Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворителният уличен базар "От деца за деца" с второ издание

Каузата е в полза на Детския фонд на Карин дом

В Деня на детето, 1 юни, от 13 до 17 ч. цветното пространство пред Градската художествена галерия "Борис Георгиев" във Варна ще се превърне в арена за забавления и игри - предстои второто издание на уличния базар "От деца за деца". Всяко дете ще може да продаде своите играчки, дрешки, аксесоари, а защо не и някое вече омаляло колело, тротинетка или столче! А за това как да инвестира спечеленото, всяко дете може само да прецени - дали да ги добави към своите спестявания за следващата мечтана книжка, да ги вложи в някое съкровище от съседния щанд или да ги дари за други деца, които имат нужда от подкрепа.

Организаторите от сдружение "Varna Spaces / Пространствата на Варна" ще поставят кутия за дарения, събраните средства от която ще бъдат използвани за Детския фонд на Карин дом. С него се осигурява финансова устойчивост на услугите по ранна интервенция и терапия за деца със специални нужди.

Всяко дете е добре дошло на базара - необходимо e само предварително родителят да заяви участие на имейл varnaspaces@gmail.com, като сподели име и възраст на детето, както и телефон за контакт. Крайният срок е 26 май, неделя, а в отговор на своята заявка за участие родителят ще получи всички необходими подробности по организацията на базара.

Организаторите препоръчват всяко дете да има едно одеялце, килимче и/или масичка, върху които да постави своите “артикули”. Може да си носи и каса или други “продавачески принадлежности”. Ще бъдат осигурени картончета, на които могат да се надписват цени, вода и лека почерпка за участниците. А ако обичате да правите сладки, соленки или сладкиши с мама, баба или леля, може да включите и тях в своя асортимент. Всичко е позволено!

Инициативата Уличен базар “От деца за деца" e продължение на проект Reconnect the City и се реализира от сдружение "Пространствата на Варна". Първото издание на благотворителния детски базар се състоя на 22 септември 2022 г. в рамките на Европейския ден без автомобили и по думите на Венцислава Недялкова и Антония Райчева, е преминало при изключителен успех. В предаването Улица "Събота" те споделиха повече за предстоящото второ издание, за ролята на гражданите в съхраняването на градските пространства, както и за предстоящите събития, организирани от "Varna Spaces". Разговора слушайте чрез плейъра в началото на статията.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Филм за делото на монахиня Валентина в Духовно-просветния център „Св. Архангел Михаил“ във Варна

Всеки последен четвертък от месеца в Духовно–просветния център  „Св. Архангел Михаил“ предлага безплатни прожекции. Този четвъртък, 27 юни, от 18 часа, ще може да гледате филма  за  монахиня Валентина Друмева . Подробностите от разговора на репортера ни Ваня Славова с отец Георги Стоименов-председател на църковното настоятелство на храма "Св...

публикувано на 26.06.24 в 09:55

Възпитаник на Морско училище създаде първата по рода си социална мрежа за морските кадри

Първата по рода си социална мрежа за морските кадри в Европа е създадена от Светослав Георгиев, който е завършил Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров" във Варна и има собствен IT бизнес.  Той обяви създаването на платформата Seaglem в Деня на моряка и обясни, че идеята е да се обединят всички професионалисти в морската индустрия.  Това е..

публикувано на 25.06.24 в 15:20

Организират воден празник за деца в неравностойно положение във Варна

Воден празник за деца в неравностойно положение под наслов „Мечтите могат да бъдат реализирани“ ще се проведе на 28 юни, от 10:00 часа, на Офицерския плаж (Втора буна). Събитието Jet Ski therapy се организира със съдействието на Община Варна.  Инициативатае специално организирана за деца с увреждания и проблеми с моториката на тялото. Те ще имат..

публикувано на 25.06.24 в 14:21

Безплатен фитнес за ученици от 25 до 28 юни във Варна

Дирекция „Спорт“ при Община Варна и Студентският спортен клуб към Икономическия университет във Варна осигуряват свободен достъп за ученици до фитнес залата на университета. Безплатните посещения могат да бъдат както индивидуални, така и групови, за цял клас, съобщават от общинския пресцентър.  Целта е да се стимулира двигателната активност на..

публикувано на 25.06.24 в 11:15

Храмов празник на църквата "Св. Прокопий Варненски"

На 25 юни Българската православна църква почита паметта на Свети преподобномъченик Прокопий Варненски.  Своя празник отбелязва днес едноименният храм в морската столица. Кметът на Варна Благомир Коцев и областният управител проф. Андрияна Андреева  присъстват на тържествената архиерейска света литургия, отслужвана от Варненския и Великопреславски..

публикувано на 25.06.24 в 09:25

Чай вместо бира в летните жеги: Кои са най-подходящите храни и напитки през лятото?

Лято е. Горещините започнаха, а с това консумацията на всякакви разхладителни напитки се увеличава драстично. Както алкохолни, така и безалкохолни напитки. Един от символите на лятото е бирата, която най-често комбинираме с цаца в някое кокетно плажно капанче.  Дали обаче бирата наистина ни помага да се разхладим в горещините? Според..

публикувано на 25.06.24 в 09:00

С демонстрации по спасяване на хора зад борда отбелязват Деня на моряка във Варна

С демонстрация по спасяване на хора зад борда доброволческата организация „Булсар - к.д.п. Никифор Герчев“ ще отбележи Международния ден на моряка във Варна днес, 25 юни. Инициативата се организира за втора поредна година.  В акцията ще се включат водолази, които ще "спасяват" хора в нужда във водата, за да им бъде оказана първа медицинска помощ...

публикувано на 25.06.24 в 08:25