Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

35 години строителство за пример

Строителство за пример. Така най-кратко може да бъде определена дейността на строителната компания Комфорт ООД, която отбелязва своята 35-та годишнина. Десетки жилищни и административни сгради, търговски обекти, хотели и част от най-емблематичните сгради, определящи облика на съвременна Варна защитават името на фирмата вече четвърто десетилетие.

„Започнахме с желанието да докажем, че разбираме професията на строителя и можем да я упражняваме по най-добрия начин и не предполагахме какво ни очаква“ - споделят основателите Атанас Костурков и Марин Йорданов. Явно, обаче, уменията, мечтите и характера са се превръщали във все по-здрава сплав и 35 години, след началото, Комфорт ООД е една от най-авторитетните строителни компании в България.

Днес във фирмата работят до 500 висококвалифицирани специалисти, строителни инженери, технически ръководители, проектанти и работници от доказани строителни бригади. Част от компанията са и организациите Комфорт партнерс - специализирана в комплексно проектиране и монтаж на дограма, окачени фасади, метални конструкции и Комфорт брокерс - една от водещите и бързо развиващи се агенции за недвижими имоти във Варна.

Редица от реализираните от Комфорт обекти са удостоени с най-авторитетни призове за архитектура и строителство, а имената на Гранд мол Варна, Парадайз център София, Централ пойнт, Гранд хотел Димят, Комфорт бизнес център, К55, К Резидънс, К Скай, К Брилянт и още десетки други предизвикват заслужен респект в професионалната общност и впечатляват хората от различни поколения и посоки. Но по-важното е, че всяка от сградите на Комфорт - повече или по-малко известна, говори за качествата на фирмата - строител и отразява времето, в което живеем.

К55

Парадайз център София

Гранд мол Варна

В годината на своя 35-ти рожден ден Комфорт ООД ще стартира и знаковите обекти К Спейс, К Гардън, К Чайка в град Варна и ще продължи изграждането на жилищния комплекс Камбаните Резиденшъл Парк и бизнес сградата Avalon Tower в София.


Avalon Tower София

Жилищен комплекс Камбаните Резиденшъл Парк

А на специалната дата ще бъдат посветени редица събития, с които Комфорт ще зарадва своите служители и техните семейства, колеги и партньори от стротелния бранш, приятели и съмишленици.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Силният вятър събори поредните клони, този път в градинката на Севастопол

Силният вятър откърши клон в градинката пред "Севастопол", в района около пешеходната пътека.  По-рано през деня клон падна и във втората варненска градина с детска площадка, тази на ъгъла на ул. "Васил Априлов" и ул. "Пенчо Славейков". През последните дни последните няколко инцидента с паднали клони, при които пострада..

публикувано на 07.09.24 в 16:39

Близки, приятели и колеги изпратиха журналиста Иван Гарелов

Близки, приятели и колеги изпратиха журналиста Иван Гарелов, който почина на 3 септември. Той бе в кома след тежка черепно-мозъчна травма, която получи при инцидент през месец юли. Поклонението пред Иван Гарелов бе в софийската църква „Св. Седмочисленици“. Сред присъстващите на поклонението бяха президентът Румен Радев, политици и журналисти...

публикувано на 07.09.24 в 16:19
Варна

Силен вятър по Черноморието

В часовете до полунощ все още над Югоизточна България ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. След това процесите ще затихнат, облачността във вътрешността на района ще намалее до ясно. Ще духа умерен, по Черноморието до силен северен вятър и с него ще продължи да прониква малко по-хладен въздух. През деня във вътрешността ще бъде..

публикувано на 07.09.24 в 15:34

Очаквам ЦИК да следи за стриктното изпълнение на разпоредбите на Изборния кодекс, каза президентът Румен Радев

Очаквам Централна избирателна комисия (ЦИК) да следи за стриктното изпълнение на разпоредбите на Изборния кодекс, съобщи БТА. ЦИК е основният отговорник за организацията и провеждането на изборите, но следва да бъде подпомагана от правителството и всички институции. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти в Раднево, където присъства на..

публикувано на 07.09.24 в 14:02

Земетресение с магнитуд 5 по Рихтер разтърси Южна Турция

Земетресение с магнитуд 5 по Рихтер разтърси Южна Турция на 7 септември. По данни на Службата за управление при бедствия и извънредни ситуации на страната (AFAD) земетресението е разтърсило окръг Пазарджък в провинция Кахраманмараш в 9,31 ч. местно време. То е станало на дълбочина 7 км под..

публикувано на 07.09.24 в 13:41

Жеков коментира изборите във Варна

Районната избирателна комисия във Варна е изправена пред уникално предизвикателство-за първи път в избирателния район, през седмица, ще има частични местни избори-за кметове на районите "Одесос" и "Приморски" , а на 27 октомври-и парламентарни избори-това коментира Велин Жеков-председател и на РИК и на Общинската избирателна комисия...

обновено на 07.09.24 в 13:28

Проф. Пешева: Изкуственият интелект в крайна сметка няма да вземе надмощие над личността на човека

Изкуственият интелект в крайна сметка няма да вземе надмощие над личността на човека, аз съм умерен оптимист, че поне наполовина човекът ще спечели-това коментира във Варна проф.д-р Маргарита Пешева, ерудит в сферата на журналистиката, преподавател, автор на книги, посветени на медиите, която участва в конференция на тема "Изкуствен интелект и медии",..

публикувано на 07.09.24 в 12:20