Размер на шрифта
Българско национално радио © 2025 Всички права са запазени

Шеф Радостин Кирязов: Тайната на хубавата пица е в брашното и търпението

Варненска премиера на книгата на шеф Радостин Кирязов „Panne, Pizza e Passione“ започва в 14.00 ч. в ресторант в района на Морска гара. Вкусната среща на автора на книгата с рецепти за пици и теста ще продължи до 18.00 ч. Всеки желаещ ще може да получи ценни съвети от известния шеф Радо. Ще може да се пробват различни видове пица и гризини на по чаша вино. За създаването на книгата си, шеф Кирязов споделя, че с екипа на издателство „Goodlife” са обикаляли из Италия, за да могат да предадат автентичния облик на италианските сирена, изби, меса и пици. Повече може да научите в интервюто на Нина Милошевич:

Какво ви костваше да създадете едно такова четиво - луксозно, интересно, поучително?

22 години стаж....(смее се) Юни месец с нашите партньори - издателите на книгата, обикаляхме от юни до септември цяла Италия. Започнахме от Триест, после ходихме в Удинезе, Прошути...

За да почерпите най-добрите рецепти и начини на приготвяне?

Не само рецепти, но и начин на живот. Фотографът да ги усети, да ги види. Дори и в избите ходихме.

Книгата е едно много приятно четиво. Винаги можеш да намериш тънкостите, за да приготвиш една по-различна пица. Ще приготвите ли нещо на място, за да покажете част от тази технология?

Ще приготвя, да. Ще ви направя различни видове пици, които съм представил тук. Тя книгата е много голяма.- 226 страници.

Хората, които пътуват по света, когато отидат в Италия казват, че нашата пица  е по-хубава. Защо се случва това нещо?

Ами, защото още не сме разбрали какво трябва да ядем. Какво означава пица? Пицата не е това, което гарнираме отгоре. Пицата е самото тесто. То трябва да се  усеща. Дори, когато ядеш една пица, след като преглътнете искам да помислите какво ви е останало в устата - като аромати, като послевкусове. Най-основният продукт, който се слага на пицата е брашното и тестото. Първото, което трябва да имаме, е хубаво брашно, брашно две нули.  Моят съвет към домакините е винаги да си подготвят тестото поне 12 часа преди правенето на пицата....

Цялото интервю с шеф Радостин Кирязов и рецептата за хубава пица чуйте в прикачения звуков файл.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
снимката е илюстративна

За минути се намира вейп с наркотично вещество във Варна

За две минути във Варна може да се намери вейп с наркотично вещество в него както от ученици, така и от възрастни. Това се случва най-често чрез познати през телефона, могат да се намерят през дилъри, а също и през много момчета и момичета, които продават на улицата. Това казаха за Радио Варна Лилия Маринова и Янита Василева от Градския..

публикувано на 08.01.25 в 07:10
Лора Георгиева

Лора Георгиева: АКФ откри палитра от роднински назначения и връзки в "Булгартрансгаз"

Втората част на разследването на Фондация „Антикорупционен фонд“ (АКФ), посветено на аферата "Чирен", разкрива политически назначения, уютни постове за роднини на висши държавни чиновници и конфликти на интереси в редиците на държавното дружество "Булгартрансгаз". Разследването беше публикувано вчера, а в идеото, озаглавено „Газ, роднина,..

публикувано на 07.01.25 в 18:35

Влад Уласевич (JINJER): Най-важният албум е винаги следващият

Интервю с Влад Уласевич (JINJER) JINJER отдавна надскочиха локаната сцена. С барабаниста на групата Влад Уласевич се чухме по повод предстоящия диск на украинската банда „Duél“, който ще стане факт в началото на февруари. Предварително бях уведомен да не задавам въпроси за войната. За това и темата не е засегната в интервюто. За него Влад..

публикувано на 07.01.25 в 07:25
Йоанна Драгнева

Йоанна Драгнева: С удоволствие нося името на дядо - Йонко Татаров, създател на специалността "Поп и джаз оркестър" в НМА

Имен ден празнува днес певицата Йоанна Драгнева. В предаването на Радио Варна "Новият ден" тя разказа, че носи името на своя дядо Йонко Татаров, създател на специалността "Поп и джаз оркестър" в Националната музикална академия. Самата Йоанна е завършила Средно музикално училище "Любомир Пипков" с профил „Ударни инструменти“, а след това следва в..

публикувано на 07.01.25 в 07:07
Светлин Тачев

Светлин Тачев: Най-лошият вариант за страната са поредни предсрочни избори

Повечето политически сили имат интерес поне временно да вкарат държавата в релси и да бъде съставено правителство, за да бъдат успокоени обществените тревоги. Най-лошият вариант пред страната ни са поредни предсрочни избори. При евентуални такива не е изключено Наталия Киселова да бъде избрана на служебен министър-председател. Това коментира в..

публикувано на 06.01.25 в 19:20

Лесни хитрини, с които да намалим сметките за ток

В сезона на дебелите сметки за отопление и изтънелите джобове след празниците е добре да си припомним съветите на специалисти как да спестяваме. От 1 януари цената на електроенергията за битовите потребители се вдигна средно с 8%.  Да проветряваме по няколко пъти на ден за минута с широко отворен прозорец, а да не го оставяме открехнат, което намалява..

публикувано на 06.01.25 в 08:05
Иво Инджов

Иво Инджов: Задълбочава се разломът между хората и политическите елити

Преговорите за съставяне на управленско мнозинство се фокусират върху конкретни мерки, липсва обаче разговор за реформи и за бъдещото развитие на страната. Това каза в предаването „Позиция“ на Радио Варна политическият анализатор доц. Иво Инджов. Според него: „Няма идея как да се развива България от тук насетне, а ние имаме драматични проблеми..

обновено на 05.01.25 в 09:42