Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Товарен влак дерайлира край Варна тази вечер, променят маршрута на бързия влак за София през Карлово

Отменен е пътническият влак до Дългопол, осигуряват автобуси

Снимка: БГНЕС

Товарен влак е дерайлирал тази вечер след спирка Юнака в посока Дългопол, малко преди 21,00 часа, съобщават от Областната управа - Варна. 

Машинистът не е пострадал. Влакът е бил натоварен с пясък.  Отменен е пътническият влак за Дългопол. 

БДЖ ще осигури автобуси за пътуващите в тази посока. Променя се и маршрутът на бързия влак Варна – София (през Карлово), който тръгва в 21,40 часа.

Той ще премине по обходен маршрут през Шумен и Комунари. 

По публикацията работи: Елисавета Илиева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Море от ритми" в Балчик от 20 до 23 септември

14-тият Международен фолклорен фестивал "Море от ритми" - Балчик 2024 ще се проведе от 20 до 23 септември в Балчик и с него приключва фестивалният сезон в Белия град. Организаторите от Сдружение с нестопанска цел "За Балчик" и директорът Галина Гавраилова обобщават, че след крайния срок за записване през август в серията празнични септемврийски..

публикувано на 30.08.24 в 15:38

Кръводарителска акция на 6 септември в Балчик

На 6 септември 2024 г.  от 9:00 до 13:00 часа в Балчик, х-л Елит (в района на курортна зона Двореца) ще се проведе кръводарителска акция  на Районен център по трансфузионна хематология - Варна.

публикувано на 30.08.24 в 15:35

Ескалира напрежението в "Бояна", сблъсък между полиция и привърженици на Ахмед Доган

Ескалира напрежението пред имота в столичния квартал "Бояна" известен и като "сараите на Ахмед Доган", съобщава БНР.  Около 100 привърженици на почетния председател на ДПС, които от сутринта се събраха пред къщата, която той от много години обитава, се опитват да нахлуят в имота. Сред тях са синът на Доган - Демир, съпредседателят на ДПС Джевдет..

публикувано на 30.08.24 в 15:26
Областна администрация-Варна

Консултациите за състава на РИК-Варна ще бъдат на 1 септември

Консултациите за определяне състава на Районната избирателна комисия във Варна ще се проведат на 1 септември, неделя, от 11 часа, в Заседателната зала на Областната администрация.  В състава на РИК-Варна влизат 17 членове.  ГЕРБ-СДС ще имат шестима представители, „Продължаваме промяната – Демократична България“ и ПП "Възраждане" - по трима, ДПС..

публикувано на 30.08.24 в 14:59

Над 100 милиона лева ще струват изборите на 27 октомври

Служебното правителство одобри план-сметката за разходите по подготовката и произвеждането на изборите за народни представители на 27 октомври 2024 година. Одобрените средства са в размер на 100 028 000 лева. Дейностите, които ще се финансират с тях, включват: подготовка и отпечатване на избирателните списъци; закупуване и изработване на необходимите..

публикувано на 30.08.24 в 14:54

Поставят кошчета с вградена преса и соларно захранване в центъра на Варна

В рамките на пилотен проект Община Варна ще постави на централната пешеходна улица 10 иновативни кошчета за битови отпадъци с вградена преса и соларно захранване. Кошчетата са с вместимост 120 литра и с помощта на вградената преса 10 пъти ще се намалява обемът на битовия отпадък вътре в съда. Автономното захранване работи пълноценно до 48 часа и така..

публикувано на 30.08.24 в 14:48

Режат лентата на Филиала на Варненския театър на 2 октомври

Режат лентата на обновената сцена "Филиал" на Варненския драматичен театър "Стоян Бъчваров" на 2 октомври. Публиката ще бъде посрещната с първата пиеса, поставяна някога на варненска сцена преди 104 години - "Инстинктът", от Анри Кистмекер. Това съобщи директорът на Театрално-музикален продуцентски център - Варна Даниела Димова. Остават само довършителни..

публикувано на 30.08.24 в 13:10