Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Освободен" - новият сингъл на група Innerglow

| Интервю

Група Innerglow издаде своя нов сингъл “Освободен”, с който официално поставя начало на лятото. Песента бе сред финалистите в конкурса Пролет на БНР.

„Освободен“ е вдъхновяваща лятна песен с танцувален ритъм, фънки китара и мелодични вокали. Към групата се присъединява младата саксофонистка Марина Михайлова: За нас е много важно да добавяме по нещо ново във всяка песен - нов подход или звук. Както в песента “Знак” включихме гайда, за да подчертае звученето от традиционния фолклор. Сега със саксофона целѝм основната тема на песента да е някакъв апотеоз на това, което искаме да кажем с нея, разказа в ефира на Радио Варна, Тодор Ковачев. Басът в песента  е изсвирен от Боян Петков, известен от група "Остава", който през последната година е неизменен участник в концертите и на Innerglow.

Идеята за сингъла "Освободен" се заражда отдавна, но музикантите изчакват лятото, за да я пуснат официално. Това е третата песен на Innerglow, записана на български. Текстът се появи много бързо с музиката, което все още е ново за нас, особено когато става въпрос за песните на български. Все повече свикваме с това да адаптираме нашето звучене и към българския език. 

Текстът на сингъла е фокусиран върху преодоляването на разочарованията и неуспехите от миналото, свалянето на товара от плещите и откриването на сила и мотивация да продължиш напред: Получаваме много отзиви, че текстът въздейства на хората, че им напомня за тяхно преживяване, за нещо преодоляно. Това е най-хубавото за един музикант.

Музиката е тази, която ни помага да преодолеем трудностите в живота и да ги приемаме  по-леко. Самите ние сме толкова задължени на музиката, затова че ни е извеждала от много трудни моменти, толкова пъти ни е  помагала.  Това, което даваме на музиката обратно е много малка част от онова, което тя е дала на нас. Затова пък ние сме задължени да даваме непрекъснато най-доброто от себе си, да сме активни, продуктивни, творчески настроени постоянно, за да можем да се отблагодарим по някакъв начин на това изкуство, което винаги ни съпътства. 

За Innerglow предстои динамично лято с много концерти, включително и във Варна. На 29 юни групата ще гостува в Street food park.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Дедал" приема деца за новата учебна година

Приемът за предстоящите учебни занятия в школа "Дедал" ще е на  28 септември, събота от 9 до 13 часа  в художественото ателие на школата, намиращо се на бул. "Съборни" 24, ет. 7 Обучението ще се провежда по програмата на екипа за 2024-2025 година  с мотото "Фарът на Дедал свети". Реализирането й се финансира с лични средства и средства от дарения, а за..

обновено на 27.09.24 в 10:56

Режисьорът на филма-победител на "Златна роза": В "Триумф" има много пластове

Голямата награда "Златна роза" на едноименния фестивал на българския игрален филм получи лентата на Кристина Грозева и Петър Вълчанов "Триумф", с участието на Мария Бакалова и Маргита Гошева. Двете си поделиха наградата за най-добра женска роля, а филмът получи и наградите на публиката, на Съюза на българските филмови дейци, както и отличието за..

публикувано на 27.09.24 в 09:40

Велислава Гечева гостува с "Тихи напасвания" във Варна

Есента влиза във варненската Галерия A&G Art Meeting с „тихите напасвания“ на Велислава Гечева. Впечатлени от нейната дълбока непринудена откровеност, Анна Халамян и Герхард Хорнман я канят за първата ѝ самостоятелна изява в морския град. Изложбата се открива на 25 септември от 18:30 на ул. „Любен Каравелов“ 8. Експозицията е създадена специално за..

публикувано на 24.09.24 в 13:58
Фестивал

МФФ "Море от ритми" постави началото на международен културен обмен между Балчик и Кралство Мароко

За участие в 14-ото издание на международния фолклорен фестивал „Море от ритми“, който се провежда всяка година по това време в Балчик, организиран от сдружение „За Балчик“ с подкрепата на Общината и спонсори, тук са повече от 1200 изпълнители от 17 области на страната, както и от чужбина – Украйна, Босна и Херцеговина, и с участието на..

публикувано на 21.09.24 в 15:06

Премиера на "Златка - златното момиче" в Кукления театър в Добрич днес

Новият сезон на Държавния куклен театър „Дора Габе“ в Добрич започва с премиера на спектакъла по българската народна приказка „Златка - златното момиче“. Постановката вече е получила първото си одобрение от най-малката публика в предпремиерните си изигравания и успява да прикове вниманието на децата, независимо че продължава малко по-дълго от..

публикувано на 20.09.24 в 10:15
Проф. Ангел Ангелов в  създадената от него патоморфологична лаборатория в Медицински център

Представят книгата "Крайморска Добруджа - Балчик, Каварна, Шабла" и в Шабла днес

След представянето в Балчик по-рано този месец, днес, 20 септември, от 17,30 часа в читалището на гр. Шабла ще бъде представена книгата на проф. Ангел Ангелов „Крайморска Добруджа – Балчик, Каварна, Шабла – недоразказаното минало“ – книга I. Представянето ще направи проф. Ивелин Иванов от Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий“. Проф...

публикувано на 20.09.24 в 09:47

46-и пехотен Добрички полк представя България на възстановка в Словакия

46-и пехотен Добрички полк ще представи българската военно-историческа реконструкция на международна възстановка в Словакия. На 21 септември в Калинов ще бъде пресъздадено първото сражение за освобождението на Чехословакия от нацистка окупация през Втората световна война. 46-и пехотен Добрички полк е единственият български военно-исторически клуб,..

публикувано на 19.09.24 в 14:26