Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Провадия отново е без обществен транспорт

Провадия
Снимка: Д.Дончева

Община Провадия остана без междуселищен транспорт заради смяна на превозвача, който извършва услугата. Транспортната фирма „Боксер“ ЕООД е избрана за нов изпълнител на обществен превоз на пътници, съобщи за Радио Варна кметът на града Димо Димов. Фирмата получава одобрение след обявена обществена поръчка, на която се явява с досегшния превозвач „Волан 1“ ЕООД. В момента тече 14 дневен срок за обжалване и ако няма такова новият превозвач ще започне работа към средата на месеца, уточни Димов. Той се надява, че от фирма „Боксер“ ЕООД ще осигурят по-качествен и редовен транспорт на жителите, като се обмисля и корекция на транспортната схема, която да удовлетвори нуждите на деца от село Манастир, избрали да учат в Провадия, а не в училището в най-близкото село.

Фирма „Волан 1“ ЕООД беше избрана в средата на миналата година, а договор с нея беше сключен след като община Провадия поиска разрешение за това от Областна администрация Варна. Причината е, че от общината два пъти са обявявали обществена поръчка, но и на двете не се явила нито една фирма. Така се стига до сключването на договор без обществена поръчка, но след разрешение за това от Областната администрация.

По договор старата фирма трябва да изпълнява задълженията си до застъпване на новия превозвач, но от „Волан 1“ ЕООД обявяват, че се отказват, а според Димо Димов нямат техническата възможност и превозните средства, с които да изпълняват ангажимента си към общината.


Провадия

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Близо 50 са сигналите за купуване на гласове и нарушаване на изборното законодателство у нас

16 досъдебни производства за купуване на гласове са образувани до момента, 46 е броят на сигналите за купуване на гласове и нарушаване на изборното законодателство, по които към момента МВР работи.  Това съобщи при посещението си в Казанлък служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов.  Най-многобройни са сигналите в Бургаска област, уточни..

публикувано на 17.05.24 в 17:09

Започна ремонтът на Дюлинския проход

Започнаха същинските строителни дейности по трасето на третокласния път Старо Оряхово – Гюльовца – Каблешково – път I-9 Слънчев бряг – Бургас за 34 км от трасето, а до края на юни ще стартират останалите 32 км в Бургаско. Пътната отсечка свързва областите Варна и Бургас и се ползва като алтернативен маршрут на пътищата I-9 Слънчев бряг – Обзор и..

публикувано на 17.05.24 в 16:44

Варна планира купуването на нови електробуси

През 2024 г. Община Варна кандидатства с проектна идея за разработване на план за градска мобилност, както и закупуване на електробуси. Исканото финансиране е в размер на около 10 млн. лв. и може да бъде осигурено по програма „Развитие на регионите“, съобщи заместник-кметът с ресор транспорт Христо Рафаилов.  По негови данни, финансовата рамка на..

публикувано на 17.05.24 в 16:36

Във Варна отбелязаха Деня на курсантското управление

Официална церемония за Деня на курсантското управление се проведе във Висшето военноморско училище "Никола Й. Вапцаров" във Варна.   Събитието тази година съвпада с честването на 20-годишнината от членството на България в НАТО и 75-годишнината от създаването на Евроатлантическия съюз. На специална церемония на плаца на висшето заведение ръководният..

публикувано на 17.05.24 в 16:04

Румен Радев: Не намирам основание в момента да се правят промени в ръководството на НСО

Президентът Румен Радев коментира тежкия инцидент с автомобил на службата на охрана на властта край Аксаково. " Инциденти е имало през всички години, откакто я има службата. Не намирам основание в момента да има промени в ръководството на НСО. Нека всички компетентни органи да установят реалните причини и тогава ще говорим", посочи президентът, цитиран..

публикувано на 17.05.24 в 15:00

Резултатите от експертизата за катастрофата край Аксаково ще станат ясни в съкратени срокове

Резултатите от автотехническата експертиза на автомобилите, участвали в тежкото пътно-транспортно произшествие на входа на град Аксаково с участието на кола на НСО и лек автомобил, при което загина 63-годишен мъж от Аксаково, а съпругата му е в реанимацията на болницата "Св. Анна" във Варна, ще бъдат ясни в съкратени срокове. Разпитани са пътувалите..

публикувано на 17.05.24 в 13:48
Снимката е илюстративна

Променят временно маршрута на линии 20, 22, 118, 118А, 148 и 209 на 21 май

Във връзка с провеждане на празнично шествие и честване „Празници Владиславово 2024“ на 21 май (вторник) от 17:30 до 18 часа ще бъде преустановено движението по бул. „Св. Елена“ от кръстовището с бул. „Константин и Фружин“ до кръстовището с ул. „Асен Разцветников“.  Автобусни линии 20, 22, 118, 118A, 148 и 209 няма да обслужват спирки „Химик“ и..

публикувано на 17.05.24 в 13:00