Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вдигат статуя на Меси в Барселона

Лионел Меси
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Испанският футболен клуб Барселона ще издигне статуя на Лионел Меси. Това обяви днес президентът на каталунците Жоан Лапорта пред Goal.

"Ще построим статуя на Лео Меси край "Камп Ноу". Решението вече е взето", каза Лапорта.

35-годишният Меси игра за Барселона от 2003 до 2021 година. С тима нападателят стана шампион на Испания десет пъти, седем пъти е носител на Купата на Испания, осем пъти на Суперкупата на Испания, четири пъти спечели Шампионската лига, по три пъти - Суперкупата на УЕФА и Световното клубно първенство. 

Меси държи рекорда на Барселона за най-много голове (672), асистенции (303), изиграни мачове (778) и е голмайстор номер 1 на испанското първенство (474 попадения).

През лятото на 2021-а Меси премина във френския Пари Сен Жермен, с който спечели националната титла.

През ноември същата година аржентинецът спечели "Златната топка" за рекорден седми път - награда, присъждана на най-добрия играч на годината.


По публикацията работи: Ваня Славова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ясни са съперниците за 2-рия кръг за купата на България по футбол

Днес изтеглиха жребия за турнира купа България по футбол. Двата варненски тима ще участва в 1/16 финалите. Черно море ще се изправи срещу победителя от двойката Кюстендил-Марек, а Спартак /Варна/ чака победителя от срещата Саяна – Локомотив Горна Оряховица. Мачовете от този етап на турнира ще се играят в периода 29-31 октомври 2024 година...

публикувано на 24.09.24 в 14:17

Гимнастичките на "Грация" - Варна ще ни представят на световния форум Golden Age (ВИДЕО)

Състезателките по художествена гимнастика на „Грация“-Варна ще представят страната ни на световния гимнастически фестивал Golden Age в Бургас. Надпреварата стартира и в нея участват дами и господа над 50 години. Варненската формация е подготвила специална композиция, а треньор на тима е Петя Димитрова. Днес ви срещаме с амбициозните..

публикувано на 24.09.24 в 11:55

Шампионска титла за варненските тенисисти

Състезателите по тенис на маса на „Комфорт“-Варна станаха шампиони на България до 21 г на ДП-отборно. Варненските тенисисти играха много добре и със самочувствие. Състамвът на варненския тим: Александър Димитров-21г Людмил Димитров-15г Мирослав Шмидт-13г Виктор Димитров-13г

публикувано на 24.09.24 в 10:52

Радулов, Иванов и Шейнгезихт са на победа от основната схема

Националите на България за Купа „Дейвис" Илиян Рудалов и Иван Иванов заедно с Леонид Шейнгезихт постигнаха втори победи в квалификациите на турнира за мъже на клей в Сабадел (Испания) с награден фонд 25 хиляди долара. 19-годишният Илиян Радулов победи с 6:3, 6:3 Лука Лопатич от (Словения). Така в първите си два мача Радулов загуби само седем..

публикувано на 24.09.24 в 10:51

"Спартак"-Плевен взе американец

Последното попълнение в състава на представителния баскетболен мъжки отбор на Спартак- Плевен е Клет РИЙД ( Brett Harmon Reed, 203 см, 104 кг, 06.05.1998 г.). Брет идва в отбора след силен сезон в шведската първа лига с отбора на Koping Stars.

публикувано на 24.09.24 в 10:48

"Грация"-Варна ще ни представя на Световен фестивал

Варненските състезателки на "Грация", които ще ни представят на 9-ят Golden Age Gym Festival вече са в Бургас и в очакване на предстоящите битки. Нагласата на варненки е за медал. Имаше откриване на проявата, а сега идва времето за изява.

публикувано на 24.09.24 в 10:47

Варна е домакин на турнира "Купа класик" по бодибилдинг (ВИДЕО)

За трети пореден път Варна е домакин на турнира по бодибилдинг "Купа класик". Състезанието е днес цял ден в спортната зала в кв. "Владислав Варненчик". Това е предпоследният турнир за годината, преди определянето на шампионите. Интересът на публиката е огромен.

публикувано на 23.09.24 в 13:45