Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Чистете повече и вкъщи

Много по-често почистване вкъщи, с необходимите за целта препарати, това са препоръките на Антоанета Тончева- началник на Общинското предприятие по дезинсекция, дезинфекция и дератизация във Вaрна.

Четете обстойно етикетите върху препаратите, които употребявате за домашно почистване.

Използвайте почистващи средства на спиртна и хлорна основа.

Няма място за излишна паника.

Ако до момента сте чистили два пъти седмично своя дом, сега е моментът да удвоите своите действия.

Чуйте още от разговора на репортера ни Ваня Славова с Антоанета Тончева за битовите съвети към всички домакинства:





БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Подновен е договорът за телефонната линия за домашно насилие

Фондация „Асоциация Анимус“ ще продължи да поддържа Националната гореща телефонна линия за пострадали от насилие още една година. Днес главният секретар на Министерския съвет (МС) подписа нов договор с неправителствената организация, която повече от 10 години помага на хора в риск или жертви на агресия в дома на телефони с номера 0800 1 8676 и 02 981..

публикувано на 18.06.24 в 13:34

За първи път във Варна ще бъде разкрит детски гинекологичен кабинет

Скоро във Варна ще отвори врати първият за града специализиран кабинет по детско-юношеска гинекология , каза за Радио Варна акушер-гинекологът д-р Владимир Нешев. Той ще бъде в ДКЦ I "Света Клементина".    Специалистът изтъкна важността на профилактика при момичетата във възрастова група 9-14 години. "Всеки акушер-гинеколог в града може да..

публикувано на 18.06.24 в 08:40
Снимката е илюстративна

Обмислят изграждането на детска градина и ясла в бившето Оздравително училище

В сградата на бившето Оздравително училище „Д-р Никола Димитров“ (т. нар. „климатично училище“), което се намира в курортен комплекс „Св. св. Константин и Елена“, може да се изгради детска градина с яслени групи, съобщиха от общинския пресцентър.  Теренът е с площ около 3 дка, 100% общинска собственост, но има голяма денивелация. На сградата е..

публикувано на 18.06.24 в 08:07

Без промяна в цената на мидите тази година, как да познаем пресните?

Няма промяна в цената на мидите през последните няколко години. Това съобщи за Радио Варна продавачът на миди в района на Карантината във Варна Мариян Петков.  Пресните двучерупчести трябва да са затворени. Ако са леко отворени (така както стоят във водата), когато се почукат с нокът, трябва да се затворят. Ако това не се случи, те не са..

публикувано на 17.06.24 в 15:25

Лесна работа: Хмм...

Изборната тема още не е отшумяла, а това е добър повод в рубриката „Лесна работа“ да се включим в голямото мислене с някои скромни разсъждения по отношение на обществената хармония. Ние – избирателите отдавна сме наясно, че пари няма, цените се качват, данъците са недостатъчни, минималната работна заплата трябва да се повишава, за да се..

публикувано на 17.06.24 в 14:17

Радио Варна в Украйна (ФОТОГАЛЕРИЯ)

Журналистът Доротея Николова и фоторепортерът Румен Сарандев от Радио Варна разказват от първо лице за Украйна.  Специалните ни пратеници в момента са в Одеса...   За живота на украинците в условията на поражения в украинските градове... Ще очакваме техните снимки и репортажи, в които ни запознават с живота в Украйна, с хората, които живеят там, и с..

публикувано на 17.06.24 в 12:30

Студентите от специалност "Хореография" на ВСУ „Черноризец Храбър“ представят магията на българския танц

Варненският свободен университет "Черноризец Храбър" кани жителите и гостите на Варна на Годишния концерт на студентите от специалност "Хореография", който ще се проведе на 19 юни 2024 г., от 18:30 ч. в зала 1 на Фестивалния и конгресен център в морската столица. Тази година концертът обещава да бъде истинско празненство на фолклорното танцово..

публикувано на 17.06.24 в 11:40