Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Организират благотворителен търг в помощ на Павел Станчев

Започна благотворителен търг в полза на 42-годишния Павел Станчев, който води битка с коварно заболяване - рак на костите. Старт на търга е даден на създадената страница в социалната мрежа „Да помогнем на ПАВЕЛ”, където всеки, който желае да помогне, може да отправи предложение под тениски с автографи, дарени от отборите на „Черно море”, „Спартак Варна”, „Левски”, националния вратар Иван Дюлгеров и други. Срокът за наддаване е до 24 часа на 17 май (петък). 

42-годишният Павел Станчев продължава борбата си с коварна болест – рак на костите. За операция и лъчелечение в Турция са необходими непосилните за семейството 100 хиляди евро. До момента е събрана едва около 15% от сумата. През ноември миналата година огромна вълна от съпричастност допринесе за събиране на средства, с които Павел да започне лечение. Сега са необходими още, за да го завърши. 


В живота на всеки човек има моменти, в които получава новини, от които му се подкосяват краката. За секунди всичко се преобръща, връхлитат те най-лоши мисли. Това се е случило, за жалост, и на варненското семейство Станчеви - Лидия, Павел и 8-годишната им дъщеря. Техният кошмар започва в началото на миналата година, когато Павел получава болки в кръста:

"Четири месеца ходихме от болница на болница, но там първо много трудно разбраха въобще какво му има и след като разбраха, че има Сарком на Юинг, така се води неговото заболяване, казаха, че не могат да ни помогнат в България", казва съпругата Лидия, с която се чуваме по Вайбър, защото са на процедури с Павел в Турция. Заболяването Сарком на Юинг е рак на костите и състоянието на 42-годишния мъж се влошава значително с времето, туморът расте и левият му крак се обездвижва. Започва да ходи с патерици. Така до септември, когато заминава за Истанбул, и там получава надежда:

"Тук вече, като започнаха да му правят химиотерапиите, започна да спада туморът, да отпуска самия крак, той вече си ходи нормално, храни се нормално, той беше отслабнал 30 килограма", допълни съпругата на Павел. 

Междувременно семейството започва кампания, за да осигури скъпоструващото лечение в Турция. Събират 180 хиляди лева. Туморът обаче става резистентен към приложената вече терапия и лекуващите я сменят за нова и по-скъпа: "Сега това лечение е много добре, това е последната такава химиотерапия, трябваше да бъдат шест и тази е шестата и след нея ще му направят ПЕТ скенер и би трябвало вече да може да се направи операция", допълни Лидия. 

Със събраните пари са извършени химиотерапиите и сега са необходими нови около 100 хиляди евро за операция и лъчелечение след това.

Операцията може би ще бъде към средата на юни. На 3 юни ще му направят ПЕТ скенер и на базата на това, което той ще покаже, ще кажат точно кога ще е операцията, но ще е около 10 юни максимум.

Семейство Станчеви не падат духом, крепи ги тяхната сплотеност и обич. Опитват се да предпазят дъщеря си от тревогите, но тя разбира, че има проблем: "Тя само знае, че тати го боли крачето", каза още Лидия. 

Лидия и Павел очакват края на този кошмар и  се надяват, че близки и непознати с добри сърца отново ще им помогнат, за да преодолеят и последното препятствие по пътя към излекуването:

Молим хората, който с каквото може да ни помогне. За нас всеки лев е важен. Голяма е сумата, но знам че хората са много съпричастни и когато сме много, можем да си помогнем, казва с надежда Лидия Станчева. Отворена е дарителска сметка. Пари може да се преведат и през фондацията на Павел Андреев, помогнала на мнозина нуждаещи се от средства за лечение и рехабилитация. 

Дарителска сметка IBAN: BG32STSA93000030278840 BIC: STSABGSF Банка ДСК Павел Атанасов Станчев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Лютеницата си я хапваме и зима и лете, и с хляб и с кюфтенца

Лютеницата е в топ 12 на най-добрите разядки в света

Макар че сме още в разгара на лятото и е рано за приготвянето на лютеница, едно от най-обичаните и традиционни български ястия привлече вниманието ни с поредното голямо признание. То идва от специализирания сайт за кулинария TasteAtlas, който я класира на 12-то място на най-добрите разядки в света. Лютеницата получава оценка от 4.4 от възможни 5..

публикувано на 26.06.24 в 17:22

Песента "Замирисва на море" вече с видео, звучи модерно с К.LINA

“Искаме да покажем на българите, че нашето Черноморие е великолепно и си заслужава да бъде посещавано! Определено трябва да върнем у хората любовта към родните солени вълни и златни плажове.” С това послание младата певица Калина Баткова, позната с артистичния си псевдоним K.LINA, отново ни изненадва приятно в хитов сингъл с Братя Аргирови...

публикувано на 26.06.24 в 16:25
Ружа Игнатова

САЩ дават 5 млн. долара награда за информация за Ружа Игнатова

Американското правителство обявява нова награда от 5 млн. долара за информация, която би довела до ареста на криптокралицата Ружа Игнатова, а българската прокуратура се готви да ѝ повдигне задочно обвинение за финансови измами. Това обявиха в съвместно изявление посланикът на Съединените щати у нас Кенет Мертен и временно изпълняващият функциите главен..

публикувано на 26.06.24 в 16:04

Филм за делото на монахиня Валентина в Духовно-просветния център „Св. Архангел Михаил“ във Варна

Всеки последен четвъртък от месеца в Духовно–просветния център „Св. Архангел Михаил“ предлага безплатни прожекции. Този четвъртък, 27 юни, от 18 часа, ще може да гледате филма  за  монахиня Валентина Друмева . Подробностите от разговора на репортера ни Ваня Славова с отец Георги Стоименов-председател на църковното настоятелство на храма "Св...

публикувано на 26.06.24 в 09:55

Възпитаник на Морско училище създаде първата по рода си социална мрежа за морските кадри

Първата по рода си социална мрежа за морските кадри в Европа е създадена от Светослав Георгиев, който е завършил Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров" във Варна и има собствен IT бизнес.  Той обяви създаването на платформата Seaglem в Деня на моряка и обясни, че идеята е да се обединят всички професионалисти в морската индустрия.  Това е..

публикувано на 25.06.24 в 15:20

Организират воден празник за деца в неравностойно положение във Варна

Воден празник за деца в неравностойно положение под наслов „Мечтите могат да бъдат реализирани“ ще се проведе на 28 юни, от 10:00 часа, на Офицерския плаж (Втора буна). Събитието Jet Ski therapy се организира със съдействието на Община Варна.  Инициативатае специално организирана за деца с увреждания и проблеми с моториката на тялото. Те ще имат..

публикувано на 25.06.24 в 14:21

Безплатен фитнес за ученици от 25 до 28 юни във Варна

Дирекция „Спорт“ при Община Варна и Студентският спортен клуб към Икономическия университет във Варна осигуряват свободен достъп за ученици до фитнес залата на университета. Безплатните посещения могат да бъдат както индивидуални, така и групови, за цял клас, съобщават от общинския пресцентър.  Целта е да се стимулира двигателната активност на..

публикувано на 25.06.24 в 11:15