Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бъбрене по женски - тази вечер на Южния плаж във Варна

Да си побъбрим по женски на плажа, коя жена не иска така да завърши поне един от работните й дни през седмицата. Без ангажименти, без условности, без големи очаквания – просто време за отмора и сладки приказки на фона на безкрайното море и залязващото слънце.

Е, мили дами, поканата е към всички вас за тази вечер от 19.30 часа на Южния плаж във Варна. Светът няма да свърши, ако една вечер не сте сложили масата за вечеря, но пък вие със сигурност ще се почувствате по-добре - освежени, отморени и заредени. След ранното ставане и домашните приготовления, напрегнатата работа вкъщи или в офиса, можете да сте сама или с приятелка/и  в едно време само за жени, в което вие сте център на своя собствен свят.

Дамското бъбрене на плажа е идея на Албена Славова,  лайф коуч в морската столица. Според нея всяка жена е голяма работа, ако успее да каже "Голяма работа" на всичките си ангажименти, на жегата и умората от деня и  ако си вземе плажната кърпа и дойде да изпрати  залеза на южния плаж с други дами. Албена Славова ще бъде тази вечер на плажа. Ще я познаете по уникалната плажна кърпа в цветовете на дъгата.



Как ви хрумна идеята да организирате женско бъбрене на плажа и да поканите всички жени да се присъединят?

Тази покана е да споделим момента на залязването на слънцето, защото този момент в природата се изпълва с притихване, с баланс и спокойствие, от които толкова много се нуждаем. Особено съвременната жена, която е толкова стресирана, преуморена и изтощена, не само от жегата. Ние по подразбиране, съвременните и модерни жени, сме си приели това като кредо. Като начин на живот. И не излизаме от него.

А предложението е да си побъбрим по женски вечер на плажа, когато разхлажда, небето се обагря в невероятните цветове на залеза – просто да споделим едно лично време, да си го отделим и да си го позволим, за да се заредим с повече позитивизъм, спокойствие и баланс.

Какво да очакват дамите, които дойдат на плажа да си побъбрят?

Не съм определила тема на бъбренето, но няма и да е надприказване.

Това не е първото събиране на плажа по женски, нали?

Да. Това е второто такова. Първата среща я осуети един проливен дъжд и се наложи да сменя датата. И се събрахме една малка група от жени, на които много ни хареса.

Непознати?

Имаше и познати.

Какво има нужда да сподели най-много с други жени съвременната жена?

Според мен на съвременната жена най-много й липсват баланса и хармонията между всички роли, които е приела да изпълнява. Приела е това с изключителна самоотверженост и себеотрицание и точно за това, по подразбиране  живее  винаги на границата на силите си. На границата на собствената си физическа, а понякога и психическа издържливост.

Опита ми с работа с жени показва, че съвременната жена е болна от липсата на любов към себе си. От липсата на това да бъде центъра на своя собствен свят. И се опитва да огрява световете на всички само не своя. И затова тези мигове, които искам да предложа на плажа, може би ще са тези мигове, от които ще се нуждаят съвременните момичета.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Явор Цанев: Фантастиката, освен да забавлява, понякога казва някои неща за бъдещето

Фантастиката, освен че забавлява, понякога казва някои неща за бъдещето. Това подчерта в интервю за Радио Варна писателят и издател Явор Цанев. Той представи поредния брой на  списанието за фантастика и фентъзи "Дракус". Тринадесета година изданието събира четива от български и чуждестранни автори.  "В новия брой има и два хумористични разказа...

публикувано на 16.05.24 в 08:00
Заседание на работната група за лодкостоянките

Емил Милев: След среща между рибари и общински съветници ще има промени в наредбата за таксите на рибарските пристанища

Комисията по транспорт към Варненския общински съвет ще заседава от 14:30 часа. Предвидено е съветниците да обсъдят промени в Наредбата за местните такси и цени на услуги, които касаят таксите на рибарските пристанища „Варна“ и „Карантината“. С промените в наредбата се въвеждат нови такси, а някои от старите се повишават. Най-вероятно..

публикувано на 15.05.24 в 08:20

Експерт: Трябва да се наложат ограничения на младите шофьори

Пореден трагичен инцидент разтърси страната. В ранните часове на понеделник двама души загинаха в Пловдив след жестока катастрофа. Джипът, който е бил управляван от 21-годишен младеж, се е движил с много висока скорост преди да се забие в крайпътни дървета. От удара автомобилът се е разцепил на две. Докато не се въведат адекватни мерки, няма..

публикувано на 14.05.24 в 08:30

Joe Lynn Turner (екс-RAINBOW, екс-DEEP PURPLE): Винаги бъдете себе си

Интервю с Joe Lynn Turner (екс-RAINBOW, екс-DEEP PURPLE) Joe Lynn Turner винаги е бил любимец на българските рок фенове. Самият вокалист е пял с кого ли не и с кого ли да. Бил е част от RAINBOW, DEEP PURPLE, групата на Yngwie Malmsteen, FANDANGO, BRAZEN ABBOT на Николо Коцев, SUNSTORM, Michael Schenker. И през цялото това време не престава да..

публикувано на 13.05.24 в 08:15

Nick Oliveri (MONDO GENERATOR): Феновете правят един концерт специален

Интервю с Nick Oliveri, Mike Pygmie и Jono Garret (MONDO GENERATOR) По покана на „Rawk'n'Roll” през 2020 година, MONDO GENERATOR се появиха и на българската сцена. На 12 май бандата се завръща в България отново по покана на „Rawk'n'Roll”, в съучастие с „Трикордс рекордс”. MONDO GENERATOR ще представят в софийския клуб „Mixtape 5” не само новия си..

публикувано на 12.05.24 в 09:05

"Отражение" на Георги Миленов и Наталия Абаева

Арт Галерия  Le Papillon   представя с дебют в град Варна скулптурите на Георги Миленов и живописните платна на Наталия Абаева.  Дали всеки, вдъхновен от другия, го отразява в екзистенциалните си търсения в материя, форма и цвят или творчеството им е  Отражение  на въпросите, които ги вълнуват, фигурите, които обобщават конкретна идея, всеки..

публикувано на 11.05.24 в 10:05

Личните истории на „Бившите хора“ на концлагерна България

Систематичното унищожаване на българския елит от БКП и ДС след 9 септември 1944 г. оживява с гласовете на оцелелите в книгата на историка доц. д. н. Мартин Иванов –  „Бившите хора“ на концлагерна България.  Съдбата на онези близо половин милион жени, мъже и деца, дамгосани, прогонени и системно декласирани от комунистическите власти, е подробно..

обновено на 10.05.24 в 16:37