Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриха линии за приемане на сигнали, свързани с нарушения на изборния процес

Снимка: БГНЕС

В Областна дирекция на МВР във Варна e създадена организация за подготовката и произвеждането на изборите на 9 юни, съобщават оттам.

На тел. 112 се приемат денонощно сигнали за нарушаване на правилата за организиране и провеждане на изборите. Гражданите могат да съобщават за забелязани от тях нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес. Сигналите се предават в компетентните структури на ОДМВР - Варна.

В Министерството на вътрешните работи също функционира денонощно открита линия - телефон 02/982 22 32 и имейл izbor@mvr.bg – за сигнали, свързани с нарушения на изборния процес при подготовката и произвеждането на изборите. Подаваните сигнали на откритата линия трябва да са относими към дейността на МВР.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Резултатите от експертизата за катастрофата край Аксаково ще станат ясни в съкратени срокове

Резултатите от автотехническата експертиза на автомобилите, участвали в тежкото пътно-транспортно произшествие на входа на град Аксаково с участието на кола на НСО и лек автомобил, при което загина 63-годишен мъж от Аксаково, а съпругата му е в реанимацията на болницата "Св. Анна" във Варна, ще бъдат ясни в съкратени срокове. Разпитани са пътувалите..

публикувано на 17.05.24 в 13:48
Снимката е илюстративна

Променят временно маршрута на линии 20, 22, 118, 118А, 148 и 209 на 21 май

Във връзка с провеждане на празнично шествие и честване „Празници Владиславово 2024“ на 21 май (вторник) от 17:30 до 18 часа ще бъде преустановено движението по бул. „Св. Елена“ от кръстовището с бул. „Константин и Фружин“ до кръстовището с ул. „Асен Разцветников“.  Автобусни линии 20, 22, 118, 118A, 148 и 209 няма да обслужват спирки „Химик“ и..

публикувано на 17.05.24 в 13:00

НСО призова за въздържание от спекулации и хипотези за катастрофата край Аксаково

Националната служба за охрана излезе с официално изявление във връзка с инцидента край Варна.  Държавната охранителна служба заявява, че оказва съдействие на компетентните органи по воденото следствие.  "НСО призовава към въздържание от разпространение на спекулативни, непроверени и необективни тези и хипотези по адрес на участниците в тежкия пътен..

публикувано на 17.05.24 в 12:42
Снимката е илюстративна

Двама не се явиха на матурата по БЕЛ в Балчик

Двама не се явиха на държавния зрелостен изпит по български език и литература в двете средни училища в община Балчик.  Матурата започна и премина нормално. В средното училище „Христо Смирненски“ в село Оброчище на изпита се явиха 17 души, от тях 14 завършват тази година, трима са явяващите се от минали години при четирима заявени. Започнал в 8.30 ч,..

публикувано на 17.05.24 в 12:35
Снимката е илюстративна

Министерският съвет вдигна минималната заплата в държавните университети

С постановление от вчера служебното правителство определя, че от 1-ви януари тази година размерът на минималната месечна работна заплата за най-ниската академична длъжност в държавните висши училища е 2 100 лева, пише в правно-информационната система на Министерския съвет. Увеличението е с 290 лева и обхваща 33 държавни висши училища с 2086 асистенти...

публикувано на 17.05.24 в 12:01

Парламентът с извънредно заседание на 21 май

Във вторник - 21 май, от 13 часа ще се проведе извънредно парламентарно заседание, реши Председателският съвет, който беше свикан малко по-рано в НС, научи БНР. Предложението е да бъде изслушан министър-председателят Димитър Главчев по темата за увеличението на пенсиите от 1 юли.

публикувано на 17.05.24 в 11:52

Съчинение по "Приказка за стълбата" или есе "Мълчанието - сила или слабост" на матурата по БЕЛ тази година

Малко преди 6 часа тази сутрин беше изтеглен Вариант 15 на държавния зрелостен изпит по български език и литература. Последният 41-ви въпрос включва есе по зададена тема или интерпретативно съчинение.  Зрелостниците пишат интерпретативно съчинение на тема: "Цената на компромиса" по   "Приказка за стълбата" на Христо Смирненски. Темата на есето е..

публикувано на 17.05.24 в 11:49