Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложба “Море” в Зала “Ателие Георги Велчев”

12
автор: Васил Василев

Август е месецът на традиционната изложба “Море” в Зала „Ателие Георги Велчев“ на Художествения музей „Георги Велчев“, филиал на Градската художествена галерия “Борис Георгиев” - Варна. Откриването на изложбата е на 22 август от 18:00 часа. Експозицията може да се види до 21 септември 2024 г.

12 изявени автори, свързани с Варна, е поканил уредникът на художествения музей Боян Боев. Това са Албена Коева, Боряна Симеонова, Боян Боев, Васил Василев, Велина Гребенска, Георги Йорданов, Деан Даракчиев, Иван Минчев, Пламен Аврамов, Стефан Кулев, Христо Христов и Цветан Кръстев. Те са изкушени от морския пейзаж, от линиите и колорита на бреговете и водите, от повеите на бриза, докосващи с лъха си фигури на хора или дървета, от покоя на природата, който отпраща към размисъл.

Художественият музей „Георги Велчев“ е на ул. “Генерал Радко Димитриев” 8.

Работното време на музея е от вторник до събота от 10:00 - 18:00 ч.


По публикацията работи: Светлана Вълкова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Думите също лекуват, медици-писатели от цял свят във Варна

Много литературни четения и посещения на забележителности във Варна и региона са включени в програмата на 66-ия Международен конгрес на писателите-лекари. Той се провежда във Варна до неделя. Над 60 души от България и света се включват в инициативата, а мотото е "Медицина - живот и любов".  35 години доц. д-р Добрин Паскалев е работил в..

публикувано на 12.09.24 в 20:03

Първо представяне пред читателите на книгата „Крайморска Добруджа. Балчик, Каварна, Шабла. Недоразказаното минало" в Белия град

На 12 септември е официалното представяне на книгата „Крайморска Добруджа. Балчик, Каварна, Шабла. Недоразказаното минало” на проф. Ангел Ангелов. Тя е фокусирана върху пресечната точка на събитийната история с историята на ежедневието.   В нея са представени някои от природните катаклизми, повлияли съществено върху живота,  приказната..

публикувано на 11.09.24 в 16:22

Разнообразната програма на фестивала на изкуствата "Виа понтика" - Балчик продължава при вход свободен за всички събития

Изложба калиграфия "Красиви думи" е подредена в Художествена галерия - Балчик. Тя е дело на студентите Александра Вутова, Ангела Айтоска, Димитър Иванов и Илия Иванов от катедра „Плакат и визуална комуникация“ в Националната художествена академия - София и Валерия Лень и Даниела Христова от специалност "Графичен дизайн и визуални комуникации" във..

публикувано на 11.09.24 в 15:06

Време-пространствените полета на Огняна Серафимова

„Време-пространствени полета“ - изложба от инсталации на Огняна Серафимова е подредена във вътрешния двор на Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ – Варна.  Изложбата е съпътстващо събитие на художествения форум „Изкуството като противодействие“ .  Откриването е на 10 септември от 18:00 на ул. “Л. Каравелов” 1...

публикувано на 10.09.24 в 15:27

Музикален полет над Дунава

Международен симпозиум посветен на „Музиката на Дунавските държави“ се провежда във Варна, като част от международния музикален фестивал „Варненско лято“. Във форума се проследяват традициите и съвременните тенденции в класическата музика на Дунавските страни и взаимните влияния между тях.  Творчеството на Бела Барток и неговия интерес и..

публикувано на 09.09.24 в 15:27

Приключи 40-ото издание на Празниците на изкуствата "Аполония" в Созопол

40-ото издание на Празниците на изкуствата "Аполония" в Созопол приключи с концерт на "Фондацията“ и Оркестъра на опера Пловдив. В програмата бяха включени над 70 събития - изложби, кино прожекции, театрални постановки, музикални концерти, премиери на книги...

публикувано на 08.09.24 в 10:54

Смъртта на майката на Никол Кидман помрачи триумфа на актрисата във Венеция

Никол Кидман спечели наградата за най-добра актриса на филмовия фестивал във..

публикувано на 08.09.24 в 10:06