Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Загинали и ранени след среднощна стрелба в Орландо, щата Флорида

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Над 40 са ранените след среднощна стрелба в гей клуб в Орландо, щата Флорида в САЩ, има ипочинали, съобщават световните информационни агенции.

„Можем да потвърдим, че това е ситуация с множество жертви“, се казва в съобщение на силите на реда в Туитър. Местна полиция съобщи, че неизвестният нападател е мъртъв. „Това се превърна в заложническа ситуация“, заяви шефа на полицията в града Джон Мина., предава АФП.

„Около 5 часа тази сутрин бе взето решението да бъдат спасени заложниците, останали в клуба".„Има множество убити хора вътре. Не искам да давам конкретна бройка точно сега“, казва шефът на полицията.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Втори ден няма вода в Константиново

Жителите в горната част на село Константиново, община Варна, вече втори ден са без вода, съобщиха жители на населеното място. Заместник-кметът на община Варна Илия Коев, който разговаря с ръковоството на ВИК-Варна, съобщи,че причината е в намаленото количество на водата в резервоара, който захранва селото заради поливане на частни градини в..

публикувано на 25.05.24 в 11:33
Доц. Ангел Кунчев

1300 са случаите на коклюш в България, малко над 100 от заразените са в болница, съобщи доц. Ангел Кунчев

Към момента случаите на коклюш в България са около 1300. От тези заразени малко над 100 са в болница и голяма част от тях са приети за медицинско наблюдение, за по-активно лечение, за да сме сигурни, че няма да се стигне до неприятни последици. Това заяви  главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев в предаването “Събуди се” по Нова..

публикувано на 25.05.24 в 11:20
Плаж Харманите

Прогнозират добър летен сезон и увеличение на туристите у нас

Добър летен сезон с 10% увеличение на туристите спрямо миналата година прогнозира за БНР Константин Занков - маркетинг и бизнес консултант в туризма. Очакванията са през това лято да бъдат достигнати резултатите от преди ковид пандемията, но и да бъдат дори по-добри. "Като цяло летният сезон се движи по-добре. Имаме доста повече..

публикувано на 25.05.24 в 11:13
Илон Мъск

Илон Мъск: Всички ще останем без работа заради изкуствения интелект

Милиардерът Илон Мъск каза, че изкуственият интелект ще поеме всички наши работни места и това не е непременно лошо нещо, съобщи CNN, цитиран от "Нова телевизия". „Вероятно никой от нас няма да има работа в бъдещето“, каза предприемачът на технологична конференция в Париж. Докато говори дистанционно чрез уеб камера на VivaTech 2024, Мъск..

публикувано на 25.05.24 в 10:13

Варненски деца засадиха над 600 цветя за 24 май

Деца от Варна отбелязаха по нестандартен, но образователен начин Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – 24 май. Десетки се включиха в работилничката по засаждане на цветя, която бе съпътстващо събитие на единствения по рода си фестивал в морския град – Флора Варна, който се..

публикувано на 25.05.24 в 09:12

Общобългарски младежки фолклорен събор започва в Каварна

На 25 и 26 май т.г. Каварна с превръща в столица на българският фолклор, с откриването на Осемадесетото издание на общобългарски младежки фолклорен събор „С България в сърцето“ Той се организира от Община Каварна Продуцентска къща „Пирина“, с медийното участие на БНР / Българското национално радио/. В 10.00 часа днес, 25 май - събота, на..

публикувано на 25.05.24 в 09:04

Светият Синод решава дали Арсений или Герасим ще е новият Сливенски митрополит

На заседание на Светия Синод на Българската православна църква ще бъде разгледана документацията от провелия се на 19-ти май епархийски избор за Сливенски митрополит. Тогава епископите Арсений и Герасим бяха избрани от епархийските избиратели в Сливен, като един от двамата се очаква да бъде посочен..

публикувано на 25.05.24 в 09:00