Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивайло Маринов с "Венеца на победителя"

Автор:

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи най-голямото спортно отличие в България на олимпийския шампион по бокс Ивайло Маринов, така нареченият Венец на победителя. Церемонията се състоя пред залите на спортен комплекс "Черно море". Кметът на град Варна Иван Портних връчи специален почетен плакет на олимпийския шампион Ивайло Маринов. Церемонията беше предизвикана от 60-годишния юбилей на големия български шампион, отбелязан наскоро.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Черно море" се стяга за финалите до 16 години

Ст.Загора и Разлог приемат груповата фаза от финалния турнир за момчета под 16 години по волейбол. Надпреварата ще бъде между 10 и 13 юни. В нея участват 12 отбора.В групите се играе всеки срещу всеки. Класиралите се на първо и второ място отбори от двете групи продължават към финалната четворка.В Стара Загора ще се играят срещите от гр. А. Освен..

публикувано на 05.06.24 в 10:42

Българките са европейски шампионки

Българският отбор на сабя в състав Йоана Илиева, Белослава Иванова, Калина Атанасова и Емма Нейкова стана европейски шампион за жени до 23 години на шампионата на Стария континент в Анталия. Фехтовачките ни, водени от националния треньор Ивайло Воденов, показаха завидна психика и увереност, играха със самочувствие и не оставиха съмнение, че са..

публикувано на 05.06.24 в 10:41

Загуба за женския ни отбор с 0-3

Женският национален отбор на България допусна поражение с 0:3 от Румъния на стадион „Александър Шаламанов“ в мач от Група C4 на европейските квалификации.След поражението тимът е на трето място в групата с 3 точки от 4 мача, колкото има и Казахстан. Втори е Армения с 6, а лидер са румънките с 12.През юли за България предстои гостуване на Армения и..

публикувано на 05.06.24 в 10:39

Направихме добър мач срещу Румъния

Националният отбор на България завърши при нулево равенство гостуването си на един от участниците в предстоящото европейско първенство – Румъния. Така “лъвовете” все още нямат загуба в петте си срещи под ръководството на Илиан Илиев.  Пред около 20 хил. зрители на стадион “Стяуa” в Букурещ двата отбора изиграха изключително динамичен мач въпреки..

публикувано на 05.06.24 в 10:39

Българките напуснаха Ролан Гарос

Българското участие приключи във втория кръг на сингъл при юношите и девойките на откритото първенство на Франция по тенис.  Трите българки имаха изключително тежък жербии за вторите си мачове. Ива Иванова отстъпи с 4:6, 3:6 на американката Кристина Пеничкова.  Росица Денчева загуби с 2:6, 2:6 от четвъртата поставена Тайра Катерина Грант от САЩ...

публикувано на 04.06.24 в 18:25

Томислав Стипич е новият треньор на ЦСКА

Томислав Стипич е новият треньор на ЦСКА. Хърватинът с германски паспорт се присъединява към „армейците“ за 1+1 години.  „Вашите мечти са вече мои мечти,“ каза Стипич на чист български по-малко от 24 часа след пристигането си в България.   Специалистът се впуска в работата си с ентусиазъм, отговорност и страст – не само към футбола, но и към..

публикувано на 04.06.24 в 18:23

Катерачите от Варна взеха титли от шампионата в Стара Загора

В Стара Загора имаше държавното първенство по катерене в дисциплина боулдър за деца 1-5 група. Участие взеха над 140 състезатели. "Варнаклайминг" имаше седем състезатели в отделните възрастови групи, като двама от тях станаха държавни шампиони. Ралица Белчева във втора група и Михаил Рафаилов в четвърта група. Днес Мишо ще ни разкаже за..

публикувано на 04.06.24 в 12:35