Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Затварят изцяло участък от бул. "Девня" от събота

| обновено на 28.09.23 в 16:02

Във връзка с извършване на строително-ремонтни дейности от 7 часа на 30 септември (събота) до 5 часа на 2 октомври (понеделник) ще бъде изцяло затворен за движение бул. „Девня“ в участъка от кръговото кръстовище до бившия завод "Корабно машиностроене" АД (слизането от Аспарухов мост към бул. „Девня“) до бул. „Васил Левски“.

Като обходни маршрути могат да се ползват ул. „Тодор Влайков“ и бул. „Владислав Варненчик".  

ВИЖТЕ ОЩЕ

Голям пожар в бившето помощно училище във Варна

Пожар е възникнал в сградата на бившето помощно училище "Братя Миладинови" във Варна. На място са изпратени пет екипа огнеборци, съобщиха от варненската полиция.  Сигнал за инцидента е подаден в 18,25 часа.  Пламъците са обхванали и покрива на изоставената постройка.  Няма опасност огънят да засегне сгради в съседство. Няма данни за пострадали...

публикувано на 01.12.23 в 19:34

Новото ръководство на НЗОК подаде оставки

Управителят на НЗОК Станимир Михайлов и подуправителят проф. Момчил Мавров са депозирали оставките си в деловодството на Народното събрание, потвърдиха за "Хоризонт" от институцията. Оставките на двамата бяха поискани по-рано днес от партиите, които подкрепят правителството.  От ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС обявиха, че така изглаждат споровете си около..

публикувано на 01.12.23 в 17:45

С около 6.5% по-висока цена на газа предлага Булгаргаз за декември

87,50 лева/MWh (без акциз и ДДС) е окончателно предложената цена за м. декември 2023 г., по която „Булгаргаз“ ЕАД да продава природен газ на крайните снабдители и на лица, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия. Увеличението е с около 6.5% спрямо утвърдената цена за м. ноември и е по-ниско от предварително..

публикувано на 01.12.23 в 17:07

Кметът на Варна и Енергото обсъдиха съвместни действия при бедствия и подобряване на мрежата в местностите

Кметът на Варна Благомир Коцев и представители на  ЕНЕРГО ПРО обсъдиха съвместни действия при бедствия и аварии и изграждането на нови електроразпределителни мрежи в местностите. Днес във Варна се състоя поредната среща от планираната програма на управи-телите на ЕНЕРГО-ПРО за обсъждане на теми от взаимен интерес с представители на местната власт на..

публикувано на 01.12.23 в 16:25

ОбС-Варна избира председатели на комисии на 7 декември

Общинският съвет на Варна ще заседава на 7 декември. На сесията местните депутати трябва да изберат зам.-председател и председатели на постоянните и временни комисии. Ще бъдат гласувани и измененията и допълненията в Правилника за организация и дейността на ОбС- Варна.

публикувано на 01.12.23 в 15:15

Водоподаването в Гурково и Тригорци се нормализира

Водоподаването в Гурково и Тригорци се нормализира, съобщиха кметовете на населените места във връзка с вчерашното недоволство , изразено пред Общинския съвет в Балчик, да се вземат мерки срещу безводието, което мъчи селищата в последните седмици. Кметът на Дропла Денчо Попов заяви, че днес и при тях водоподаването се нормализира. Не е така в село..

публикувано на 01.12.23 в 14:49

Водата във Варна поскъпва - 5,47 лева за кубик

Водата във Варна отново поскъпва. Ще плащаме по 5,47 лева за кубик от 1 януари. През 2024 г. за 8 регионални дружества се предвижда увеличение под 10% на цените на ВиК услугите спрямо действащите цени на ВиК услуги за 2023 г. - в областите Кюстендил, Шумен, Перник, София - област, Силистра, Стара Загора, Варна и Плевен. За 6 дружества планираното..

публикувано на 01.12.23 в 14:23