнала детската линейка във Варна

До близо 3000 адреса е стигнала детската линейка, закупена със средства от събрани и предадени за рециклиране пластмасови капачки, за малко над една година. Специализираният автомобил бе дарен от благотворителната кампания "Аз вярвам и помагам" на Център за Спешна Медицинска помощ – град Варна, съобщават от кампанията. 26 тона капачки събраха във..

публикувано на 30.04.24 в 12:00
Снимката е илюстративна

Дере до спирка "Мир" е пълно с боклуци, оплакват се варненци

Дере до спирка "Мир" се пълни с изхвърлени клони, изсъхнали листа и боклуци. За това алармира варненката Людмила Алексиева, която живее в района. По нейни думи състоянието на дерето е такова от бедствието през ноември месец миналата година. От десет години до него е разположен склад за вторични суровини, откъдето според нея също се изхвърлят отпадъци...

публикувано на 30.04.24 в 11:06