Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Успехът е пътуване...

| обновено на 14.02.18 в 21:47

Силвия Иванова е млад бизнесмен от Варна. Тя завършва Икономически университет в родния град, учи в САЩ и Великобритания. И навсякъде получава признание за своите успехи. През 2009 година е избрана за добрия посланик на всички студенти в САЩ. В последните години беше сред най-добрите български студенти по мениджмънт от Нотингам.  В момента работи в международна компания за даване под наем на автомобили и мечтае да продължи да учи и да се развива, защото според нея успехът е безкрайно пътуване.

Тя знае няколко чужди езика, но предпочита да се реализира в родината, защото е убедена, че където и да е, човек трябва да се бори за успеха, той не е даденост за конкретно общество. За нея и нейната майка - журналистът Витка Стоянова, пътят към успеха е непрекъснатото развитие.

Нейната майка сподели, че е доволна от възможността детето й да се реализира и в България, и в чужбина. Като родител тя искала да я възпита да бъде любопитна към света, да търси новото и да не се задоволява с постигнатото.  И това се случва.


Варна е моят роден град и аз изключително много го обичам и съм привързана към Варна. Семейството ми е тук, приятелите ми са тук. Откривам себе си в този град и смятам, че благодарение на знанията и опита, които придобихме, един млад човек може да се реализира не само във Варна, но и като цяло в България.
Възможностите за реализация не идват сами по себе си или от средата, те се изграждат и идват благодарение на личността, която ги провокира.

Снимка
Кое е най-важното качество, което е необходимо, за да успее един млад човек?
 
Да вярва в себе си. Вярата е на първо място. Да не спира да преследва мечтите си. Да върви с увереност.
Ще цитирам Емерсън " С увереност прави пред лицето на слънцето и луната това, което вътрешно те радва и което сърцето ти нареди". В унисон с тази фраза, много е важно човек да вярва в себе си и без значение от това, което слушаме, от приятелите, от емоциите, ... човек да бъде последователен и винаги да вярва в себе си.


Винаги ли успявате?

Мисля, че резултатите най-добре го показват. Вярвам, че човек е успял, когато живее и избира настоящето си, а не то него. Когато среща  и хората, и работата, който той иска. Когато има такова наслагване и такъв паралел, мисля, че това се нарича успех!


Снимка
Какво работите в момента?

Работя в международна компания за отдаване на коли под наем в цял свят...
/.../

Продължаваме да бъдем все така любопитни. Човек не трябва да си поставя някакви прегради и ограничения...

Какво е успех за един млад човек?


За мен успеха няма крайна спирка. Това е едно безкрайно пътуване, което няма начало, няма и край. Аз вярвам, че човек трябва да бъде верен първо на себе си, да отстоява, да се бори, да иска да разбира, да вижда... Да не си поставя ограничения, а да иска да учи и да се развива.... Така идва новото любопитство, което отваря нова врати. Така че за мен това е едно вечно пътуване...

Снимка

Как се чувствахте като българин в САЩ, Великобритания, по света?

Ако човек следва своята цел, мисля, че може да успее, без значение от държавата. Но, разбира се, това е труден път и никога не е лесно. Не мисля, че дори и в България е лесно. Винаги навсякъде е трудно, това е процес....

Продължавам да експериментирам и да гледам....


СнимкаСнимка


Колко популярно е отдаването на коли под наем в България и има ли подготвени българи за работа в международни компании? - част от въпросите, отговорът на които ще намерите в интервюто на Габриела Гаврилова със Силвия Иванова:





Снимка


Снимките са личен архив на Силвия Иванова от обученията й в чужбина.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Цената на бензина продължава да расте

До две седмици цената на бензина у нас се очаква да се увеличи с още 1-2 стотинки. Това прогнозира пред Радио Варна Валентин Кънев, председател на Балканската и черноморска петролна и газова асоциация. Средната цена по бензиностанциите сега е между 2.50 и 2.70 лева за литър.  Кънев посочи, че според европейската статистика цените на горивата..

публикувано на 04.07.24 в 07:05

Johnny Gioeli (AXEL RUDI PELL, HARDLINE): Нищо не става за една нощ

Интервю с Johnny Gioeli (AXEL RUDI PELL, HARDLINE) Немският китарен герой Axel Rudi Pell и бандата му тази година са част от афиша на фестивала „Midalidare – Rock In The Wine Valley”. Малко по-рано през годината групата издаде и албума „Risen Symbol”. Също така певецът Johnny Gioeli представи и нова песен в дует със Светлана Близнакова – Sevi...

публикувано на 04.07.24 в 06:00

Кристиан Ивковски: Един ден ще направя свои открития във физиката

15-годишният варненец Кристиан Ивковски спечели първо място в конкурса "Физиката през вековете" в конкуренцията на 1600 участници от средните училища във Франция и френските училища по света. Конкурсът е организиран от Съюза на учителите по физика и химия в рамките на Годината на физиката. Осмокласникът от Френския лицей „Шарл Перо“-Варна, спечели..

публикувано на 03.07.24 в 09:31

Richie Faulkner (JUDAS PRIEST): Дъщеря ми е най-големият фен на JUDAS PRIEST

Интервю с Richie Faulkner (JUDAS PRIEST, ELEGANT WEAPONS) Повече от 50 години британските хеви метъл легенди JUDAS PRIEST пазят и разпространяват хеви метъла по целия свят. Само преди няколко месеца Боговете на метъл издадоха поредния урок по хеви метъл – техният „Непробиваем щит”. И той е точно такъв, категоричен е китаристът Richie Faulkner...

публикувано на 03.07.24 в 08:15

Румен Генов: Силата на спортния журналист е личният контакт със спортисти и треньори

2 юли е Международен ден на спортния журналист. Отбелязва се от 1995 г. по инициатива на Международната асоциация на спортната преса.  Първият конгрес на асоциацията е проведен в Париж от 1 до 3 юли 1924 г. с участието на представители на 29 държави.   Спортната журналистика отразява социалните и професионалните аспекти на спорта...

обновено на 02.07.24 в 17:10

Oscar Dronjak (HAMMERFALL): Ние бяхме там!

Интервю с Oscar Dronjak (HAMMERFALL) През август шведските хеви метъл маниаци HAMMERFALL ще издадат 13-тия си студен албум „Avenge the Fallen”. Преди това обаче групата ще участва и на фестивала в село Могилово – „Midalidare – Rock In The Wine Valley” (12-14 юли). Oscar Dronjak, китарист, основател и основен композитор на HAMMERFALL даде..

публикувано на 02.07.24 в 15:45

Богословът Иван Йовчев: Патриарх Даниил ще бъде консенсусна фигура

Патриарх Даниил е избран за глава на Българската православна църква. Той е досегашен Видински митрополит. Изборът е факт след изключително оспорвано гласуване в два тура. Новоизбраният патриарх Даниил е диалогична личност, със сигурност той ще бъде една консенсусна фигура. Погрешно се артикулира в общественото пространство, че е краен в решенията си...

публикувано на 02.07.24 в 08:30