Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хотелите на Златни пясъци ще са пълни по Великден

| обновено на 29.04.24 в 11:08
Снимка: БГНЕС

Хотелите на Златни пясъци, които ще отворят за Великден, са със 100% запълнени резервации. Очакват се предимно румънски туристи. Това каза Стоян Маринов, съпредседател на Варненската туристическа камара.  Всяка година 30% от избралите да почиват по празниците в курорта са българи, каза още Маринов и подчерта, че променливото пролетно време не ги спира. Дори и да е облачно и да не става за къпане в морето, става за разходки, посочи той. Туристите търсят основно хотели, които са близо до морето, затова тези, които са на задна линия, няма да работят, предположи експертът. 

Туристите търсят и SPA хотели, каза Павлин Косев, председател на Варненската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. Повечето от базите вече са осъвременени, предлагат голямо разнообразие от медико и SPA терапии и по-високо качество, каза той.

Прогнозите на Косев са, че ще имаме добър сезон. Попитан за недостига на кадри, Косев отговори, че това не е проблем само у нас и на този сектор. Косев подкрепя наемането на чужденци от трети страни. Той оцени като положителна тенденцията за внос на кадри в туризма. Хубаво е да имаме микс от служители от различни националности, все пак 60-70% от туристите са чуждестранни, каза Косев.

По негови наблюдения български персонал се търси от селата.

Чуйте повече от разговора на Даниела Стойнова със Стоян Маринов и Павлин Косев:


По публикацията работи: Мария Колева- стажант-редактор

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Депутатите заседават извънредно заради пенсиите, изслушват служебния премиер

Депутатите се събират на извънредно заседание на Народното събрание. На него трябва да бъде изслушан служебният министър-председател Димитър Главчев, предаде БНР.  Изслушването на служебния премиер Димитър Главчев е във връзка с предстоящото от 1 юли увеличение на пенсиите. Депутати от една от парламентарните групи са внесли проект на решение, с..

публикувано на 21.05.24 в 08:31
Снимката е илюстративна

От 17:30 часа днес: Променят временно маршрута на шест автобусни линии

Във връзка с провеждане на празничното шествие и честване „Празници Владиславово 2024“ от 17:30 до 18 часа днес ще бъде преустановено движението по бул. „Св. Елена“ от кръстовището с бул. „Константин и Фружин“ до кръстовището с ул. „Асен Разцветников“.  Автобусни линии 20, 22, 118, 118A, 148 и 209 няма да обслужват спирки „Химик“ и „Кап. Петко..

публикувано на 21.05.24 в 08:20

Почитаме светите равноапостоли Константин и Елена

На 21 май почитаме светите равноапостоли Константин и Елена. Това е денят на игрите по огън (нестинарството). Църковният празник е в памет на император Константин и неговата майка Елена. През 313 година Константин издава Миланския едикт, с който въвежда християнството като официална религия във Византия. По време на император Константин..

публикувано на 21.05.24 в 06:10

Адресите без ток днес

Без ток днес ще са следните адреси в обхвата на дейност на електроразпределителното дружество за регион Варна: ·   На  21.05.2024  г. В периода  09:00  ч. до  17:00  ч. Поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия , ще бъде прекъснато електрозахранването в районите на:..

публикувано на 21.05.24 в 06:05

Слънчев вторник

Днес ще е предимно слънчево. Ще духа слаб, следобед до умерен вятър от югоизток, по Черноморието от източна четвърт. Максимални температури между 21° и 26°, по крайбрежието 17°-22°, за Варна около 21°. Вълнение на морето 2-3 бала. Температура на морската вода между 15° и 17°. Температури , измерени 6 часа :  Варна и Нос Калиакра 14 ,..

публикувано на 21.05.24 в 05:56

БНБ затяга правилата за отпускане на ипотечни кредити

БНБ отчита увеличение при отпускането на кредити, обезпечени с жилищни недвижими имоти и в тази връзка разпореди на банките да вземат допълнителни мерки за гарантиране на сигурността на финансовата система. Основната причина за нарасналото търсене на подобни заеми е, че заплатите се увеличават повече отколкото нарастват цените на недвижимите имоти,..

публикувано на 20.05.24 в 19:47

Започва спешно кърпене на улици във Варна, по списък и след сигнали

От 27 май започва рехабилитация на уличната инфраструктура в петте района на Варна, съобщават от общинската пресслужба. Междувременно представители на Община Варна, районните кметства и фирмите ще направят обход, за да обозначат местата, където ще се извърши рехабилитацията.  Възстановяването на пътната настилка трябва да започне от най-критичните..

публикувано на 20.05.24 в 17:42