Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Щастливи дни, ако Земята спре да се върти?!

| обновено на 03.02.18 в 15:25

"Щастливи дни" са нарекли най-новата си песен Mary Boys Band. Това е сингъл от предстоящия едноименен албум на групата, която наскоро изнесе концерт по повод своя 23-ти рожден ден.

Първото им участие във формат от пет души, в какъвто свирят и до днес, е през далечната 1995-та на единствената тогава музикална сцена в София – прочутия Кънтри клуб. Днес, след многобройни концерти, музикални изяви, срещи с почитатели, албуми, награди и песните „Непознати улици“, „Дългият път към дома“ и „Слънчогледите“ в учебниците по музика, Mary Boys Band е една от най-успешните и обичани групи в България.

Видеото към новата песен "Щастливи дни"е дело на режисьора Васил Стефанов, а главно действащо лице е Георги Величков, който свири на баян.

Мария Мутафчиева от Mary Boys Band представи парчето в предаването на Радио Варна "Джем сешън".

"Всеки път, когато те погледна
и Земята спре да се върти,
някаква пленителна небрежност
се промъква в твоите очи.
И аз усещам, че съм твоя,
но и ти ще бъдеш мой..."

Ако Земята спре да се върти, Мери, какво ще правите?

М. М. Оооо, ще правим любов, докато се завърти пак! (смее се)

Усмихва тази песен, щастлива е действително.

М. М. Да, това е едно намигване, което трае само три минути. (смее се) Животът е нещо много красиво. Искахме да обърнем внимание на хората, да се замислят, че е важно да сме щастливи във всяка една секунда. Да имаме човек до себе си, да се усмихваме... И смият клип е едно много хубаво намигване, което Васил Стефанов направи за нас. И цялата музика, всички инструменти - акордеонът на Георги Величков, когото виждате в клипа, флейтата на Андрей Петков, въобще всичко е много, много усмихващо.

Този клип е по младежки романтичен.

Да, ние всъщност не порастваме май. Най-ценното е, ако може човек да запази този дух и детето в себе си завинаги. Аз мисля, че така човек успява да бъде щастлив. Ако забрави как се е чувствал, как се чувства, когато изпитва хубави емоции, то това значи, че е остарял! А пък аз не искам да остарявам по този начин. И с момчетата се опитваме във всеки един момент да си правим шеги, а това е и нещото, което сплотява една група - вътрешният хумор.

А коя е "лайт шегата" в тази песен?

(смее се) Вътрешнозаводски хумор... Още няма, защото я представихме съвсем наскоро. Но "Щастливи дни" е харесваната песен от първо слушане. Това е песен, която аз самата искам да чуя пак, и пак. Трябва тази песен да събуди в хората този момент на радост от всеки ден. Това целях, да бъде контрапункт на всичко, което ни заобикаля. Затова мисля, че е най-подходящо следващият албум на Mary Boys Band да се казва "Щастливи дни". Защото това искам да покажа на хората, че има нещо, което можем да събудим и нещата изведнъж да се променят. Щастието е вътре във всеки от нас. Може да го изпитваме във всяка секунда, ако си го позволим.

А веднага ли се появи тази песен?

Не, идеята за нея дойде от една интродукция, върху която работихме още през 2004 година. Мислена е доста дълго време. Но нещо за да изглежда толкова просто, елементарно и кратко, обикновено отнема време. Когато мислиш дълго време върху нещо, то наистина се получава в един момент съвършено. (...)

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Във Варна отбелязват 100 години от рождението на Шарл Азнавур

Церемонията по отбелязване на 100-годишнината от рождението на  Шарл Азнавур се проведе на плoщад "Съединение".  Тържеството започна с химните на България, Армения и Франция. Присъстваха посланиците на двете държави, евродепутати, областният управител, кметът, политици и общественици.  Бяха поднесени венци и цветя на паметника на Маестрото...

публикувано на 22.05.24 в 15:15

Благотворителна изложба в РБ "Пенчо Славейков"

Благотворителна изложба с рисунки и приложни творби на децата от ателиетата „Шаренко“ и „Шарени ритми“ с ръководител Ирена Кръчмарова ще бъдат представени от 19 часа на 21 май в отдел "Изкуство" на Регионалната библиотека "Пенчо Славейков" във Варна.  Събраните средства от изложбата ще бъдат в полза на деца и възрастни в неравностойно положение...

публикувано на 20.05.24 в 12:11

Анелия Атанасова представя романите си "Вината" и "Реванш"

Книгите "Вината" и "Реванш" представя от 18.30 часа днес, 20 май, в галерия "Арт Маркони", Анелия Атанасова.  Много хора успяват да погледнат на препятствията като на нови възможности. И докато светът се тресеше от страховете и ограниченията, наложени от пандемията, Анелия Атанасова осъществи една своя идея – романът „Вината”. В очакване на по-добри..

публикувано на 20.05.24 в 11:09

Държавният архив във Варна се включва в Нощта на музеите и галериите (програма)

И тази година традиционно Държавният архив във Варна ще се включи в инициативата „Европейска нощ на музеите и галериите 2024“.  Той ще бъде  отворен за посетители безплатно от 12.00 до 18.00 часа.  Програма тази година е под надслов „Ново приключение на всеки кръгъл час“ и включва:  12 ч. – посещение на архивохранилище на Държавен..

публикувано на 17.05.24 в 17:38

Арт инсталацията "Златната нишка между културите" представят в Археологическия музей във Варна

Арт инсталация на Яна Дамс представя Археологическият музей във Варна от 23 май.  В нея съвременното изкуство се среща с най-старото златно съкровище в света. Позлатените скулптури отразяват символичното значение на златото в различните култури и изненадващо разкриват повторяемостта и преоткриването на формите, поясняват от културната институция...

публикувано на 17.05.24 в 17:15
Снимката е илюстративна

Европейска нощ на музеите в Градската художествена галерия във Варна (програма)

Градската художествена галерия “Борис Георгиев” във Варна, се включва в Европейската нощ на музеите на 18 май 2024 г. със събития, изкушаващи почитателите на изкуствата в морската столица. Ще бъде отворена за посещение постоянната експозиция, разположена на втория и третия етаж в сградата на Галерията, която проследява художественото развитие на..

публикувано на 17.05.24 в 12:31

Музеят по история на медицината ще се включи в Европейската нощ на музеите (ПРОГРАМА)

И тази година Музеят по история на медицината ще се включи в Нощта на музеите. Посетителите ще имат възможност да присъстват на демонстрации и експерименти, подготвени от учени и студенти на Медицинския университет във Варна. ПРОГРАМА: • 18:00–18:30 – откриване с музикално изпълнение от Александър Петров и изпълнение на студентски мажоретен състав..

публикувано на 17.05.24 в 12:26