Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Варненските четвъртокласници са сред отличниците на националното външно оценяване

Снимка: БГНЕС

Учениците от Смолян, София-град и Варна са постигнали най-добри резултати на националното външно оценяване след 4-ти клас, което се проведе между 9 и 16 май по 4 учебни предмета – "Български език и литература", "Математика", "Човекът и обществото", "Човекът и природата". Това съобщиха от Министерството на образованието и науката. 

В изпитите са се включили над 60 500 ученици. 

Най-високи продължават да са постиженията по „Човекът и природата“. Тенденция към повишение показват и резултатите по Български език и литература.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Община Варна внася сигнал до прокуратурата за умишлено разхвърляне на боклуци около съдовете

От Община Варна внасят сигнал до прокуратурата с доказателства за умишлени действия, изразяващи се в разпръскване на отпадъци от и около съдовете за смет. Ситуацията с боклука във Варна има криминален характер, посочва кметът Благомир Коцев в своя публикация в социалната мрежа Facebook.   Някои ще ги нарекат обикновени събирачи на вторични..

публикувано на 06.06.24 в 20:46

Жители на кв. "Чайка" излязоха на протест (СНИМКИ)

Десетки жители на квартал "Чайка" във Варна излязоха на протест по повод въвеждането на зелената зона за паркиране в района. Недоволството си те изразиха на бул. "Александър Стамболийски" днес.  "Някой път идвам късно с автомобила си - обикалям, обикалям и накрая - хайде, пак на плочките. Искам да мога да си паркирам спокойно! Трябваше първо да се..

публикувано на 06.06.24 в 20:15
Снимката е илюстративна

Очаква се ремонт на част от конната база в кв. "Виница" и на залите по борба и стрелба "Простор"

Предстои проектиране на новия басейн в квартал "Аспарухово", както и на многофункционалната спортна зала в квартал "Възраждане". Това съобщиха от общинската администрация във Варна. Планира се и ремонт на залите по борба и стрелба „Простор“, саниране на залата за лека атлетика в Спортен клуб „Локомотив“, както и ремонт на част от конната база във..

публикувано на 06.06.24 в 18:20

МОН публикува резултатите от матурите и външното оценяване в 4. клас

Министерството на образованието и науката публикува резултатите от държавните зрелостни изпити и от националното външно оценяване (НВО) в 4. клас. Резултатите могат да се видят тук.  Проверката става с входящ номер и идентификационен код. Близо 47 000 дванайсетокласници се явиха на първата матура по български език и литература, а над 46..

публикувано на 06.06.24 в 16:18

200 млн. лв. за ремонт на студентските общежития е отпуснал служебният кабинет

Нов модел на управление на висшето образование и отварянето му за студенти от трети страни. Това са темите на заседанието на Съвета на ректорите на висшите училища в България, който заседава днес във варненския Икономически университет. В заседанието, с участието на служебния министър на образованието проф. д-р Галин Цоков, участват ректорите на..

публикувано на 06.06.24 в 16:12

Верижна катастрофа между четири автомобила на бул. "Левски"

Верижна катастрофа между четири автомобила е възникнала малко преди спирка "Дубровник" във Варна. Сигналът за инцидента е подаден в 14:51 часа, съобщиха за Радио Варна от Областната дирекция на МВР във Варна.  Жената, шофирала един от автомобилите, е откарана в болница. Все още няма информация за състоянието ѝ. 

публикувано на 06.06.24 в 16:00
Снимката е илюстративна

Затварят временно част от бул. "Осми приморски полк" около бившето поделение Светкавица

Поради пропаднала пътна настилка заради строеж в района на бившето поделение Светкавица, днес – 6 юни, от 17 до 19:30 часа ще бъде затворена за движение част от бул. „Осми приморски полк“. Автомобилите, които се движат в посока от село Кичево и кв. „Виница“ към центъра на града, ще бъдат отбивани по пътя за Долна трака.  В посока от града към..

публикувано на 06.06.24 в 15:28