Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът с изискване за задълбочен анализ след проверката на разбилия се изтребител

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Задълбочен анализ от проверката в Министерството на отбраната и обяснение от Комисията по отбрана в парламента поиска президентът Румен Радев, след като във вторник Министерството на отбраната оповести анализа от данните на черната кутия на разбилият се преди месец изтребител, предаде БНР. 

Няма как да коментирам хипотези. Министерството на отбраната бяха пределно ясни, но вменяването на вина и установяването на виновни не са предмет на тази проверка, коментира държавният глава, цитиран от БГНЕС. 

Няма командир, който да желае гибелта на своите подчинени, заяви още президентът и върховен главнокомандващ, който участва тази сутрин в отбелязването на Празника на авиацията и Българските военновъздушни сили.







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

ВиК: Редуцират водата за Варна от язовир "Камчия" (ВИДЕО)

Проведе се общо събрание на дружеството ВиК - Варна, за да се обсъдят дейностите по водния цикъл. Предприели сме действия, за да бъде облекчено водоподаването в райони, където има недостиг на вода, каза управителят на ВиК  Веселин Русев. Извършени са срещи с кметовете на населените места, които страдат от безводие. Ще се търси финансиране от държавата в..

обновено на 16.10.24 в 15:18

Одитът на дружество "Пазари" откри нарушения при отдаването на имоти под наем

В дружеството „Пазари“ ЕАД са апортирани само два имота, а са отдавани под наем още осем. Общинският съвет във Варна не е одобрил правилник за дейността на „Пазари“ ЕАД и как да се отдават под наем имоти. То не притежава никакви вътрешни правила за събиране и отчитане на приходите с разписан ред и отговорни лица, каквито са изискванията на закона...

публикувано на 16.10.24 в 15:10
Снимката е илюстративна

МОН обяви 28 октомври за неучебен ден в училищата с изборни секции

28 октомври (понеделник) ще бъде неучебен за учениците от училищата в страната, в които има разположени избирателни секции. Това е разписано в заповед на министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков, публикувана на сайта на ведомството. Денят след изборите за Народно събрание се обявява за неучебен в училищата, ангажирани с изборния..

публикувано на 16.10.24 в 14:59

Откриха тялото на издирваната Биляна Петрова

Тяло на млада жена е открито близо до сградата на Централни хали в столицата.  То е на изчезналата 31-годишна Биляна Петрова, която за последно е забелязана в същия район вчера, съобщиха от БНР.  Извършва се оглед.  Според първоначалните данни по тялото ѝ няма следи от насилие. Издирват млада майка, изчезнала в София

публикувано на 16.10.24 в 14:52

Летище Варна със зимно разписание

Летището във Варна обяви дестинациите, както и част от зимното си разписание през тази година. Националният превозвач предлага редовни полети от/до столицата  София , като през делничните дни честотата на полетите е  3 пъти дневно . Освен връзка до София, полетите на националния авиопревозвач дават възможност и за множество удобни връзки в мрежата..

публикувано на 16.10.24 в 14:45

Родители на деца в ОУ "Константин Арабаджиев": Ще искаме оставки, ако не върнат бившия директор

Родители на деца от Основно училище "Константин Арабаджиев" във Варна искат на работа да бъде възстановена освободената директорка Нели Касабова до провеждане на конкурс за позицията. Те заявиха по време на брифинг, че ако не бъдат чути и протестът им срещу назначаването на временно изпълняващата длъжността Силвия Филева остане незабелязан, ще..

публикувано на 16.10.24 в 13:53

През февруари излизат резултатите от пробите от наши води в Черно море за тежки метали и радиация

През февруари следващата година ще станат известни резултатите от анализа на взетите проби от морските води в нашите териториална зона, свързани с военните действия на територията на Украйна. Проектът "Сирена-2" е съвместен между Института за морски изследвания в Берген, Норвегия, Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров " и Басейновата..

публикувано на 16.10.24 в 13:01