Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Варна, морето и още нещо" - изложба живопис на Василий Похомов

15 октомври, вторник, Арт салон на Радио Варна, 18.00 часа

Василий Похомов представя изложбата "Варна ,морето и още нещо"

Василий Филипов - Похомов е роден 1969 г. в гр. Варна. Завършва Техникум по дървообработване и вътрешна архитектура Варна. През 1998 г. се дипломира със специалност графика при Радко Спасов и проф. Христо Нейков във ВТУ "Св.Св. Кирил и Методий". Авторът споделя, че обича в живописните си платна да отразява хората и природата от село Казашко, в което живее и твори. Произхожда от казаците - некрасовци, които живеят в България.

Голяма част от творчеството на Василий Похомов заема изписването на Православни икони. При изписването спазва старинните технологии и ерминии от Български и Руски произход. Негови икони има в Гърция, Русия, Германия, Румъния и САЩ. Изписал е иконостаса в храма ” Св.Рождество Богородично” – гр. Белослав

Участва със свои произведения в сборни изложби на варненските художници.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Премиера на поетичната книга на Керанка Далакманска "Петият ъгъл"

10 октомври, четвъртък, Арт салон на Радио Варна, 18,30 часа Представяне на новата поетична книга на Керанка Далакманска "Петият ъгъл". Море и изгрев. А после залез. Хоризонтът и морето се сливат като в любовен екстаз и стават едно цяло. Голямото синьо. Време-пространството се изкревява в своеобразна красива необяснимост, с много ъгли, в много..

публикувано на 09.10.24 в 12:22

Виктория Бешлийска гостува във Варна с "Нишка"

09 октомври, сряда, Концертно студио на Радио Варна. Начало 18:00 часа. Вход свободен. Виктория Бешлийска и книгата ѝ  „Нишка“ започват обиколка из страната, която ще продължи до средата на ноември. Събитията са със свободен вход и ще предложат възможност за личен автограф и откровен разговор за романа и вечните теми, вплетени в..

публикувано на 03.10.24 в 15:51

Съвместна изложба живопис на Радо Галаганов и Светлин Трендафилов

27 септември, петък, Арт салон на Радио Варна. Откриване в 18.30 часа Двама майстори на четката Радо Галаганов (Радослав Георгиев) и Светлин Трендафилов представят съвместна изложба в Арт салона на Радио Варна. Радо Галаганов е роден през 1962 г. в гр. Варна. Завършва педагогическия институт в гр. Дупница (Станке Димитров) през 1983..

обновено на 27.09.24 в 13:45
Голям арт салон

Планирайте вашето събитие в залите на Радио Варна

Уважаеми приятели и гости, Може да се свържете с нас на познатите Ви телефони: 052/664462 и 052/664488, както и на e-mail:  events.varna@bnr.bg . На Ваше разположение работят две изложбени зали и една концертна зала /звукозаписно студио/. Планирайте вашето събитие в Радио Варна и ние ще окажем нашата организационна подкрепа. Ще се радваме..

публикувано на 25.08.23 в 17:24

Радио Варна се включва в националните чествания по повод годишнината от гибелта на Васил Левски

Радио Варна се включва в националните чествания по повод 150 години от гибелта на Апостола на свободата - Васил Левски. Вече са подредени 14-те писма от кореспонденцията между Иван Драсов и Данаил Попов , съратници и приятели на Васил Левски. Експозицията може да бъде видяна в Стъкления павилион до сградата на Радио Варна . Оригиналите на..

обновено на 17.02.23 в 09:14