Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кратка буря премина през Варна, светкавици осеяха небето над града

Снимка: Емил Иванов

Кратка буря премина през Варна и региона. Летният дъжд беше придружен с гръмотевици и светкавици. Дребна градушка имаше в местността Св. Никола. 

Дъждът успя да блокира трафика във Варна, като дори час след спирането му повечето таксиметрови шофьори в града бяха заети, а усилията на варненци да се свържат с тях - неуспешни. 

Светкавиците обаче вдъхновиха някои в социалните мрежи, а красивите светлини в небето над града все още събират коментари. 

Димитър Крумов, Забелязано във Варна:


Според метеоролозите, тази нощ не са изключени и градушки.

През нощта по преминаващ през страната студен атмосферен фронт вятърът ще се усили от запад-северозапад и ще с поривист характер. Облачността ще се увеличи и ще бъде придружена от краткотрайни валежи и гръмотевици, на места с по-интензивен характер. 

Температурите бързо ще се понижат и минималните ще са между 14° и 19°, по южното крайбрежието с 1-2° по-високи. 

Утре до обяд с прекъсвания валежите ще продължат, като на места, главно над Североизточна България, са възможни по-значителни сумарни количества. Вероятността за градушки все още се запазва. 

Следобед валежите постепенно ще спират, а вятърът ще отслабва. 






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Мъж на 51 години е загинал в катастрофа в Каварна

Мъж на 51 години е загинал при пътнотранспортно произшествие на улица в Каварна. За това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Добрич. Съобщението за инцидента е получено в 19:50 часа в понеделник (20 май). По първоначална информация мъжът е катастрофирал с велосипед с монтиран двигател. Инцидентът е станал на ул. "Черноморска" в Каварна, като..

публикувано на 21.05.24 в 08:45

Ректори и синдикати на среща в МОН, обсъждат разпределението на заплатите

В Министерството на образованието и науката ще се проведе заседание между синдикатите във висшето образование, Съвета на ректорите и министъра на образованието и науката Галин Цоков. На срещата ще се реши как ще се разпределят одобрените нови 41 милиона лева от служебния кабинет за повишение на заплатите в сферата. От Съвета на ректорите потвърдиха,..

публикувано на 21.05.24 в 08:35

Депутатите заседават извънредно заради пенсиите, изслушват служебния премиер

Депутатите се събират на извънредно заседание на Народното събрание. На него трябва да бъде изслушан служебният министър-председател Димитър Главчев, предаде БНР.  Изслушването на служебния премиер Димитър Главчев е във връзка с предстоящото от 1 юли увеличение на пенсиите. Депутати от една от парламентарните групи са внесли проект на решение, с..

публикувано на 21.05.24 в 08:31
Снимката е илюстративна

От 17:30 часа днес: Променят временно маршрута на шест автобусни линии

Във връзка с провеждане на празничното шествие и честване „Празници Владиславово 2024“ от 17:30 до 18 часа днес ще бъде преустановено движението по бул. „Св. Елена“ от кръстовището с бул. „Константин и Фружин“ до кръстовището с ул. „Асен Разцветников“.  Автобусни линии 20, 22, 118, 118A, 148 и 209 няма да обслужват спирки „Химик“ и „Кап. Петко..

публикувано на 21.05.24 в 08:20

Почитаме светите равноапостоли Константин и Елена

На 21 май почитаме светите равноапостоли Константин и Елена. Това е денят на игрите по огън (нестинарството). Църковният празник е в памет на император Константин и неговата майка Елена. През 313 година Константин издава Миланския едикт, с който въвежда християнството като официална религия във Византия. По време на император Константин..

публикувано на 21.05.24 в 06:10

Адресите без ток днес

Без ток днес ще са следните адреси в обхвата на дейност на електроразпределителното дружество за регион Варна: ·   На  21.05.2024  г. В периода  09:00  ч. до  17:00  ч. Поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия , ще бъде прекъснато електрозахранването в районите на:..

публикувано на 21.05.24 в 06:05

Слънчев вторник

Днес ще е предимно слънчево. Ще духа слаб, следобед до умерен вятър от югоизток, по Черноморието от източна четвърт. Максимални температури между 21° и 26°, по крайбрежието 17°-22°, за Варна около 21°. Вълнение на морето 2-3 бала. Температура на морската вода между 15° и 17°. Температури , измерени 6 часа :  Варна и Нос Калиакра 14 ,..

публикувано на 21.05.24 в 05:56