Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стоян Аргиров: Детските площадки във Варна се проверяват редовно

4
Счупени съоръжения на детска площадка
Снимка: Радио Варна

Кой е отговорен за поддръжката на детските площадки във Варна? Тема с продължение, в която търсим отговорите от Стоян Аргиров, директор на общинско предприятие “Управление на проекти и озеленяване”.

Ако става дума за укрепващ ремонтът, веднага изпращам екип, който да отстрани неизправностите, но ако става дума за вандалска проява върху съоръженията  - те няма как да бъдат поправени веднага. Ремонтът на детските площадки се забавя малко, тъй като трябва да бъдат поръчани изделия от производителя, там си има срокове и за производство, и за доставка, и за монтажа съответно. Няма как да бъде извършен монтаж на следващия ден, а на склад не разполагаме с всякакви видове съоръжения за подмяна. Конкретно за „шарената площадка” в Морската градина, екипът ми я е посетил над десет пъти.

Защо не се отстраняват счупените съоръжения от детските площадки?

Към отстраняване на съоръженията прибягваме едва тогава, когато сме пробвали да ги укрепим, но не се е поличило.

Хубаво е, ще се съгласите с мен, да има информиращи табели на точно тези счупени съоръжения за родителите на децата, които посещават детската площадка.

Абсолютно, даже ще го въведа като практика. Ако считаме, че някое съоръжение е негодно, ще накарам служителите на общинското ни предприятие да слагат бележки, за да не се ползват.

Другият въпрос, който ни вълнува – видеонаблюдението. Има ли такова, ще има ли и ако няма, то кога може да се случи?

В момента няма такова видеонаблюдение. Новите детски площадки в момента във Варна са над 200 на брой. Представете си кой ще трябва да наблюдава 24 часа 200 площадки в града. Не казвам, че е невъзможно, но към момента такова не се предвижда.

Какво се прави по отношение на нарушителите на територията на детските площадки. Аз лично съм виждала родители, които са на площадката да пият, пушат и да разхождат своите домашни любимци?

Най-лесно е да се сигнализира на дежурния в община Варна. Сигналът се препраща към Общинска полиция. Телефон за сигнали има изписан на информационните табели на всяка една детска площадка.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Антъни Лерма

Методика за подобряване функциите на ума и тялото въвежда ХамелеON

Методика за подобряване функциите на ума и тялото за възрастни и деца, въвежда в дейностите си варненската младежка организация ХамелеON към Сдружение „Няма невъзможни неща“. Тя се основава на движенията на източните бойни изкуства и помага за подобряване на координацията между лявото и дясното полукълба на мозъка. Нейн създател е Антъни..

публикувано на 26.09.24 в 07:00

Посланикът на Азербайджан: До края на годината се очаква Азербайджан да увеличи доставките на газ към България

Посланикът на Азербайджан в България. Н. Пр. д-р Хюсейн Хюсейнов беше на посещение във Варна. Това е първата визита на дипломата в морската столица. "Още с пристигането си  във Варна останах много впечатлен от морето, от хората, от атмосферата, които правят Варна очарователна. Уникалната архитектура, красотата на морето, хубавото време, което ни..

публикувано на 25.09.24 в 16:45

Павел Г. Веснаков: Историята от филма "Безветрие" е вдъхновена от реалния живот

Филмът "Безветрие" на Павел Г. Веснаков беше представен на фестивала "Златна роза" във Варна. Лентата разказва за син, който се завръща в чужбина, за да продаде апартамента на баща си, защото в имота ще се строи голф игрище. " Героят, за когото разказвам, попада в свят, нов за него... Героят,  накъдето и да се обърне, вижда и усеща едно и също нещо, от..

публикувано на 25.09.24 в 07:00

Травъл блогърите в България с изложба до Слънчевия часовник

Годишната изложба на Асоциацията на собствениците на туристически онлайн медии в България ще бъде открита днес от 18.30 часа до Слънчевия часовник във Варна. Тя е под надслов "България - магнетична и красива" и представя чрез снимки популярни и не толкова известни кътчета, сред които лазурни езера, драматични планини, дълбоки пещери, уединени..

публикувано на 24.09.24 в 08:15

Цветан Момчилов представя новия си албум "Полет"

Варненският музикант Цветан Момчилов продължава да предизвиква сетивата и духа на търсещите слушатели. На 11 септември той издаде новия си албум "Полет" , който съдържа пет композиции и е записан в Концертното и звукозаписно студио на Радио Варна. Използваните инструменти са роял, глас и няколко различни източни перкусионни инструмента, чийто..

публикувано на 23.09.24 в 11:48

Деян Статулов представя книгата "Между два кадъра" в Социалната чайна

42-рият Фестивал на българския игрален филм „Златна роза“ ще се проведе във Варна от 19-и до 26-и септември 2024 г. и ще предложи на публиката разнообразна програма от филми, дискусии, книги, инициативи за млади творци и прожекции на открито.  Основен организатор на събитието е ИА Национален филмов център, съвместно с Министерството на..

публикувано на 22.09.24 в 12:44

Иван Църов: С обявяването на Независимостта България се връща на политическата карта на Европа

С обявяването на Независимостта България се връща на политическата карта на Европа като самостоятелна държава - това каза в интервю за Радио Варна директорът на Регионалния исторически музей във Велико Търново Иван Църов. Той припомни, че Берлинският договор прави Българското княжество васално на Османската империя. Независимостта е плод на множество..

обновено на 22.09.24 в 08:14