Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриха Европейското първенство във Варна

Автор:

Кметът на град Варна  откри официално Европейското първенство по плажен хандбал за юноши и девойки в морската столица. Гости на откриването бяха още Габриела Хорварт от Унгария, председател на комисията по плажен хандбал към европейската федерация, а също така домакинът и организатор Росен Добрев- президент на българска федерация хандбал. Сред гостите беше и Кристиян Димитров, директор на дирекция спорт към Община Варна.

Специално за откриването от исторически парк Варна направиха постановка, която пресъздаде историята на българската държава. Кметът и шефът на спорта в града получиха специални плакети от президента на Българската федерация по хандбал Росен Добрев.














Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

90 лодки от България и Румъния пристигат за регата "Дионисополис"

От 3 до 6 октомври Белият град е домакин на петото издание на международната регата "Дионисополис". В Балчишкия залив уменията си за ловене на вятъра ще покажат ветроходци в класовете "Оптимист", "Илка 4", "Фин" и "420". По предварителна заявка ще участват около 90 лодки от България и Румъния, съобщи председателят на балчишкия морски клуб Александър..

публикувано на 02.10.24 в 19:37

Зоя Чавдарова: Мечтата ми е да съм на Паралимпийски игри (ВИДЕО)

Варненската състезателка по тенис за хора в колички Зоя Чавдарова се завърна от Полша с титла и със сребърен медал на двойки. За нея все още не е приключи състезателният сезон. Предстои й участие на турнир в Гърция. За всеки турнир Зоя търси пари. Въпреки това не се отказва и мечтата й е да участва на Паралимпиъски игри. Днес ви срещаме с нея...

публикувано на 02.10.24 в 11:55

Шампионска лига, резултати

Резултати от срещите в Шампионската лига, снощи. Втори кръг от същинската фаза на турнира:  Залцбург – Брест 0:4  Щутгарт – Спарта Прага 1:1  Арсенал – ПСЖ 2:0  Барселона – Йънг Бойс 5:0  Байер Леверкузен – Милан 1:0  Борусия Дортмунд – Селтик 7:1  Интер – Цървена звезда 4:0  ПСВ – Спортинг 1:1  Слован..

публикувано на 02.10.24 в 10:01

Ветераните лекоатлети на Варна с 43 медала

Варненските ветерани лекоатлети се завърнаха от участие на Балканско първенство. Балканиадата се проведе в Бар /Черна Гора/. От клуба взеха участие 25 състезатели от които 11 жени и 13 мъже. Варненци се представиха отлично, като спечелиха 43 медала от които 10 златни, 18 сребърни и 15 бронзови.

публикувано на 02.10.24 в 09:51

Община Бургас няма вина за провала на БК "Черноморец"

Баскетболен клуб „Черноморец“ винаги е бил подкрепян от Община Бургас. През последните месеци Община Бургас не само изпълни ангажиментите си към клуба, но и положи много усилия, за да може БК „Черноморец“ да продължи да се състезава в Националната баскетболна лига. Финансовият ангажимент към клуба, не само че е изпълнен от страна на Общината, но и е..

публикувано на 02.10.24 в 09:50

БК "Ямбол" пропуска шампионата

Още един баскетболен клуб със славна история няма да участва в първенството този сезон. Отборът на Ямбол не е сред участващите тимове в елитния ни баскетбол. Поради проблемите със своята зала "Диана" и нейният продължаващ ремонт тимът отпада от елита. Имаше идея домакинските мачове да се играят в Ст.Загора, но това няма как да се случи.

публикувано на 02.10.24 в 09:49

Откриха турнира за купа "Одесос" във Варна (ВИДЕО)

Във Варна откриха 10-тия юбилеен турнир по пожароприложен спорт за "Купа Одесос". Повече от 300 състезатели, представители на 18 отбора ще водят битки за призовите места. Турнирът беше открит от главен комисар Александър Джартов, директор на Главна дирекция пожарна безопасност и защита на населението МВР.

публикувано на 01.10.24 в 18:30