Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По първи петли с Ваня Славова на 26 август

Луната не спи подобно на слушателите от "По първи петли"
Снимка: Ваня Славова

Хубава българска музика, свежи събеседници и интересни репортажи очаквайте в последния понеделник на август.

Както винаги от 4 до 6 часа в понеделник сутрин гларусите от Варна пеят по-силно от петлите, за да събудим морските усещания в страната.

Уверявам ви този път се гмуркаме дълбоко из Северното крайбрежие, за да почувстваме какво ли е да целунеш русалка, вкусвайки стрида, нашенска, българска, черноморска... пълна с витамини, минерали и служеща като афродизиак.

За различните бизнеси и способността да губим и печелим, за търпението бавно, но славно, макар и с два фалита, да продължава да отглежда охлюви, ще чуем Пенчо Петков.

Ще разберем какво дават козите на Здравка Николова от Садово, според която калпав човек на село не може да живее, защото работата е нон-стоп.

Ще спрем на варненската автогара за кратко, за да видим новия облик, да открием разликите с предишната, плюсовете и минусите на помещенията вътре.

Ще проверим как се чисти центърът на града, има ли санкции за хвърлящите фасове и боклуци.

Ще направим обиколка на дюните в Шкорпиловци, в опит да разберем кога хората ще спрат да мислят морето за паркинг, а пясъка за асфалт.

Ще срещнем тези, които вместо бетон избират дивото удобство на къмпингуването.

Пристан между живопис и поезия ще търсим в сборния албум "Кеят на чайките"...

И ще ви очакваме на ефирния телефон 602-802 с код за Варна 052.

За да направите сърдечни поздрави към близки и обичани хора и да споделите своите вълнения: морски, извънморски, човешки, истински.


По публикацията работи: Ваня Славова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Chart

#776 ТОП 20 (13.09-20.09.2024)

публикувано на 13.09.24 в 10:13
Балчик

НОВИЯТ ДЕН в петък, 13 септември

Жителите на местност „Пчелина“ във Варна обявяват протестни действия чрез блокада на ул. „Прилеп“ в петък от 08:00 ч. - репортаж; Нови правила за отпускането на ипотечни кредити влизат в сила от 1 октомври. Според новите изисквания на БНБ търговските банки ще финансират не повече от 85% от стойността на жилището, а месечните вноски ще бъдат до 50%..

публикувано на 12.09.24 в 18:00

НА СВЕТЛО на 12 септември с Мариела Димитрова

Започваме новини за  причините за обявеното частично бедствено положение във варненския район „Приморски“ , а след 15 часа и за и    новите проекти в сектор „Образование“ в община Варна .  Международни експерти ще обсъждат Иновации в строителството ще бъдат представени на двудневен форум във Варненския свободен университет..

публикувано на 12.09.24 в 13:57
Пейзажи от Варна

НОВИЯТ ДЕН в сряда, 11 септември

За конфликта в ДПС и отражението му върху предстоящите предсрочни избори, разговор с Гюнер Тахир - бившият зам.-председател на ДПС и лидер на НДПС; Как жителите на област Добрич гледат на случващото се в политическия живот на страната, имат ли останали надежди за правителство и управляващи, които да мислят за техните проблеми и каква активност..

публикувано на 11.09.24 в 07:52

НОВИЯТ ДЕН на 10 септември с Мариела Димитрова

В аптечната мрежа във Варна липсва една марка инсулин от два месеца, фармацевти препоръчват да търсим останали бройки в по-малки градове. Това разказа в сигнал до Радио Варна Пепа Жекова. В Българската асоциация за развитие на паралелната търговия с лекарства (БАРПТЛ) също имат един сигнал за липсата на този инсулин, но като цяло всички инсулини у..

публикувано на 10.09.24 в 06:08

На 9 септември в "От другата страна" по Радио Варна

На 9 септември в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Martin Engler (MONO INC.). NETHER и дебюта "The Gates of Nether" - разговор с Владимир Волощук (REJUVENATION, FROM THE ASHES). В "Мазето на Вакашински" – Бойко Гюров и Ясен Вакашински представят концертите на "BGTSC" до края на 2024 година. В предаването ще звучи..

публикувано на 09.09.24 в 14:25

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 6 септември със Светлана Вълкова

Актьорът Станислав Кондов с не/празнични размисли С „Празничен разказ“ Варненската библиотека отбелязва две знаменателни дати в историята ни – Съединението и Независимостта на  България Документи за Съединението, съхранявани във Варненския архив „Монохромни съчинения“ – живопис на Юлиан Йорданов „Пейзажи на ума“ – изложба..

публикувано на 06.09.24 в 12:08