Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общото събрание на "Български ВиК холдинг" реши да освободи досегашния управител на ВиК-Варна

Снимка: Дарик Варна

Решение за освобождаване на досегашния управител на ВиК ООД-Варна Валентин Вълканов взе общото събрание на съдружниците на дружеството.

Новият управител на ВиК-Варна, избран след конкурс и потвърден с гласуване от представителя на „Български ВиК холдинг”, е Веселин Русев. Той заемаше същата позиция от 2009 до 2012 година.

Кметовете и техни представители от общините-съдружници, както и председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов, гласуваха против смяната на Вълканов, но техният дял от дружеството е 49 процента срещу 51 на държавата.

Срокът за обжалване на решението е тридневен.

Председателят на Варненския общински съвет Тодор Балабанов, каза: "Не мога да преценя дали ще обжалваме, трябва да видим първо как ще премине събранието. След събранието ще коментираме дали ще обжалваме или не. Преценката дали ще оспорваме - решението е на кмета на Община Варна, а не на Общинския съвет. Аз лично няма да подкрепя нова кандидатура на събранието - оттам нататък преценката на обжалване... ще видим".



"Животът е такъв, за съжаление . Мислех, че ще изберат някой друг от кандидатите. Всички са работили тук, във ВиК. Разбрах от комисията, че най-лошо представилият се е г-н Русев, но въпреки всичко имаме решение, че той е избраният човек", коментира досегашният управител на дружеството инж. Валентин Вълканов.
През 2012 г. Вълканов пое дружеството от новоназначения Веселин Русев. "Поех дружеството, защото тогава резултатите бяха много негативни. Той има документи за тази работа. Сега резултатите са положителни, дори дружеството е на печалба. Няма такова дружество на територията на България в такава ситуация, което да се държи по такъв начин", каза Вълканов.


Заседанието на общото събрание на съдружниците в дружеството "Български ВиК холдинг” беше закрито за журналисти. Мила Велчева, представител на дружеството, беше лаконична:






БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Затварят булевард във Варна заради мача между Черно море и ЦСКА

Между 18:30 и 20 часа днес, ще бъде затворена за движение част от бул. „Осми Приморски полк“ във Варна. Причината е провеждането на срещата между Черно море и ЦСКА, съобщава сайтът moreto.net. По план ще бъде затворено платното в посока курортите комплекси в частта от кръстовището с бул. „Цар Освободител“ до кръстовището с ул. "Н. Вапцаров"...

публикувано на 28.09.24 в 16:46

Захлаждане и дъжд в неделя

През нощта ще се задържи предимно ясно, почти тихо, сутринта на места видимостта ще е намалена до мъгла.  Утре до обяд ще преобладава слънчево и все още топло време. Следобед от запад постепенно ще се заоблачава. Вятърът по крайбрежието ще е слаб от югоизток, във вътрешността ще се обръща и усилва от запад. Пред приближаващ добре изразен фронт ще има..

публикувано на 28.09.24 в 16:04
Д-р Брънзалов

Д-р Николай Брънзалов е новият председател на БЛС.

Д-р Николай Брънзалов е новият председател на УС на БЛС. Той бе избран на провеждащия се в Пловдив 77-мия редовен отчетно-изборен събор на съсловната организиця. За него гласуваха 252-ма от делегатите на събора. Негов конкурент за поста беше председателят на софийската лекарска колегия и бивш служебен дсравен министър д-р Асен..

публикувано на 28.09.24 в 15:53

14 села във Варненско са на воден режим

14 села във Варненска област са на воден режим. Населените места се намират в общините Аксаково, Аврен и Долни чифлик и в тях живеят общо над 6 500 души. Това става ясно от публикация в сайта на В и К – Варна.  В селата Аврен, Доброглед, Зорница, Любен Каравелово, Булаир, Бърдарево, Голица и Солник имат вода през ден. 12 часа в денонощие..

публикувано на 28.09.24 в 15:04

Дългопол, Долни Чифлик и Провадия с общ туристически проект 

Проектът „Discovery – Открий миналото, преживей настоящето“  на общините Дългопол, Долни Чифлик и Провадия беше официално представен с участието на з аместник-министърът на туризма Ирена Георгиева. Той  е финансиран от Министерството на туризма , чрез Програмата за финансиране на маркетингови дейности на туристическите услуги в..

публикувано на 28.09.24 в 11:42
Хасан Насрала, лидер на

Израел: Лидерът на "Хизбула" Хасан Насрала е ликвидиран

Израелската армия обяви, че ръководителят на "Хизбула" Хасан Насрала е бил убит при удар в Бейрут. „Хасан Насрала е мъртъв“, обяви военният говорител подполковник Надав Шошани в X. Военният говорител капитан Давид Авраам също потвърди пред АФП, че ръководителят на Хизбула е бил „елиминиран“ след..

публикувано на 28.09.24 в 11:34

Хора от цяла Североизточна България участват в акцията за събиране на капачки във Варна

Десетки хора и представители на различни институции се включиха в кампанията на сдружение "Аз вярвам и помагам" за събиране на капачки и стотинки пред катедралния храм "Успение Богородично" във Варна. Кампанията продължава до 14 часа , пристигат хора от цяла Североизточна България. Този път каузата е за закупуване на мобилни пунктове за..

обновено на 28.09.24 в 10:44