Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата: Убиецът от парка в Добрич е бил вменяем в момента на престъплението

Радослав Бухчев, окръжен прокурор на Добрич
Чуй новината! Чуй новината:

Задържаният за убийството в градския парк в Добрич, станало на 7 март, е бил вменяем в момента на извършването на тежкото престъпление. 

Това са заключенията на назначените по досъдебното производство съдебно-психологична и психиатрична експертизи.

Експертизите по досъдебното производство за убийството, предизвикало масов протести в Добрич, показват, че задържаният Марин Добрев може да носи съдебна отговорност, посочи окръжният прокурор Радослав Бухчев. 

"Лицето е вменяемо - тоест към момента на извършване на деянието е могло да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си, би могло да носи наказателна отговорност", поясни той.

По това дело предстои назначаването и на ДНК и видео техническа експертизи. Другите две досъдебни производства за престъпления, извършени от задържания, ще бъдат приобщени към делото за убийството, допълни прокурор Бухчев.

За убийството Марин Добрев може да получи присъда между 15 и 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор.

Подробностите чуйте в звуковия файл:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ясно и слънчево ще е времето на Гергьовден

Според синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология във Варна, през следващото денонощие времето ще се запази предимно ясно и слънчево. Ще духа слаб вятър от юг, утре по крайбрежието до умерен от югоизток.  Минимални температури между 6° и 11°, а максималните във вътрешността слабо ще се повишат и ще достигат 20°-25°, само по..

публикувано на 05.05.24 в 16:30

Празнична програма за Гергьовден в Каварна

На 6 май, Ден на храбростта и празник на Българската армия, Каварна отбелязва своя празник. Камбаните на православния храм „Свети Георги“ ще прозвучат в 8 часа и 30 минути за да поканят миряните на празнична литургия, отслужена от отец Василий. Празничната програма организирана от община Каварна започва в 10:30 на централния площад „Защитата на..

публикувано на 05.05.24 в 16:00

Доброволци в Добрич помогнаха на стотици в навечерието на Великден

Над 100 семейства и крайно нуждаещи се хора получиха хранителни пакети за посрещането на великденските празници в кампанията „Споделен хляб“ в Добрич. Инициативата се организира от фондация „Милостиво сърце“ и Клуба по народни танци „Жътвари“ осма година. В акцията по милосърдие участват и десетки дарители и доброволци. С всяка следваща..

публикувано на 05.05.24 в 13:34

Политолог: Не чуваме ясна дефиниция какви са проблемите на гражданите

"Кампанията за изборите започна още през март и компроматите валят един по един". Това коментира за Радио Варна политологът Атанас Радев. По думите му това не е нищо ново за родната политическа картинка и посочи, че кандидатите за депутати не разчитат на позитивизъм и визия: „Кампанията е в разгара си и когато вече започне официално ще..

публикувано на 05.05.24 в 13:15

Празнично богослужение за Второ Възкресение в Катедралата във Варна

Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи Второ Възкресение с прочитане на библейските текстове на 12 езика. На тази празнична литургия по традиция се четат текстове от Евангелието на различни езици, посветени на Възкресението на Божия син - Исус Христос. Така се напомня, че благата вест за Христовото Възкресение е била отнесена..

публикувано на 05.05.24 в 12:32

Проф. Кожухаров: Забраната на рекламата на хазарт е стъпка в правилната посока

В последния работен ден на 49-то Народно събрание депутатите приеха единодушно предложението на ГЕРБ и ДПС за пълна забрана в медиите на рекламата на хазарт. Тя влиза в сила три дни след обнародването на текстовете в Държавен вестник. Най-вероятно това ще стане следващата седмица. Според психиатъра проф. Христо Кожухаров, забраната е стъпка в..

публикувано на 05.05.24 в 10:53

"Български възход" регистрираха листата си за изборите

Партия "Български възход" регистрира листата си с кандидати за народни представители от Варна. Водач е областния координатор на структурата, експертът по пътна безопасност, Диан Драганов. Втори е Георги Андреев, който беше депутат в 42-то и 44-то Народно събрание. Андреев е и бивш кмет на село Ветрино. От политическата формация на бившия служебен премиер..

публикувано на 05.05.24 в 10:09