Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутатите обсъждат вота на недоверие към Кабинета "Денков"

| обновено на 15.11.23 в 08:22
Снимка: Ани Петрова

Дебатите по внесения втори вот на недоверие към кабинета "Денков" ще се проведат днес. "В зависимост кога ще е краят на разискванията, ще бъде насрочено и самото гласуване. Според правилника на Народното събрание не по-рано от 24 часа след приключване на разискванията, се гласува и самият проект на решение", съобщи председателят на Народното събрание Росен Желязков след внасянето на вота в деловодството на парламента.

Припомняме, че вторият вот на недоверие беше внесен след балотажа на местните избори от "БСП за България“, "Възраждане“ и "Има такъв народ“. Той е заради "неспособността правителството да гарантира националната сигурност и отбраната на страната". Първият вот на недоверие към кабинета "Денков“ беше отхвърлен на 13 октомври на извънредно заседание на парламента. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Авария на улица " Александър Стамболийски" в Балчик е причина за спирането на водата

Авария на улица " Александър Стамболийски" в Балчик е причината за прекъсване на водоподаването в последните два дни в централната част на града. Водата липсва и днес от квартал Гемиджи до крайбрежието. Работим по ВиК проблема и до вечерта с надяваме да възстановим водоподаването, каза началникът на водното дружество в Балчик Димитър Николов. 

публикувано на 07.06.24 в 18:42
Синя зона, център, Варна

"Синята зона" във Варна няма да работи в събота и неделя

Зоната за кратковременно паркиране "синя зона" във Варна няма да работи в събота, 8 юни, както и в неделя - 9 юни. Това става със заповед на кмета Благомир Коцев във връзка с обезпечаване работата на секционните избирателни комисии и всички ангажирани с провеждането на Европейските парламентарни избори и извънредните избори за национален парламент на 9..

публикувано на 07.06.24 в 18:41

Кръвните центрове в страната работят и през почивните дни

В почивните дни кръвните центрове в страната обработват кръв и няма причина да не могат да го направят за децата от Бургас, които се нуждаят от кръвопреливане във връзка със заболявания и операции. Това каза директорът на Кръвния център във Варна д-р Жанина Йоданова. Повод за коментара й са публикации в социалните мрежи, че центровете не работят в..

публикувано на 07.06.24 в 18:32

Община Варна внесе сигнал в прокуратурата за умишлено разхвърляне на боклуци около контейнерите

Община Варна внесе днес сигнал до прокуратурата за умишлено разхвърляне на боклуци около контейнерите в града. В сигнала се посочва, че в периода март-юни т. г. са зачестили злонамерените прояви на вандализъм, състоящи се от умишлено изваждане на отпадъци от съдовете за смет, както и разпиляването им около тях. Действията са констатирани както от..

публикувано на 07.06.24 в 18:30

Доклад на ЕЦТП: Висока скорост и липса на видимост са причинили катастрофата край Аксаково

Високата скорост на автомобила на НСО и липсата на видимост за блъснатия автомобил са причините, довели до тежката катастрофа със смъртен случай на входа на Аксаково преди по-малко от месец. Това са изводите от доклада на експертите от Европейския център за транспортни политики.( вижте целия доклад тук)   Независимо от незадоволителното състояние на..

публикувано на 07.06.24 в 17:35
Варненски и Великопреславски митрополит Йоан

От митрополията във Варна предупреждават за фалшива реклама с образа на митрополит Йоан

От Варненската и Великопреславска митрополия разпространиха съобщение, че в социалните мрежи се разпространяват постове с видео, в което чрез изкуствен интелект е публикувана лъжлива реклама за лекарство с образа на митрополит Йоан. Негово Високопреосвещенство категорично заявява, че не е рекламирал каквито и да е лекарствени продукти и не е..

публикувано на 07.06.24 в 15:47

Решения на глобални проблеми обсъждат във Варненския свободен университет

Икономическата сигурност и изкуствения интелект са сред водещите теми на научна конференция във Варненския свободен университет "Черноризец Храбър". 50 участници от различни страни и университети представят докладите си днес и утре в учебно-спортния комплекс на университета. Учени и специалисти от Украйна, Финландия, Полша, Русия, Израел,..

публикувано на 07.06.24 в 14:23