Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започват проверки на обектите, предлагащи риба за Никулден

Снимка: БГНЕС

От утре 1 декември до 6 декември 2020 г. Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) започва засилени проверки във връзка с предстоящия празник Никулден в обекти за производство и търговия с риба и рибни продукти, складове за търговия на едро, заведения за обществено хранене, обекти за търговия на дребно, пазари и борси, съобщават от БАБХ.

Обект на засиления контрол ще бъдат документите за произход и безопасност на рибата, спазването на сроковете и условията на съхранение, правилното етикетиране на продуктите. При проверките ще се следи също за използването от персонала на лични предпазни средства (маски и ръкавици), наличие на дезинфектанти на местата на продажба и други.

Специално внимание ще се обърне върху продажбата на риба и рибни продукти на нерегламентирани места и от нерегистрирани търговци, за да се гарантира здравето на потребителите и безопасността на храните.

При извършване на проверките и при необходимост в инспекциите ще се включват и представители на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) и Комисията за защита на потребителите (КЗП).



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Румънски туристи напълниха Слънчев бряг, лошото време не ги изплаши

Няма отказани резервации по морето заради лошото време. Част от хотелите в Слънчев бряг, Несебър и Поморие отвориха за Великденските празници, като в тях почиват предимно румънци, българи и гърци. Има и полски туристи и малко англичани, предава БГНЕС. Само в един от хотелите в Слънчев бряг за празниците са дошли близо 900 румънци. „Предварителните..

публикувано на 04.05.24 в 16:40

Слънчево време на Великден

До полунощ валежите навсякъде ще спрат, а облачността ще намалее и през деня ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток, който следобед ще се преориентира от югоизток. Минимални температури между 6° и 11°, а максимални от 18° до 23°, по Черноморието 15°-20°. За Варна минимална температура 11°, а максимална около 19°...

публикувано на 04.05.24 в 16:15

И партия МЕЧ с листа във Варна

Професор Николай Радулов, бивш главен секретар на МВР и специалист по национална и международна сигурност е водачът на листата на партия МЕЧ във Варна. Листата се състои преимуществено от млади хора, всеки от които обаче е компетентен в своята област, каза Радулов. Даниела Стойнова разговаря с него след регистрацията на листата в РИК-Варна.

публикувано на 04.05.24 в 16:10

Спират Пети блок на АЕЦ „Козлодуй” за планов годишен ремонт

На 5 май, Великден, пети блок на атомната централа ще бъде спрян за планов годишен ремонт и презареждане с ядрено гориво. В изпълнение на програмата на АЕЦ „Козлодуй” за диверсификация, в реактора на блока ще бъдат заредени касети тип RWFA, произведени от Уестингхаус, след получено разрешение от Агенцията за ядрено регулиране. Необходимото за..

публикувано на 04.05.24 в 16:00

БСП и "Левицата" се регистрираха за вота

Пълна листа за парламентарните избори регистрира в Районната избирателна комисия (РИК) във Варна от БСП за България. Водач на листата е Борислав Гуцанов. Даниела Стойнова разговаря с него след регистрацията.

публикувано на 04.05.24 в 15:55

3000 туристи посрещнат Великден в Албена

Близо 3000 души ще посрещнат великденските празници в "Албена", съобщават от ваканционното селище. С това комплексът ще даде своеобразен старт на летния туристически сезон. Врати ще отворят общо осем от хотелите във курортния комплекс. Туристите са предимно от България и Румъния. Те ще бъдат посрещнати с тематични менюта, подготвени от главните готвачи..

публикувано на 04.05.24 в 15:00
проф.Драгомир Пламенов, ректор на ТУ-Варна

ТУ - Варна със съвместна магистратура с академията в Свищов

Техническият университет (ТУ) във Варна подготвя нова магистърска програма съвместно със Стопанската академия в Свищов, съобщи БТА като цитира ректорът на висшето училище проф. Драгомир Пламенов. По думите му тя е свързана с автомобилното застраховане, а целта е първият прием по нея да бъде реализиран още през новата учебна година. В Академията в..

публикувано на 04.05.24 в 14:50