Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Славия – Черно море 0:1

Автор:

Черно море победи Славия като гост в среща от 24-ия кръг на efbet Лига. “Моряците” спечелиха двубоя с 1:0 след гол на Евгений Сердюк в последната минута на двубоя.

Срещата започна равностойно като до 15-ата минута и двата отбора не създадоха чисти опасности пред една от двете врати. В последвалите минути “моряците” заиграха по-добре и в 25-ата можеха да открият резултата. След бърза контраатака Стефан Велев изведе Сердюк в наказателното поле, който от много чиста ситуация не успя да намери очертанията на вратата.

Пет минути по-късно след центриране отдясно Сердюк с глава се опита да отклони топката по посока на вратата, но тя попадна право в ръцете на Светослав Вуцов. В 36-ата минута Пабло Гарсия опита удар от дистанция, който затрудни стража на домакините, но при отбитата топка в близост нямаше футболист на варненци.

В 40-ата Мартин Петков стреля от далеч, но Иван Дюлгеров внимаваше и спаси.

В 47-ата минута Борислав Цонев затрудни Дюлгеров от пряксвободен удар, но стражът на варненци успя да се справи. В 62-рата минута Реди Кирилов центрира опасно към Мартин Петков, който обаче не успя да засече топката. В 69-ата минута Матиас Курьор насочи технично топката към далечния ъгъл на вратата на Славия, но Вуцов успя да спаси.

Така се стигнва до последните секунди на срещата. Тогава влезлият като резерва Родриго Вилела нахлу отляво в наказателното поле и центрира към далечната греда, топката се отклони леко от крак на защитник на “белите” и стигна до Евгений Сердюк, който отблизо с глава матира Светослав Вуцов – 0:1.

В следващия 25-и кръг Черно море приема – Ботев (Враца) на 4 април (понеделник) от 17,30 ч. на стадион “Тича”.

Съставът на Черно море: Иван Дюлгеров, Живко Атанасов, Влатко Дробаров, Виктор Попов, Цветомир Панов, Даниел Димов, Пабло Гарсия, Васил Панайотов, Матиас Курьор (Сула), Стефан Велев (Родриго Вилела), Евгений Сердюк




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Черно море" се очертава да е последен на Черноморските игри

Волейболистите на „Черно море“ и „Добруджа“ изиграха изключително оспорван мач на Черноморските игри във Варна. Мачът стигна до тайбрек, който беше спечелен от отбора на Добруджа с 14-16. В отделните геймове 22-25, 25-22, 23-25, 25-16. През първата част домакините водеха с 16-10, но не успяха да затварят успешно тази част. Добруджанци се очертава да са..

публикувано на 29.09.24 в 21:30

"Дея волей" почти сигурно печели "Черноморските игри" във Варна

Отборът на "Дея волей" записа втора победа на Черноморските игри във Варна. Този път с 3-1 срещу "Локомотив Авия"- Пловдив. Това означава на 99%, че бургазлии печелят Черноморските игри. В последният мач утре те играят срещу "Черно море" от 12.00 ч.

публикувано на 29.09.24 в 18:41

"Черно море" играе срещу "Спартак" в дербито на Варна (ВИДЕО)

На стадион "Тича" се играе футболното дерби на Варна при дублиращите отбори на "Черно море" и "Спартак". Огромен интерес към мача, като сред зрителите са всички футболисти от мъжкия тим на "Черно море" начело с наставника Илиан Илиев.

публикувано на 29.09.24 в 18:40

Димитър Маринков: Нашата цел е да учим младите на волейбол (ВИДЕО

Волейболният тим на "Добруджа" не успя да се справи на старта на "Черноморските игри" във Варна. Тимът игра добре, но отстъпи с 0-3 срещу "Дея волей" в първия си мач. Днес от 18.00 ч добруджанци се изправят срещу "Черно море". Вижте какво сподели наставникът на "Добруджа" Димитър Маринков след загубата от бургаския отбор.

публикувано на 29.09.24 в 10:39

"Дея волей" стартира с успех във Варна (ВИДЕО)

Волейболистите на "Дея волей" стартираха с успех участието си на турнира "Черноморски игри" във Варна. Те се справиха в първата си среща с тима на "Добруджа" след 3-0 гейма. 

публикувано на 29.09.24 в 10:35

"Спартак"-Варна има осигурени средства за следващите два мача

Официално изявление на ФК Спартак Варна  Бихме искали да информираме всички привърженици и заинтересовани страни, че ФК Спартак Варна предприема необходимите стъпки за осигуряване на стабилност.  Осигурено е финансиране за следващите две срещи на тима в Efbet лига, с което се цели да се гарантира спокойствие и фокус върху представянето на отбора..

публикувано на 29.09.24 в 10:33