Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стела Николова: Новата кметска власт във Варна гаси пожари, завещани от предходното управление

Стела Николова - ДБ
Снимка: сайт Демократична България

"Новата кметска администрация гаси много сериозни пожари, завещани от предходното управление на Варна. Градът има много проблеми, като някои от тях са свързани с европейски проекти, сроковете на които изтичат много скоро. Трябва да се действа бързо, за да не бъдат изгубени парите по тези проекти". Това каза в предаването „Позиция“ варненският депутат от ПП/ДБ Стела Николова. 

„Очаква се следващата седмица от министерството на външните работи да отговорят дали сградата на руското консулство във Варна може да бъде предоставена на общината с идеята там да бъде преместена регионалната бибилиотека“, съобщи още Стела Николова и допълни: "С д-р Ивайло Митковски попитахме Министерство на външните работи дали има нужда от тази сграда. Тя е изключително подходяща за варненска библиотека. Очакваме писмен отговор от Мария Габриел, най-вероятно следващата седмица".

Запитана за ролята на ДПС в управлението, Стела Николова подчерта, че "Делян Пеевски много иска да изглежда като говорител на кабинета, но държавата има правителство и парламент и новините, които идват от кабинета и НС, са по-важни от това, което казва Пеевски".

"Колегите от ДПС, за сега, заявяват подкрепа за промените в Конституцията. Надявам се, че конституционната реформа най-накрая ще се случи, а не както през 2017 година, когато, заради проваля на тази реформа Христо Иванов подаде оставка", каза още Стела Николова и подчера:  "Това управление - добро или лошо, сглобка или не - няма алтернатива".






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Жителите на Зеленика и "Галата" от три дена нямат вода

Жителите на местността Зеленика и на квартал "Галата" в район Аспарухово край Варна от три дни нямат вода. Причината е стар етернитов водопровод, който аварира често. Това коментира Веселин Русев, управител на ВИК - дружеството. Старият водопровод по наклона, който е на 50 години, не издържа на налягането от помпажните води и след всяко кърпене и..

публикувано на 27.06.24 в 16:30

Пожар гори край Игнатиево

Пожар се е разразил над училището в Игнатиево. Запалили са се сухи треви, съобщиха от полицията. Първоначално четири екипа на пожарната са изпратени на място.  В настоящия момент 8 екипа се опитват да локализират пожара. Хората от Игнатиево са се опитали със собствени сили да потушат огъня, но не са успели, а пламъците са разпространили до вилната..

обновено на 27.06.24 в 15:24

15 август ще е почивен ден за варненци

Празникът на Варна отново ще бъде празничен и неприсъствен ден. Това реши Общинският съвет с 36 гласа „за“. Само един съветник гласува „против“. Християнският празник Свето Успение Богородично е определен за ден на Варна с решение на Общинския съвет във Варна от 1993 г., а за първи път е почивен ден през 2007 г. От тогава до сега традицията се спазва..

публикувано на 27.06.24 в 15:08
Снимката е илюстративна

Пенсионират 53 от старите автобуси на Варна

Общинският съвет даде съгласието си старите автобуси на „Градски транспорт“, които бяха заменени от електробуси, да се бракуват. От експлоатация ще бъдат извадени 53 амортизирани превозни средства. Гласувано бе също да се осигурят до 1,862 млн. лева с ДДС от местната хазна за съфинансиране на проектите, одобрени по новата програма за саниране, в..

публикувано на 27.06.24 в 15:07

Нов общински съветник положи клетва

Юлиян Минчев положи клетва като общински съветник преди началото на 12-тото заседание на местния парламент във Варна. Той заема мястото на Ивайло Костадинов, който беше избран за народен представител. Минчев влиза от листата на „Има такъв народ“ и това ще бъде първият му мандат като общински съветник. По-късно днес ще стане ясно в дейността на кои..

публикувано на 27.06.24 в 13:20

Мотоклубове почетоха паметта на загиналия моторист при катастрофа на пътя за "Виница"

Мотоклубове почетоха паметта на загиналия при катастрофа моторист на лобното му място на пътя за "Виница". Десетки се събраха и положиха цветя в сряда. Инициаторите на бдението започнаха подписка за поставяне на конуси в разделителната ивица на опасния участък. Вече 300 души са дали подкрепата си за исканите промени. Лента за ограничаване на скоростта..

обновено на 27.06.24 в 11:07
Бойко Борисов

Бойко Борисов: Никой не може да състави правителство в момента

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира, че липсата на стабилно управление  отдалечава страната от еврозоната: "Ама каква Еврозона бе, господа? Ние бяхме там с ГЕРБ, в чакалнята, в банковия съюз. Ако сега, днеска, имахме стабилно правителство, доминирано от нас, политическо е решението за еврозоната и щяхме да го вземем, но ние в момента не можем да..

публикувано на 27.06.24 в 11:04