Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Голяма част от живеещите в Траката гласуват машинно, някои са затруднени

Снимка: БГНЕС

Висока е избирателната активност в секция, разположена в заведение, където своя глас дават живеещи във  варненската местност „Траката“. Повечето чакащи на опашката отвън споделят, че предварително са решили кого ще подкрепят.

Голяма част от гражданите ще гласуват машинно, но сред упражнилите вота по този начин в единствената избирателна секция в заведението, споделят, че са имали проблеми с докосването на екрана на машината. Подробности в анкетата, която направи Нина Милошевич:



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

И новата седмица започва с високи температури

През нощта ще е ясно със слаб вятър от изток и североизток. Минимални температури между 15° и 20°, за Варна около 19°. През деня ще е слънчево. Ще духа слаб, следобед до умерен вятър от източна четвърт. Максимални температури между 31° и 36°, по Черноморието от 24° до 29°, за Варна около 27°. Вълнение на морето 2-3 бала. Температура на..

публикувано на 23.06.24 в 18:30
Варна

Камарата на геодезистите в България организира дискусия за ОУП на Варна

„Общият устройствен   план на община Варна – промяна и надграждане“,  дискусия с граждани и специалисти ще се проведе на 2 юли 2024 г. от 9.15 часа в Пленарната зала на община Варна. Организатор на проявата е Камарата на геодезистите в България, за която има създадено и събитие в социалните мрежи. Общият устройствен план /ОУП/ е гаранция за..

публикувано на 23.06.24 в 16:55

Държавата да облекчи бюрократичните процедури за социалните предприятия, предложиха на дискусия във Варна

Социалните иновации обсъждаха участниците в Академията в рамките на Международния фестивал на червенокръстките и здравни филми, който се провежда във Варна. Илия Раев - председател на Областната организация на БЧК, предложи участниците в Академията, както и в дискусията да създадат и подпишат петиция до Народното събрание, свързана с промени в..

публикувано на 23.06.24 в 16:20

РЗИ-Добрич установи замърсяване на морето след аварията на ПСОВ „Албена“

Наличие на „чревни ентерококи“ и „ешерихия коли“ в морето при пункт Кранево – централен и пред снек-бар Казабланка, са отчели инспекторите от РЗИ-Добрич, съобщиха от инспекцията.  Препоръката е да се ограничи къпането в района на аварията, поради наличие на установено локално краткотрайно замърсяване на водата. Взетите проби от пункт..

обновено на 23.06.24 в 16:12

Офицерският плаж със задоволително качество на водата

Отлично качество на крайбрежните морски води, с изключение на зона за къпане „Офицерски плаж“, са показали резултатите от пробонабирането на морски води от РЗИ-Варна взети на 17 .06.2024 г., съобщават от инспекцията. Изследвана е водата на плажовете „Аспарухово“, Южен плаж, Централен плаж и Офицерски плаж. Последният се характеризира с качество..

публикувано на 23.06.24 в 15:52

МРРБ предлага въвеждането на еднодневна винетка

Министерството на регионалното развитие и благоустройството предлага да се въведе еднодневна винетка, която може да се използва най-вече от транзитно преминаващите през страната, които в момента плащат за седмична винетка. Предстои да бъде проведено обществено обсъждане и след него да се говори за цена на еднодневната винетка. Пет са..

публикувано на 23.06.24 в 14:35
Костадин Костадинов

Костадинов: Правителство може да бъде съставено от всички партии, но без ГЕРБ-СДС и ДПС

Правителство може да бъде съставено от всички партии в 50-ото Народно събрание, но без ГЕРБ-СДС и ДПС, с мандат на "Възраждане", защото това са 125 гласа. Това заяви пред БНР Костадин Костадинов, лидер на "Възраждане". " Да, ние имаме различия , но, слава богу, те са на идейна, в повечето случаи външнополитическа основа, което..

публикувано на 23.06.24 в 13:53