Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арестуваха Петното, Цацаров изиска всички сигнали и преписки за него

| обновено на 15.01.14 в 15:26
Снимка: БГНЕС

Главният прокурор разпореди проверка на всички дела срещу Бисер Миланов - Петното на територията на цялата страна. Възможно е държавното обвинение да поиска постоянен арест за Миланов. 

Заплахи към екипа на bTV станаха повод за прокурорския интерес към известния си с провокативното си поведение Миланов. От частната телевизия са сезирали Софийската районна прокуратура за хулигански действия от страна на Петното, който беше показан  да заплашва екипа й, да сваля часовника на оператора и да блъска репортера Мария ЦънцароваПрокуратурата е изискала за проверка и жалбите на Анжелика Шварц, живеещата в чужбина собственичката на имота, който в момента обитава Миланов.

Така срещу Петното вече има две досъдебни производства - едното е от началото на ноември и е за подбуждане чрез слово към расова омраза и расова дискриминация, и другото, от лятото, за закана за убийство за момиче по време на протестите.

По-рано днес полицаите отведоха Бисер Миланов - Петното и няколко от неговите привърженици, които стояха пред парламента, докато там вървеше протест за сваляне на депутатския имунитет на Волен Сидеров.

Засега Бисер Миланов остава в ареста за 24 часа. След анализа на прокурорския и полицейския архив, свързан с евентуални негови други прояви и двете вече образувани досъдебни производства, ще се решава дали ще бъде наложено 72-часово прокурорско задържане и дали да се иска постоянен арест.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Протести в подкрепа на свалянето на депутатския имунитет на Сидеров пред парламента

Противници на управлението на БСП и ДПС свикаха демонстрация пред парламента непосредствено преди първото заседание за тази година, за да подкрепят свалянето на депутатския имунитет на Волен Сидеров. Засилено е полицейското присъствие около сградата на..

обновено на 15.01.14 в 12:24
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва..

публикувано на 06.11.15 в 09:32