Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"На светло" на 16 април 2015г. с Димитрина Дончева

Дет.площадка на ул. В.Априлов в Провадия
Снимка: Радио Варна

В момент, когато всички туроператори се тревожат за туристическия сезон, Бургас предлага една уникална дестинация, която съчетава няколко вида туризъм - исторически, духовен, кулинарен, културен и до нея се стига само с кораб. Това е остров Света Анастасия. На това приключение ще ни заведе кореспондентката ни в Бургас Екатерина Капрова, която ще ни срещне и с човека с единствената в страната професия - управител на остров - Павлин Димитров. 12.30 часа



Великденският лекоатлетически крос под надслов „Великден с децата на Варна” се провежда в морската градина във Варна, пред сцена Раковината. Репортаж в 13.20 часа

Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните във Варна обявява днес старта на инициативата „Открити дни на местните комисии за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните – 2015 г”. Репортаж в 15.40 часа.

Община Провадия работи по изграждането и ремонтите на детски площадки в града, каза за радио Варна кметът Филчо Филев.  Съвсем нова детска площадка бе изградена през 2013-та година – в центъра. Миналата година бяха изградени две нови в кв. Север, а други две – бяха ремонтирани – едната в Ловния дом, а другата в градинката до читалището. През 2015 година се очаква да бъдат ремонтирани още две детски площадки в Провадия – в градинката до автогарата и  на ул. Васил Априлов, където преди години имаше детска градина. Повече ще чуем от кмета на Провадия Филчо Филев в 16.15 часа.

Военноморският музей  във Варна ще посрещне Европейската нощ на музеите с ново предизвикателство – участие в кампанията „Любим фотоспомен в НВИМ“. В нея могат да участват всички, които желаят да споделят снимки - свои или на своите близки, запечатали по неподправен начин емоциите и преживяванията им от посещението във Военноморскиямузей. Получените кадри ще бъдат мултимедийно представени по време на Европейската инициатива „Нощ на музеите“ – 16 май 2015 г., в която традиционно с разнообразна и атрактивна програма ще се включи цялото музейно семейство на НВИМ. Интервю с Марияна Кръстева, директор на Военноморския музей в 17.15 часа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

НОВИЯТ ДЕН на 24 септември с Иван Барбов

„Най-добрият начин да събудиш човек е с чаша кафе в леглото – лисваш и бягаш“, гласи съвет с неизвестен автор в социалните мрежи. Ако не ви се бяга толкова рано сутрин и предпочитате да си изпиете кафето вместо да го разливате – най-добрият начин за събуждане е сутрешната програма на Радио Варна.   Иван Барбов, Доротея Николова и..

публикувано на 24.09.24 в 05:59

На 23 септември в "От другата страна" по Радио Варна

На 23 септември в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Johnny Hedlund (UNLEASHED). Представяне на новия албум на GRIMAZE "The Heart of a Collapsing Star" – разговор с Георги Иванов. Част 2 на интервюто с Васил Свиленов Георгиев a.k.a. Васко Кръпката (ПОДУЕНЕ БЛУС БЕНД). Стойчо Димитров (HMC "Metal Force") с информация..

публикувано на 23.09.24 в 14:25

"На светло" в понеделник, 23 септември

 "Зеленият морски двор на Варна" получи голямо признание на церемонията по връчване на наградите в Международния конкурс Triple E в Лисабон. Разговор с  д-р Явор Ченков от екипа; Рубрика "Свидетелства от Варна" с Любомир Кутин; Каква е обстановката около паметника на Цар Калоян във Варна и защо градинката е в плачевно състояние? -..

публикувано на 23.09.24 в 10:32

По първи петли с Ваня Славова на 23 септември

От 4 до 6 часа на вълните на БНР всеки понеделник от второ студио на Радио Варна На 23-ти септември, все още настроени празнично, независими и добре с вас отново сме аз Ваня Славова и звукорежисьорът Петър Венков, за да споделим заедно своята зависимост към радиото и предаването "По първи петли"! Както винаги темите ще бъдат..

публикувано на 22.09.24 в 10:40

"На село" при двама Полковници и една Победа

Две добрички села, които влизат в поредното издание на предаването "На село", носят имената  на полковници, сражавали се за свободата на България -   Полковник Свещарово и Полковник Минково. Ще отидем и в село Победа. Ще си говорим за проблемите на населените места и за зависимостите, които имат – от голяма община, която отпуска парите, от..

публикувано на 21.09.24 в 08:40
Chart

#777 ТОП 20 (20.09-27.09.2024)

публикувано на 20.09.24 в 19:16

В „Гравитация нула“ на 20 септември

„Гравитация нула“ на 20 септември 2024 година с Мартин Николов -   42 фестивал на българския игрален филм "Златна роза" – гост в студиото доцент Александър Донев, творчески директор на фестивала; -   Представяне на книгата „Между два кадъра“ – разговор с автора доцент Деян Статулов; -   Креативният продуцент Богдан Дарев..

публикувано на 20.09.24 в 13:09