Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВиК ремонтите около бул. “Христо Смирненски“ се бавят

3
Снимка: Община Варна

Бавят се ВиК ремонтите в участъка от бул. “Христо Смирненски“ от кръстовището с ул. „Мир“ до това с ул. „Прилеп". Ремонтните дейности трябваше да приключат до 15 май.

Кметът Благомир Коцев, заместник-кметът по строителството и инфраструктурата Пламен Китипов и Димитър Кирчев – директор на дирекция "Контрол и санкции" в Община Варна направиха инспекция на ключови за града участъци, в които ремонтите се бавят. Не видяхме нужния прогрес, с който фирмите се ангажираха, а все така разкопани улици, необезопасени изкопи и недостатъчен брой работници, констатира кметът Коцев, съобщават от общинския пресцентър.

Той отново ще се срещне утре с представители на ВиК и фирмите-изпълнители, за да поиска обяснение за бавните темпове на работа. 

Кметът припомни, че възложител на ремонтните дейности е ВиК и едва след приключване на тяхната работа, община Варна може да започне асфалтирането на улиците. От друга страна фирмите, които имат договори с Община Варна и с дружеството, са едни и същи и нямат капацитет да работят успоредно по всички договори.

 Мащабният проект на местното ВиК-дружество по договор трябва да приключи до края на 2025 година. От общината не могат да налагат санкции за забавянията, нито да започне асфалтирането на участъците преди да са приключили работа от ВиК, припомнят от администрацията.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Започнаха преговорите на ГЕРБ-СДС с "Има такъв народ

Започнаха преговорите на ГЕРБ-СДС с партия "Има такъв народ", предаде БНР. На срещата от страна на ИТН участват Тошко Йорданов, Станислав Балабанов и Павела Митова. ИТН са втората парламентарна формация след ДПС, която прие поканата за разговори за излъчване на експертно правителство, водени от преговорния екип на ГЕРБ-СДС в състав Рая Назарян,..

публикувано на 18.06.24 в 13:24

Благомир Коцев за ремонта на Аспарухов мост: Не можем да накараме фирмите да работят през нощта

Пътните договори за рехабилитация на пътищата не предполагат да имаме инструмент, с който да накараме строителните  фирми да работят нощно време. Това коментира за предаването "В ефир сте" по Радио Варна кметът Благомир Коцев във връзка със започналите частични строително-ремонтни дейности на Аспаруховия мост тази сутрин.  Натоварено движение на..

публикувано на 18.06.24 в 12:55

Натоварено движение на Аспаруховия мост заради частичните ремонти (обновена)

Натоварено е движението на Аспаруховия мост във Варна, най-вече в участъка откъм улица "Девня", видя репортер на Радио Варна. В посока Варна се преминава свободно, но в участъка в посока квартал "Аспарухово" и Бургас движението е изключително затруднено.  В началото на моста има стоварена строителна техника, на няколко места е изрязана асфалтовата..

обновено на 18.06.24 в 12:29

БСП не се отзоваха на поканата на ГЕРБ-СДС за разговори за съставяне на кабинет

БСП не се отзоваха на поканата на ГЕРБ-СДС за разговори за съставяне на кабинет с първия мандат, предаде БГНЕС. В 11 ч. беше насрочена срещата на ГЕРБ-СДС със социалистическата партия, но тя няма да се състои, тъй като в парламента няма нито един представител на БСП. За днес ГЕРБ-СДС е отправила покани за срещи с БСП, ИТН и "Величие". Към момента..

публикувано на 18.06.24 в 11:13

Ще има ли осигурено сметосъбиране и сметоизвозване на улица "Хортензия" в кв. "Изгрев"?

Жители на улица "Хортензия" в квартал "Изгрев" плащат такса, въпреки че няма осигурено сметосъбиране и сметоизвозване в района. Диана Христова живее там само през лятото, но повечето хора са постоянни жители на улицата. Те изпитват затруднения с изхвърлянето на отпадъците си, защото от началото на годината там няма съдове за смет.  "Миналата година имаше..

публикувано на 18.06.24 в 10:25

32-годишен мъж е с опасност за живота след инцидент с електрическа тротинетка в Бургас

32-годишен мъж пострада при инцидент с електрическа тротинетка, съобщават от полицията в Бургас. Той се е движел по ул. „Жечка Карамфилова“ в бургаския квартал „Рудник“. Поради движение с несъобразена с релефа на местността и състоянието на пътя скорост, той влязъл в дупка на пътното платно. Мъжът е с хематом на главата и е настанен под наблюдение в..

публикувано на 18.06.24 в 09:21

Седмокласниците, явили се на втора дата за НВО, ще могат да участват в класирането

Ако има седмокласници, които не успеят да се явят на националното външно оценяване утре или в петък, министърът на образованието може да насрочи нова дата за изпит, както и да промени графика им за класиране в гимназиите. Това каза директорът на Регионалното управление на образованието в София Ваня Кастрева пред БНТ.  Тя обясни, че при невъзможност..

публикувано на 18.06.24 в 09:01