Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спасители това лято ще има и на Камчия и Фичоза

На 7 от неохраняемите плажове във Варна и областта вече ще има спасители. Във община Варна плажовете, на които вече ще има спасителни постове, са:  "Буните 2 - изток", "Буните 2- запад" и "Фичоза", съобщават от Областна управа - Варна.

На територията на община Аврен попадат няколко плажа, повечето, от които в курорта Камчия. Сигурността на къпещите се в морето ще бъде обезпечена на плажовете "Романтика", "Камчия - север 1", Камчия -север 2" и "Камчия - север 3'.

Работното време на спасителите е от 08,00 до 18,00 часа.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Приключи електронният прием, над 3000 първокласници вече са записани във варненски училища

Приключи електронният прием в първи клас в общинските училища на територията на община Варна за учебната 2024-2025 година. Общо 3007 първокласници са записани към дата 1 юли 2024 година. След приключване на електронния прием са обявени 335 свободни места в 28 общински училища от всички административни райони в града и прилежащите селища. Свободните..

публикувано на 03.07.24 в 15:30
Николай Денков

Денков: Само ние от ПП-ДБ успяхме да сформираме редовни правителства, които осигуриха по високи доходи на хората

Едва ли има голямо различие в оценката на ситуацията. Има различие по два въпроса, защо сме тук и как можем да излезем от ситуацията. Това заяви Николай Денков от ПП-ДБ, предаде БГНЕС. Само ние от ПП-ДБ успяхме да сформираме редовни правителства в последните 3 г., правителства, които осигуриха по високи доходи на хората, икономическа среда за..

публикувано на 03.07.24 в 14:40

Бойко Борисов: Да прекратим гласуването, да благодарим на служебния кабинет и да отиваме да агитираме

"В трудни ситуации се подкрепихме с ПП-ДБ взаимно и ако е имало ползи, са общи и вредите са общи". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. "Николай Денков, няма да Ви позволя да ни прикрепяте с ДПС по никакъв начин. Всичко знаем и не е нужно да губим времето и на Негово Светейшество, и на президентската двойка и на дипломатите. Имахме нужда от..

публикувано на 03.07.24 в 14:23

Парламентът обсъжда и гласува правителството на ГЕРБ-СДС (НА ЖИВО)

Народното събрание обсъжда и гласува проектокабинета, предложен от ГЕРБ-СДС, начело с кандидата за министър-председател Росен Желязков. Според Конституцията парламентът приема законите и другите актове с мнозинство повече от половината от присъстващите народни представители. Тоест при регистрирани 240 депутати, за да бъде избран предложеният от..

публикувано на 03.07.24 в 13:00

Варненските аптеки протестират днес и утре

Регионалната колегия на Българския фармацевтичен съюз във Варна се включва в националния протест срещу промяната на финансирането на дейността по отпускане на напълно платени от здравната каса лекарства. Протестите във Варна ще са днес и утре. Ще са с продължителност от 30 минути до 2 часа. Всяка аптека ще решава кога и как да протестира,..

публикувано на 03.07.24 в 11:27

Одобряват проект за дълбоководно заустване на пречиствателната станция в Албена

Проект за подробен устройствен план - Парцеларен план (ПУП - ПП) за обект "Дълбоководно заустване след ПСОВ Албена" се предвижда да приеме Общинският съвет в Балчик този четвъртък на редовно заседание. Постъпило е писмо на 21 юни т.г. от МРРБ за разработени регионални прединвестиционни проучвания, включващи техническа и икономическа документация за..

публикувано на 03.07.24 в 10:35

Пеевски: Ще направя това, което искат хората - те искат правителство

Да не се подкрепи кабинета "Желязков" . Така препоръка е имало от почетния председател на движението Ахмед Доган, обяви Делян Пеевски, предаде БНР. "Ще направя това което искат хората - те искат правителство… България трябва да има кабинет. Аз като лидер на ДПС съм отговорен само пред хората на ДПС. Партията се управлява от неговия председател",..

публикувано на 03.07.24 в 09:44