Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Варненката Йоанна Йорданова с нова благородна кауза

Снимка: Фейсбук

От дълги години, варненката Йоанна Йорданова се е отдала на благотворителността. Хората я познават като основният "двигател" на кампанията "Жълти стотинки" във Варна. Преди месец, тя се впусна в ново благородно предизвикателство - набирането на средства в помощ на центровете за деца с аутизъм и Синдром на Даун.

Кампанията е част от проекта „Децата на България“, чиято цел е до края на годината да бъде събрана сумата от 100 хиляди долара. Те ще отидат за нуждите на 7 центъра  за деца със специални потребности в страната. Един от тези центрове е във Варна.

"Моята цел е до 28 май да събера 3000 долара, с които да подпомогна кампанията. Това се равнява на 300 човека по 10 долара", каза Йоанна Йорданова. Само за няколко дни тя е успяла да събере част от сумата. Йоанна призовава повече хора да се включат в инициативата.

Всеки, който желае да дари средства в помощ на кампанията може да го направи на създадената от Йоанна Йорданова фъндрайзинг страница във Фейсбук на следния адрес: https://www.facebook.com/donate/259183475928259/10223255184620235/

Повече за благородната кауза чуйте в разговора на Иван Барбов с Йоанна Йорданова:




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Студенти от ВСУ представят "Хубави места във Варна"

Изложбата "Хубави места във Варна" беше открита в „Галерия 12“ в Областна администрация – Варна. Експозицията включва творби на студенти от специалност "Графичен дизайн" на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър". В изложбата са представени над 40 рисунки на 15 студенти.  Творбите са създадени в рамките на дисциплината "Рисуване..

публикувано на 13.05.24 в 18:36

Безплатни перуки за онкоболни жени във Варна

Безплатни перуки могат да изберат жени, диагностицирани с онкологично заболяване, по време на информационна среща, организирана от онкоболницата във Варна, съобщават оттам. „Специализираната болница за активно лечение на онкологични заболявания д-р Марко А. Марков – Варна“ ООД, „Жените в онкологията“ – България и Inner Wheel клуб Варна за втора..

публикувано на 13.05.24 в 17:47

Лесна работа: Скромен съвет

Днес, докато се опитвах да определя дестинацията за лятото, припомних си моменти от майска почивка преди време. На съседна маса бяха настанили френско семейство. Всяка вечер в продължение на седмица се повтаряше едно и също: ведра усмивка, поздрав и пожелание за добър апетит, приятни реплики за нещата от живота, обменени между ястията и..

публикувано на 13.05.24 в 16:00
Исмаил Ахмедов - районен мюфтия на Варна

Няма значение от кой етнос е човекът, важното е човекът да е човек

Над 20% от населението на планетата изповядват исляма. Това е втората най-разпространена религия в света след християнството. У нас мюсюлманите са около 10 на сто от населението. 40 хиляди са мюсюлманите в нашата област, а във Варна са 10 хиляди. "Понеже хората от селата идват да работят в по-големите градове, броят на мюсюлманите..

публикувано на 13.05.24 в 15:00

Евгения и Антон, които върнаха духа на Стара Варна в бистрото си

Как се възстановява историята, съхранена в старите варненски сгради?  Отговорите дават Евгения Пироева и Антон Александров, които пресъздадоха духа на Стара Варна от началото на миналия век в интериора на заведение - част от някогашен хотел с бистро на централната тогава ул. "Преславска" (днес ул. "Преслав"). Възстановяването им отнело около година...

публикувано на 13.05.24 в 12:05

Бар на колела - атракция във варненско село

Да избягаш от големия град дори и за едно кафе, но не какво да е кафе и не на какво да е място, а на чист въздух, в тишина и спокойствие. Мястото е село Кичево, на около 7-8 км. от Варна в посока Балчик, където за пролетните празници и след тях в центъра на селото ще ви посрещне Елица, собственичката на бар за крафт напитки. Заведението..

публикувано на 13.05.24 в 10:20
Снимката е илюстративна

Две училища в Каварна изпращат своите зрелостници

51 зрелостници завършват Средното училище "Стефан Караджа" в Каварна днес.  Двете паралелки от ХІІ "а" и ХІІ "б" клас с профили  математика и езиково обучение ще се разделят и със своите класни ръководители Петя Георгиева и Ирина Атанасова. Церемонията започва от 10 часа в двора на учебното заведение. Час по-късно за последен път в двора на училище..

публикувано на 13.05.24 в 08:51