Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Контузия отказа Зоя Чавдарова

Автор:

Днес започна Държавното първенство по тенис за хора в неравностойно положение. За седми пореден път мъжете и жените участват в обща схема, а не са разделени. Те се състезават на сингъл, двойки и смесени двойки. За съжаление варненката и най-добрата българска състезателка Зоя Чавдарова загуби първата си среща на сингъл със 7:9 от Велислав Велчев, като поради контузия се отказа от участие в първенството.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Иновации от България стават стандарт за европейския плажен хандбал

Варна става европейска столица на хандбала. Броени дни остават до началото на Европейското първенство по плажен хандбал.  Иновациите, които България направи по време на Европейските първенства по плажен хандбал през 2021 г.,  бяха наложени като стандарт в наредбите на Европейската федерация по хандбал за организиране на подобни шампионати.  Това..

публикувано на 28.06.24 в 10:00

Порой провали контролата на Черно море с Ботев Враца

Порой провали третата контрола на Черно море от лятната подготовка. „Моряците“ трябваше да приемат тима на Ботев Враца в Тетевен, където са на лагер, но малко преди гостуващия тим да пристигне на стадиона, се изсипа силен дъжд, който наводни терена.  Следващата контрола на Черно море е срещу Левски в Правец. Спарингът е на 3 юли от 18:30 часа.

публикувано на 28.06.24 в 08:08

"Спартак" Варна, набор 2011 триумфира в Созопол

Пореден сериозен успех записаха представителите на ДЮА Спартак Варна, набор 2011. Соколите, водени от Миша Милошевич спечелиха трофея от силен турнир Созопол къп. Спартак завърши без поражение в надпревара с най-силните академии в страната. В груповата фаза тимът започна с равенство 2:2 с Локомотив Пловдив, победи столичния Национал с 1:0, а в..

публикувано на 28.06.24 в 08:06

Томова е на 1/4 финал в Германия

Виктория Томова показа страхотен характер и се класира за четвъртфиналите на турнира на трева в Бад Хомбург (Германия) с награден фонд над 802 хиляди евро.Първата ракета на България направи обрат и победи с 2:6, 6:1, 7:6(9) №66 в световната ранглиста Анна Блинкова от Русия. Срещата продължи 2 часа и 14 минути. С този успех Вики ще запише ново..

публикувано на 28.06.24 в 08:05

Нова квота за борзците ни

България получава още една виза, в класическата борба, за игрите Париж 2024.  Това стана възможно след преразпределение на 16-те вакантни квоти, които Международната централа (UWW) раздаде на следващите в подреждането от квалификациите. Преди седмица Международният олимпийски комитет одобри 16 от 26-те индивидуални спортисти от Русия и Беларус, но..

публикувано на 28.06.24 в 08:03

Нов пирем на боксьори в спортното училище във Варна

Състезателите по бокс на варненския клуб "Черно море" ще получат заслужена почивка. Те са завърнаха с медали от последното държавно първенство и това е една от причините главният треньор Георги Бояджиев да пусне момчетата и момичетата в лятна почивка поне за две-три седмици. Още 6 боксьори бяха приети за обучение във варненското спортно..

публикувано на 27.06.24 в 18:53

"Спартак" -Варна взе хърватин

ФК Спартак Варна привлече хърватския защитник Франьо Пърце.28-годишният централен бранител пристига от словенския Копер. В последния сезон в словенската Първа лига Пърце записа 23 участия с един гол. 188-сантиметровият защитник пристига в Спартак като свободен агент.

публикувано на 27.06.24 в 18:48