Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мощен циклон може да донесе проливни дъждове по Черноморието

Снимка: БГНЕС

Мощен циклон се формира в района на Черно море и може да причини сериозни проблеми през следващите дни, предаде БГНЕС.

Циклонът е формиран в източната част на Черно море, но върви на запад и северозапад, което е необичайно. В четвъртък, петък и събота неговият център ще бъде близо до акваториите на България и Румъния.

Предварителните очаквания на метеоролозите са, че той що донесе обилни дъждове през следващите няколко дни. Все пак те се надяват да бъдат локални и да не обхванат големи територии. Но нищо не е сигурно и предстои да видим какво ще се случи, защото ситуацията се променя непрекъснато. Това дава основание на някои специалисти да твърдят, че големите дъждове могат и да ни се разминат.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Близо 35 тона отпадъци събраха общинските служители в кампанията „Да изчистим България заедно“

Служители на Община Варна, на районните администрации и на кметствата почистиха междублокови пространства, детски площадки, градинки и плажове. До обед в депото в село Въглен бяха извозени близо 35 тона отпадъци, събрани в найлонови чували и поставени до контейнерите за смет. Към инициативата се присъединиха и доброволци от различни организации...

публикувано на 14.09.24 в 15:27

Клон от дърво падна на улица "Евлоги Георгиев" във Варна. Няма посдтрадали

Клон от дърво падна на кръстовището на улиците "Евлоги Георгиев" и "Никола Козлев" във Варна, предаде репортер на Радио Варна. Няма посдтрадали. Преди няколко седмици дървото е било орязано, когато друг клон е паднал върху паркирани под него коли. Родители посочиха, че в района има още изсъхнали дървета и клони, за които са подавани..

публикувано на 14.09.24 в 14:22

3 версии за инцидента със загиналите пилоти

Човешка грешка, техническа неизправност или неправилно зададена команда са версиите, по които работят разследващите за причините, довели до разбиването на учебно-тренировъчния самолет Л-39 вчера на авиобаза "Граф Игнатиево". Това съобщиха от Военно-окръжна прокуратура Пловдив. Разследващите очакват данните от черната кутия, открита..

публикувано на 14.09.24 в 14:06

Охлювите като домашни любимци

Всяко нещо в този живот може да бъде хоби. Някои правят планински преходи, други събират плочи, трети купуват апартаменти, ремонтират ги и ги продават, четвърти се гмуркат, пети - пият. Има обаче хора, които колекционират охлюви и ги отглеждат като домашни любимци. Един от тях е Ростислав Траянов. В колекцията му пръсъстват екземпляри основно..

публикувано на 14.09.24 в 10:51

Тридневен траур започва от днес в структурите на министерството на отбраната и армията, отпадат всички планирани мероприятия

Със заповед на министъра на отбраната Атанас Запрянов дните 14, 15 и 16 септември 2024 г. са обявени за дни на траур в Министерството на отбраната, Българската армия и в структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната, съобщиха от ведомството. В знак на почит към пилотите майор Петко..

публикувано на 14.09.24 в 07:32

Дюлгерски събор организира фирма "Комфорт" ООД по случай 35 години от основаването си

Традиционен дюлгерски събор организира строителната компания „Комфорт“ ООД. Фирмата е основана през 1989 година е ще навърши 35 години на 1 декември. Целта на събора е да не бъдат забравени дюлгерските традиции и обичаи, които се променят, както се променя и светът, каза Атанас Костурков, който управлява фирмата заедно с Марин Йорданов от..

публикувано на 13.09.24 в 19:54
ДКЦ-4 Варна

Общинските лечебни заведения във Варна са в добро финансово здраве

Общинските лечебни заведения във Варна са в добро финансово здраве. Повечето от тях отчитат положителни резултати, сочат финансовите отчети на лечебните заведения за 2023 г., които бяха разгледани и прието на днешното заседание на ПК „Собственост и стопанство“, съобщават от пресцентъра на ОбС. „Специализираната болница  за активно лечение на..

публикувано на 13.09.24 в 17:14