Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

103 години Икономически университет-Варна

2
Снимка: ИУ-Варна

Икономическият университет във Варна тържествено отбеляза своята 103-а годишнина днес.

На официалното тържество в аулата на висшето учебно заведение бяха връчени академичните отличия "Студент на годината", "Докторант на годината" и "Успешно реализиран студент на Икономически университет - Варна".

 „Студент на годината“, „бакалавър“, за 2022 г. е Жак Семизов – 3. курс, специалност „Счетоводство и одит“, а в степен „професионален бакалавър“ е отличена Геновева Генова – 3. курс, специалност „Мениджмънт на туризма и свободното време“. „Докторант на годината“ е Косьо Владимиров.

За първи път бяха присъдени академичните отличия „Успешно реализиран студент на Икономически университет – Варна“ в три категории:

"Бизнес администрация" – Максим Кочнев. Завършил с отличие ОКС "бакалавър" и ОКС "магистър" в катедра „Финанси“. Сертифициран финансов анализатор (CFA Chart holder) От CFA Institute от 2015 г. Заема ключови ръководни длъжности в организацията MyPos: Изпълнителен директор на „Майпос Технолоджис“ АД – дружество с над 300 души персонал в София и Варна с нетни приходи над 100 млн. Лева за 2022 г. Според българската финтех асоциация това е 3-ата най-голяма финтех организация за 2022 г.

"Предприемачество" – Красимир Станев. Завършил специалност „Икономическа информатика“. Той е Старши консултант в САП Финанси с повече от 20 г. опит в различни компании, занимаващи се с внедряването на САП системи, включително в производителя на софтуера SAP SE. От август 2013 г. е собственик на фирма „КГС Консълтинг Сървисис“. Работи на българския и международния пазар. Клиенти на компанията са Emag, Sopharma, Generali, IBM и др.

"Политика и държавна администрация" – Бюлент Дахилов. Завършил ОКС "бакалавър" в специалност "Икономическа информатика" през 1997 г. В момента е директор на дирекция „Административно и правно обслужване“ в Община Кубрат. Участвал е в редица проекти и конференции като: Проект "Предоставяне по електронен път на качествени, икономически, ефективни и леснодостъпни административни услуги на гражданите и бизнеса", награден от Министерството на държавната администрация; проект "Локален Интернет портал – концепция за осигуряване на дейността на общинската администрация. Фондация за прозрачни регламенти връчва приза "Най-добра общинска администрация" през 2008 г. на Община Кубрат.

След тържествената церемония се проведе празничен концерт с участието на представителния камерен оркестър на Националното училище по изкуства „Добри Христов“ – Варна, чиято програма беше специално подготвена за празника на ИУ – Варна. Ректорът проф. д-р Евгени Станимиров връчи почетна грамота на директора на училището Румяна Петрова.




По случай честването на 100 годишния си юбилей, катедра „Счетоводна отчетност“ при Икономическия университет във Варна организира изложба-живопис. Творбите са на гл. ас. д-р Веселин Деков, преподавател по финансово счетоводство, а неговото хоби е рисуването.

Изложбата се открива днес в Арт галерия "Академика" в чест на празника на ИУ-Варна.

С гл. ас. д-р Веселин Деков разговаря Светлана Вълкова:











Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Филмът "Триумф" е големият победител на фестивала "Златна роза"

Голямата награда "Златна роза" на едноименния фестивал на българския игрален филм получи лентата на Кристина Грозева и Петър Вълчанов "Триумф", с участието на Мария Бакалова и Кристина Грозева. Двете си поделиха наградата за най-добра женска роля, а филмът получи и наградата на публиката, на Съюза на българските филмови дейци ,както и наградата за..

публикувано на 26.09.24 в 20:15

ОбС-Варна не прие отчета на Двореца на културата и спорта

Местният парламент във Варна прие годишните финансови отчети на повечето общински дружества за 2023 г. На днешното заседание бяха одобрени финансовите резултати на 11 лечебни заведения и 5 търговски дружества. Приемането на отчета на „Двореца на културата и спорта“ беше отложено заради изнесена от трибуната на зала „Пленарна“ информация от съветник за..

публикувано на 26.09.24 в 17:06

ОбС-Варна реши: 2 млн. лв. общински средства отиват за "Градски транспорт"

Общинският съвет във Варна даде съгласието си за финансиране под формата на заем в размер на 2 млн. лева на „Градски транспорт“. Средствата ще бъдат осигурени от бюджета на Община Варна за 2024 г. за компенсиране на намалените доплащания по приетата Икономическа рамка за тази година, уточняват от общинския пресцентър. Сумата ще бъде възстановена на..

публикувано на 26.09.24 в 15:45

С близо 2,5 млн. лева ремонтират тръбата във Варненското езеро

Близо 2,5 млн. лева ще бъдат осигурени от общинския бюджет по проекта за ремонта на напорния тръбопровод за отпадни води на дъното на Варненското езеро.  Средствата за възстановимо ДДС, които не се покриват от държавата, бяха гласувани с пълно единодушие на днешното заседание на местния парламент.  Проектът е включен в Инвестиционната програма за..

публикувано на 26.09.24 в 15:37

Благомир Коцев: Работим по идеята за създаване на общинско предприятие за сметопочистване

Общинската администрация във Варна работи по предложение за създаване на общинско предприятие за сметопочистване. В момента се събира и анализира информация, черпи се пример от други общини в България, за да бъде внесено за разглеждане в ресорните комисии на Общинския съвет. Това каза по време на днешното редовно заседание на съвета кметът Благомир..

публикувано на 26.09.24 в 15:27
Снимката е илюстративна

В петък затварят за три часа ул. „Арх. Манол Йорданов“

На 27 септември, петък, от 9 до 12 часа ще бъде затворена за движение на автомобили ул. „Арх. Манол Йорданов“, която свързва Горна и Долна Трака, съобщиха от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ към Община Варна. Причината за затваряне на улицата е полагане на долен слой асфалт по пътното платно. Припомняме, че ул. „Арх. Манол..

публикувано на 26.09.24 в 15:18

Създават нови социални услуги в кв. "Възраждане"

Общинският съвет на Варна одобри кандидатурата на града за създаване на три нови социални услуги, включително два центъра за резидентна грижа за пълнолетни с интелектуални затруднения и център за специализирана подкрепа на хора с увреждания и техните семейства.  Проектът е част от реформата за деинституционализация на грижите за хора с увреждания и..

публикувано на 26.09.24 в 14:40