Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Другата седмица започва ремонт на част от ул. "Девня" до жп гарата във Варна

Снимка: Pixabay

Следващата седмица започват дейности по южното платно на ул. "Девня" от страна на жп гарата във Варна. Това съобщи Тихомир Тимов, началник на отдел "Общинска инфраструктура" в Община Варна. 

Движението там в момента е пуснато, но ще бъде ограничено заради ремонтите, които предстоят. Улицата е проходима, а едното платно пред жп гарата е готово, каза още Тимов. 

Крайният срок на ремонтните дейности от първия етап е до края на месец март 2024-а. Правим всичко възможно тези срокове да бъдат съкратени при подходящи зимни условия, посочи той. 

Няма да има пълно затваряне на улицата, ще бъде създадена временна организация на движение, като автомобилите ще се движат по едното платно двупосочно. Градският транспорт ще обслужва линиите, съобразяваме се да има достъп до спирките, подчерта той. 

Ремонтът на ул. "Девня" започна в края на миналата година, а в момента се изпълнява първият етап за част от ул. "Преслав" и бул. "Васил Левски". Участъкът от северното платно вече е готов, както и този между кръговото кръстовище на бившия Кораборемонтен завод. 

Престои завършването на участъците от страна на жп гарата, както и полагане на последния пласт асфалт. 

Осигурено е финансиране за втория етап на ремонта на ул. "Девня", съобщи още Тимов. Предстои да бъде обявена обществената поръчка, за да започнат строителните дейности в участъка между улица "Александър Дякович" до кръговото кръстовище пред търговския комплекс и участъка пред фабрика "Христо Ботев" - от качването към Аспарухов мост до бул. "Левски". Тук крайният срок е около 3-4 месеца след начало на ремонтите. 

Подробностите чуйте в звуковия файл:





По публикацията работи: Олга Карова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Николай Василев

Николай Василев: Еврото ще доведе до бързо забогатяване на нацията

Въвеждането на еврото в България ще доведе до бързо забогатяване на населението, както се случи с всички други страни. Това каза икономистът и бивш министър на икономиката Николай Василев и даде пример с Хърватия. Той разсея опасенията на противниците на влизането ни в езврозонта, че доходите ни ще станат ниски, а търговците ще спекулират с цените...

публикувано на 21.05.24 в 15:40
Димитър Главчев

Служебният премиер увери: От 1 юли пенсиите ще бъдат увеличени с 11 %

Пенсиите, отпуснати до 31 декември 2023 година, ще бъдат увеличени от първи юли с 11 процента. Това увери служебният премиер Димитър Главчев, когото депутатите изслушват на извънредно заседание, предаде БНР.  Главчев подчерта, че решението за увеличаване на пенсиите е взето от Надзорния съвет на Националния осигурителен институт с 16 гласа...

публикувано на 21.05.24 в 15:34

5 демонстрационни машини са предоставени за разяснителната кампания в област Добрич

Във връзка с разяснителна кампания за предстоящите избори за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г. за област Добрич са определени и доставени пет броя специализирани устройства за машинно гласуване с инсталирана демо версия. Това съобщиха от Районна избирателна комисия, като добавиха, че..

публикувано на 21.05.24 в 14:25

Започва записването за безплатното обучение по плуване за деца във Варна

От 27 май 2024 г., понеделник, започва записването за начално обучение по плуване за деца на възраст от 8 до 12 години. Тренировките се провеждат в  плувен басейн „Делфини“. Програмата се финансира от Община Варна и е напълно безплатна за децата. Заплаща се единствено входната такса за басейна, която за целия период е в размер на 20 лв...

публикувано на 21.05.24 в 14:12

Музеят на Възраждането с вход свободен на 24 май

Музеят на Възраждането във Варна ще работи с вход свободен на 24 май, съобщиха от Регионалния исторически музей.  В Деня на Светите братя Кирил и Методий обектите, отворени за посещение в системата на РИМ-Варна, са следните: -  Музей на Възраждането Работно време: 10:00 – 17:00 часа с ВХОД СВОБОДЕН -  Музеен обект "Аладжа манастир" Работно..

публикувано на 21.05.24 в 13:56

Отстраниха директора на Областното пътно управление във Варна заради катастрофата с НСО

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова разпореди незабавно да се образува дисциплинарно производство срещу директора на Областно пътно управление във Варна инж. Явор Пасев и началника на отдел „Инвестиционно-ремонтни дейности“ в ОПУ – Варна Севдалина Казълова. Докато тече дисциплинарното производство, служителите са..

публикувано на 21.05.24 в 12:13

12 души са задържани за купуване на гласове в област Варна

12 души са задържани за купуване на гласове при специализирана полицейска операция на Областната дирекция на МВР във Варна на територията на цялата област за купуване на гласове  и срещу битовата престъпност. По предварителни сигнали в различни малки населени места в различни общини в региона - Провадия, Бяла,  са задържани лица, които са..

публикувано на 21.05.24 в 11:47