Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Даниел Митов: Предлагаме фонд за подпомагане на младите семейства за закупуване на жилище

Държавен фонд за подпомагане на младите семейства при закупуване на жилище предлага да се учреди водачът на листата на партия ГЕРБ във Варна Даниел Митов. Той и останалите 29 кандидати бяха представени от кмета на града и областен координатор на партията Иван Портних, който подчерта, че проектите за доизграждане на магистрала "Хемус", автомагистрала "Черно море", градската железница  и  икономическата зона ще бъдат завършени при мнозинства на ГЕРБ в бъдещото народно събрание. 

Даниела Стойнова с репортаж от брифинга:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

75 пожара в сухи треви във Варна и областта от април

От април във Варна и областта са възникнали 75 пожара в сухи треви, а по три са в гори и посеви, съобщи главен инспектор Антон Ангелов от Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" във Варна.  По-честите причини са небрежност при боравене с открит огън, технически неизправности и изхвърлени незагасени цигари, допълни..

публикувано на 25.06.24 в 09:36

Жители на Пчелина: Движим се в порочен кръг от година и половина, като в бедствено положение сме

Като в затвор в собствените си домове се чувстват жителите на местността Пчелина. С този проблем към екипа на Радио Варна се обърнаха д-р Десислав Тасков и 12-годишният Антонио Рангелов. Вече година и половина там продължават ремонтните дейности по големия ВиК проект на Варна, продължава и строежът на огромни кооперации, а с това - и проблемите на всички,..

публикувано на 25.06.24 в 09:30
Костадин Костадинов

"Възраждане": Готови сме да разговаряме с всички без ГЕРБ и ДПС за широк кабинет

Президентът Румен Радев продължава политическите консултации за съставяне на правителство с парламентарните групи в 50-ото Народно събрание преди да връчи първи проучвателен мандат за формиране на кабинет.  Вчера държавният глава разговаря с ГЕРБ-СДС, ДПС и "Продължаваме промяната" – "Демократична България". Днес са насрочени срещи с още две..

публикувано на 25.06.24 в 09:03

Продължават консултациите, президентът се среща с "Възраждане" и БСП

Президентът Румен Радев продължава политическите консултации за съставяне на правителство с парламентарните групи в 50-ото Народно събрание преди да връчи първи проучвателен мандат за формиране на кабинет.  Вчера държавният глава разговаря с ГЕРБ-СДС, ДПС и "Продължаваме промяната" – "Демократична България". Днес са насрочени срещи с още две..

публикувано на 25.06.24 в 08:38

Адресите без ток на 25 юни

На 25.06.2024 от 09:00 ч. до 16:30 ч. , поради извършване на обслужване на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Варна - карето, заключено между ул. Девня, ул. Дунав, ул. Цариброд и ул. Софроний Врачански, електрозахранени от ТП 66. На 25.06.2024 от 08:30 ч. до 17:00 ч. , поради..

публикувано на 25.06.24 в 06:03

Слънчево и топло време във вторник

Утрото във вторник ни посреща със сутрешна прохлада и лек вятър по морето. Днес ще преобладава слънчево време, около и след обяд с временни увеличения на облачността, не са изключени слаби превалявания на изолирани места в крайните западни части на района. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток, следобед от изток. Преобладаващи..

публикувано на 25.06.24 в 05:55

Тежка катастрофа на пътя за "Виница", загина моторист (обновена)

47-годишен моторист загина при тежка катастрофа с лек автомобил тази вечер на пътя за "Виница". Сигнал за инцидента е подаден малко след 19 часа, потвърдиха от полицията. По думите на очевидци шофьорът на колата е направил неразрешен ляв завой на спирка "Лотос". Колата удря мотора, на който се е возило и 10-годишното дете на мотоциклетиста. Детето е..

обновено на 24.06.24 в 21:17