Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Девня дава старт на мотокроса в България на 20 и 21 март

Девня ще бъде домакин на състезание по мотокрос на 20 и 21 март.

Традиционната надпревара Grand Prix Девня ще бъде генерална репетиция за началото на сезона.

Входът за състезанието отново ще е свободен за публиката.

Пистата се намира в местността „Белите могили“ в квартал „Река Девня“.

Организатор е Община Девня.

Програмата включва състезания в класове MX50, MX65, MX85, MX2, MX1, MX3 250, MX3 450 и ветерани.

Между 12.00 часа и 14.25 часа на 20 март (събота) ще се проведат свободните тренировки в различните класове, а от 15 часа в същия ден са разпределени отделните квалификации.

Официалното откриване на състезанието на 21 март (неделя) ще се състои от 10 часа.

Награждаването след двата манша ще започне от 16.30 часа.

 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Археолози представят във Варна изследвания за бронзовата и желязната епоха в Югоизточна Европа

Регионалният исторически музей във Варна е домакин на четвъртата международна конференция "Нещата от живота" , организирана от инициативата "Перспективи на Балканската археология"/Perspectives on Balkan Archaeology (PeBa). „Перспективи за Балканската археология“ e мрежа от изследователи с фокус върху бронзовата и желязната епоха в Югоизточна..

публикувано на 25.09.24 в 11:21

Проучване: Всяко трето дете в света е късогледо

Според глобален анализ зрението на децата постоянно се влошава, като всяко трето дете вече е късогледо или не може да вижда ясно нещата надалеч, съобщава БГНЕС. Изследователите твърдят, че заключването за Covid е имало отрицателно въздействие върху зрението, тъй като децата са прекарвали повече време..

публикувано на 25.09.24 в 06:42

Божидар Богданов с премиера на стихосбирката "Изгреви, залези..." във Варна

Божидар Богданов представя на 27 септември, петък, от 18.30 часа своята стихосбирка "Изгреви, залези...". Мястото е галерия "Арт Маркони"на ул. "Охрид" 22.  „Поезията не се нуждае от поводи, нито от шумни фойерверки, но има нужда от празници. Нейната стара и в същото време детински усмихната къща чака всички, които вярват в другото и различното. В..

публикувано на 24.09.24 в 17:05

Близо 2 хиляди посетиха "Провадия-Солницата" в Деня на отворените врати

Около 1 800 души са посетили в Деня на отворените врати, организиран на 22 септември в праисторическия център "Провадия-Солницата".  "За нас беше чест и удоволствие да имаме възможността да Ви представим най-новите си открития и да ви разкажем историята на най-стария солодобивен и градски център в Европа.  Благодарим ви, че избрахте да споделите..

публикувано на 24.09.24 в 10:08

Лесна работа: Само за родители

Има едно много приятно изследване, което оценява въздействието на удовлетвореността от живота и позитивното влияние на тази удовлетвореност върху доходите в по-късен етап от развитието на човека. Интересно е, че изследването използва метода на братята и сестрите. Каква е отправната точка? Най-вероятно се заблуждаваме, когато мислим, че..

публикувано на 23.09.24 в 15:30

Феновете на вечното варненско дерби (снимки и видео)

"Спартак" са домакини на срещата от 20:00 часа, а главен съдия е Георги Кабаков. Двата тима са един до друг в таблицата с равен брой точки - 15, съответно четвърто място за "Черно море" и пето за "Спартак".  В последната среща отборите завършиха 0:0. В района на срещата и на стадиона днес има и засилено полицейско присъствие. Агитки от..

публикувано на 22.09.24 в 19:39

Супермоделите от 90-те години остават носталгичен символ на женствеността и красотата

По време на Седмицата на модата в Милано суперомдели от 90-те години , сред които звездата Ева Херцигова, стъпиха на подиума на ревю на модната къща "Роберто Кавали"  и предизвикаха очаквана сензация.  Появата им бе не само почит към големия новатор в облеклото, променил концепцията за съвременната динамика на аутфита, но и полъх от една..

публикувано на 22.09.24 в 14:49