Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Държавата трябва да се намеси в "Русалка"

| обновено на 04.08.20 в 08:54

Държавата трябва да се намеси заради ограничения достъп до морските плажове "Русалка", това каза за Радио Варна кметът на Каварна Елена Балтаджиева:

"Шест лева на човек за гривна е цената да преминеш във френската част на курорта. На касовия бон пише гривна, а няма концесионер, няма шезлонг, няма чадър, но каквото и да има, няма как да се взимат пари. Всички чадъри и шезлонги са доста по-нагоре от плажната ивица. Хората вървят до там и плащат за нищо. Това е най-големият проблем и мисля, че държавата трябва да се намеси."

Въпреки издадената кметска заповед в „Русалка“ продължава събирането на такси. Балтаджиева съобщи, че предстои да издаде нова заповед за премахване на КПП-то към френската част на курорта в "Птичия залив". Община Каварна ще премахне съоръжението, тъй като фирмата, потърсена да извърши тази дейност, е отказала.  Органите на реда ще бъдат уведомени:

"Издадох заповед за премахване на незаконно поставените съоръжения. В определения период от 30 дни установихме, че едната бариера е премахната, но КПП-то в посока френската част все още стоеше, макар бариерата да бе премахната. Проверката установи, че бариерите вход-изход за целия комплекс са премахнати, но преместени по-навътре в друг имот. Оказва се, че попадаме в обхвата на друга процедура. Целта е да се протака, докато сезонът свърши."

Шест лева е цената на паркинга в морския курорт.  Юридическото лице, което стопанисва паркинга е различно от това, което управлява "Русалка", уточни каварненският кмет:

ъбира се такса паркинг, а в същото време колите паркират в спортни площадки. Голяма част от имота не е на тези собственици, което означава че не е логично да се събира такса паркинг."

Кметът на Каварна Елена Балтаджиева е уведомила Министерство на туризма и Министерството на земеделието и храните, тъй като голяма част от земята е собственост на Държавен горски фонд. 

На търговското дружество вече бе наложена е имуществена санкция в размер на 5000 лв. , след като през юли миналата година бе сезирана прокуратурата за ограничаване на достъпа към плажовете на "Русалка" с платена бариера.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Варненската състезателка Краснобаева спечели Гран При на Бърно

Титла за варненската състезателка по художествена гимнастика Елвира Краснобаева на Гран При Бърно. С индивидуалния многобой при жените стартира Гран При Бърно 2024. В Чехия, България е представена от националната състезателка Елвира Краснобаева. Силен многобой за възпитаничката на Светлана Юриевна и с общ актив от 135.800 (34.500 на обръч, 35.200 на..

публикувано на 15.06.24 в 21:15

Мъж намушка няколко души на футболно парти в Германия

Мъж нападна няколко души с хладно оръжие по време на частно парти за европейското първенство по футбол в малък град в северната част на Германия и рани сериозно трима от тях, предаде ДПА. Инцидентът е станал във Волмирщет, провинция Саксония-Анхалт. Прокуратурата в близкия по-голям град Магдебург съобщи, че нападателят първо намушкал с нож друг мъж на..

публикувано на 15.06.24 в 16:58

"Поход за семейството" във Варна

Десетки варненци и гости на града взеха участие в инициативата „Поход за семейството“, организиран от едноименната национална асоциация и в други градове на страната.  На сцена „Раковината“ имаше изпълнения на гайдари и певци.   Димитрина Иванова, заместник-председател на асоциацията „Поход за семейството" и представител на..

публикувано на 15.06.24 в 16:56
Камала Харис

500 млн. долара помощ за Украйна от САЩ

Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис обяви американска помощ за Украйна на стойност над милиард и 500 милиона долара. Подкрепата бе анонсирана по време на двудневната конференция за мир в Украйна, която се провежда в Швейцария. Според обявеното от нея - почти 400 милиона долара от помощта са за подпомагане на бежанци, за хранителна помощ, здравни..

публикувано на 15.06.24 в 16:50
Борислав Гуцанов

Борислав Гуцанов е новият преседател на ПГ на БСП

Националният съвет на БСП избра Борислав Гуцанов за председател на ПГ на БСП, съобщи БНТ. Временно изпълняващ длъжността ще бъде Атанас Зафиров.  За зам.-председател на НС предложиха Драгомир Стойнев. Друго решение, което взеха от партията е Калоян Методиев да напусне НС, реши единодушно Националният съвет на БСП. Ако откаже, няма да бъде част от ПГ.

публикувано на 15.06.24 в 15:21

Противоминната военноморска група в Черно море ще започне работа през юли

Противоминната военноморска група в Черно море, която бе създадена от Турция, България и Румъния, ще започне дейността си от следващия месец, съобщи турският министър на отбраната Яшар Гюлер след министерската среща на НАТО, която се състоя в Брюксел на 13 и 14 юни, предаде Анадолската агенция. Той каза също, че на срещата в Брюксел турската страна е..

публикувано на 15.06.24 в 14:59
	Панорама от кантон Ури - по пътя за Алтдорф край езерото Люцерн

Световни лидери се събират на конференцията в Швейцария, посветена на мира в Украйна

Световни лидери започнаха да се събират днес на мирната конференция в Швейцария, посветена на мира в Украйна, предаде Ройтерс. В конференцията ще участват десетки съюзници на Украйна. Китай избра да не участва, а Русия не беше допусната до събитието, след като го окачестви като загуба на време и каза, че няма интерес да участва в него. Отсъствието на..

публикувано на 15.06.24 в 14:57